Hlavní obsah

Rakousko zpřísňuje podmínky pro příjezd

Právo, nek
Vídeň

Pro cesty do Rakouska už nebude stačit jedna dávka vakcíny Pfizer/BioNTech, Moderna či AstraZeneca, od jejíhož podání uplynulo 22 dní. Od středy bude podle české ambasády ve Vídni nutné mít očkování ukončené, což se počítá hned ode dne, kdy pacient obdržel druhou dávku. Neočkovaní musejí mít test.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hraniční přechod Hegyeshalom-Nickelsdorf

Článek

Stejné pravidlo týkající se okování bude platit pro návštěvy gastronomických a ubytovacích zařízení, kulturních či sportovních akcí. V jejich případě ale začne platit už od neděle. Zpřísnění se netýká těch, kteří dostali jednodávkovou vakcínu Johnson & Johnson.

Češi, kteří vyrazí do Rakouska, už se ale nově nebudou muset elektronicky registrovat na vládním portálu.

Z pěti evropských zemí se od pondělí ztíží návrat do Česka

Koronavirus

Pravidla pro jedince, kteří prodělali onemocnění covid-19 v posledním půlroce, nebo pro ty, kteří se nechávají testovat, se nemění.

Vždy je nutné předložit příslušné potvrzení. Testovaní musí předložit PCR test, který není starší 72 hodin, nebo antigenní, ten nesmí být starší 48 hodin.

Epidemie v ČR a sousedních zemích: Nejhorší Rakousko, nejlepší Polsko

Koronavirus

Rakouská vláda zpřísněním reaguje na skokový vzestup počtu nákaz koronavirem v posledních dnech. V pátek oznámilo Rakousko přes tisíc nových případů za posledních 24 hodin, nejvíce za poslední tři měsíce. Současně chce země motivovat občany k očkování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám