Kardinál Dominik Duka poprvé zavítá na Vsetín! Posvětí nové kostelní zvony

Kardinál Dominik Duka poprvé navštíví Vsetín. Foto: web Dominik Duka
VSETÍN - Římskokatolická farnost Vsetín pořádá v neděli 15. srpna od 10 hodin ve farním kostele titulární Slavnost Nanebevzetí Panny Marie. Její součástí bude mše svatá, kterou bude celebrovat kardinál Dominik Duka, primas český. Při této příležitosti posvětí poslední dva ze čtyř nových kostelních zvonů – Maria o hmotnosti 490 kg a Růžena z Limy o hmotnosti 110 kg.

„Zvony odléval akademický sochař Josef Tkadlec z Halenkova. Ve čtvrtek prošly kontrolou a laděním. Odborníci se shodují, že jsou mimořádně zdařilým dílem,“ uvedl děkan vsetínské farnosti František Král a pokračoval: „Vysvěcené zvony budou zavěšeny do opravené kostelní věže, na níž, jak si mohli Vsetíňáci všimnout, přibyly i hodiny.“

Uvítání kardinála na Vsetíně se uskuteční v neděli v ranních hodinách. „Kardinál, který do našeho města přijede vůbec poprvé v historii, je občanem Vatikánu a jeho přijetí bude probíhat dle předem ujednaného protokolu na Staré radnici. Tam Dominik Duka mimo jiné provede zápis do Pamětní knihy města,“ přiblížila místostarostka Simona Hlaváčová.

Samotnou slavnost zahájí v 10 hodin průvod se zpěvy mariánských litanií, jdoucí do středu kostela ke zvonům, které kardinál vysvětí. Následovat bude mše svatá, přímluvy a požehnání. V 11.45 hodin pak proběhne ve farním kostele beseda s kardinálem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x