Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Jako kníže Rohan: Český kanoista má olympijské stříbro

Jako kníže Rohan: Český kanoista má olympijské stříbro
Lukáš Rohan má olympijské stříbro | zdroj: Profimedia

Ve finále singlkanoistů na olympijských hrách v Tokiu vybojoval Lukáš Rohan skvělým časem 101,96 sekundy stříbro. Navázal tak na stříbro z loňského mistrovství Evropy v pražské Troji a zajistil první cenný kov pro českou výpravu. Fenomenální jízdou jej porazil pouze zkušený Slovinec Benjamin Savšek, bronz bere Sideris Tasiadis z Německa.

Rohan postoupil do finále čtvrtým časem ze semifinále. V závěrečném vystoupení sice nezopakoval čistou jízdu, i s dvousekundovou penalizací při průjezdu čtvrtou brankou si ale připsal největší úspěch v kariéře. Vítěz červnového Světového poháru v Praze zaostal za Savšekem o 3,71 sekundy.

Savšek postoupil ze semifinále sice s pátým nejlepším časem, ale nejlepší jízdou singlkanoistů na kanálu v Kasai Rinkai Parku nastavil vysokou laťku pro soupeře. Ani čistá jízda by Rohanovi o 1,71 sekundy na zlatého medailistu nestačila.

Lukáš Rohan ziskem stříbrné medaile navázal na svého otce a trenéra Jiřího, který byl druhý na olympijských hrách v Barceloně 1992 a Atlantě 1996 na deblkanoi společně s Miroslavem Šimkem.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma