Hlavní obsah

Společnosti O2 vzrostl čistý zisk na 2,98 miliardy korun

Aktualizováno

Telekomunikační společnosti O2 stoupl za první pololetí letošního roku čistý zisk meziročně o 11,5 procenta na 2,98 miliardy korun. Konsolidované provozní výnosy vzrostly o 3,9 procenta zhruba na 20,09 miliardy. Vyplývá to z údajů, které v pátek firma zveřejnila.

Foto: O2

Ilustrační foto

Článek

Hlavními zdroji růstu byly podle firmy opět výnosy z O2 TV, mobilních dat nebo ICT (informačních a komunikačních technologií) i růst výnosů na Slovensku.

Skupina PPF ovládla 90 procent O2. Chce stáhnout akcie z burzy

Ekonomika

„Zrychlování našeho fixního internetu, rozvoj 5G, rozšiřování nabídky O2 TV, investice do nových IT technologií, digitalizace distribučních a obslužných kanálů – to vše se zasloužilo o stabilní výkon v prvním pololetí, které bylo jinak i nadále postiženo restrikcemi spojenými s pandemií a sníženou mobilitou v rámci ČR i mimo ni,“ uvedl generální ředitel Jindřich Fremuth.

Nižší zájem o cestování v souvislosti s pandemií nemoci covid-19 podle O2 dále negativně ovlivňoval příjmy z roamingu. Síť ale byla během jarní vlny pandemie oproti dlouhodobému průměru více než dvojnásobně zatížena.

O2 patří k největším poskytovatelům telekomunikačních služeb v Česku. Majoritním vlastníkem O2 je se zhruba 90procentním podílem investiční skupina PPF.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám