Rakovnické nádraží čeká rekonstrukce za zhruba miliardu korun. Začne v roce 2024

13. srpen 2021

Správa železnic chystá opravu rakovnického nádraží, postaví i nová nástupiště. V plánu je navýšení kapacity nádraží i zajištění vyšší bezpečnosti. Náklady mají podle odhadů dosáhnout zhruba miliardy korun bez DPH. Správa železnic předpokládá, že se stavební práce uskuteční v průběhu roku 2024, uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

„Pro modernizaci železniční stanice Rakovník nyní probíhá zpracování dokumentace pro společné povolení, tedy pro územní i stavební řízení současně. Vydání povolení předpokládáme přibližně v polovině příštího roku," informoval Gavenda.

Rakovnickou stanici čeká kompletní rekonstrukce, kapacita dráhy má stoupnout pro osobní i nákladní dopravu. Sníženy mají být vibrace i hluk, přibudou bezbariérové přístupy i nová zabezpečovací zařízení. Obnova čeká i koleje, vzniknou dvě nová nástupiště a opraveny budou tři přejezdy. Projekt počítá též s novým osvětlením stanice a novým informačním a orientačním systémem.

Rakovník v Nádražní ulici chystá příští rok vybudování parkoviště pro 68 aut, podle mluvčí radnice Kateřiny Hradilové SŽ investičně zahrne do svého projektu druhou etapu parkoviště, čímž se zdvojnásobí parkovací kapacita. Město nyní nechá udělat komplexní projekt.

autor: Von | zdroj: ČTK
Spustit audio