InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sršni Písek cítí hrdost, na úvod přípravy zdolali soupeře z nejvyšší soutěže

HRADEC KRÁLOVÉ - K prvnímu přípravnému utkání na nový ročník 1. basketbalové ligy mužů vycestovali písečtí Sršni na palubovku Královských sokolů, kde se utkali se sedmým týmem minulého ročníku Kooperativa NBL. Ten sice nastoupil bez ústředního rozehrávače Stamenkoviče a nejnovější posily Pešakoviče, nicméně i tak jeho sestavu tvoří známá jména jako Ozren Pavlovič, Peter Sedmák, Ondřej Peterka, David Škranc, Vujovič, Šoula, Goga a další. V sestavě Písku naopak chyběli zejména kapitán Milan Špičák a Josef Svoboda, který je stále s mládežnickou reprezentací.

Královští Sokoli Hradec Králové - Sršni Sokol Písek 96:98 po prodloužení
Sestava a body Písku: M. Svoboda 26, P. Šlechta 26, V. Sýkora 24, J. Šurý 8, M. Mach 5, L. Mikolášek 4, P. Englický 3, K. Pytelka 2, O. Chvála, T. Polánek

„Skóre se po celé utkání přelévalo z jedné strany na druhou, žádný tým si nevytvořil více než osmibodové vedení a byl to doslova boj o každý centimetr hřiště. Po celé utkání nás táhla zejména dvojice reprezentantů do dvaceti let Vojta Sýkora a Martin Svoboda. Když už to v závěru vypadalo, že si domácí kráčí pro výhru a necelé dvě minuty před koncem vedli o sedm bodů, zaúřadoval osmi body Petr Šlechta a šlo se do prodloužení. To začalo čtyřmi body domácích, ale my jsme pak v sobě našli zbytky sil a necelé dvě minuty před koncem jsme pro změnu o čtyři vedli my. Nicméně tohle utkání bylo pro trenéry doslova na infarkt, když jsme soupeři opět dovolili pět bodů v řadě a dvacet vteřin před koncem jsme šli do útoku, který dvě a půl vteřiny před koncem zakončil Petr Šlechta trojkou. Po time outu domácích jsme udělali taktickou chybu v obraně, naštěstí domácí naprosto volnou trojku se závěrečným hvizdem neproměnili a Sršni tak mohli slavit cennou výhru. Ač je to výhra z prvního přátelského utkání, kterou nechci přeceňovat, přiznejme si na rovinu, že pro náš mladý tým má každé vítězství nad týmem z KNBL svoji váhu a bude motivací do další práce," okomentoval duel trenér Sršňů Jan Čech a přidal pozvánku na druhé přípravné utkání: „Už v úterý 17. srpna přivítáme od 17 hodin v našem sršním hnízdě Slunetu Ústí nad Labem s píseckým odchovancem Daliborem Faitem a pokusíme se potrápit dalšího favorita."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace