Premier League - souhrn 1. kola: Man City nestačil na Tottenham

13.08.2021, 22:56, aktualizováno 15.08.2021, 19:27
Komentáře a souhrny
Heung-min Son (© AFP)
Manchester City na úvod prohrál na půdě Tottenhamu, naopak městský rival United byl přesvědčivý a Leedsu doma nadělil potupného bůra. Liverpool si obdobně vyšlápl na Norwich a Chelsea v malém londýnském derby rozstřílela Crystal Palace, vítězně zahájily sezonu také Leicester nebo Everton. Arsenal hned na úvod sezony selhal na půdě Brentfordu. WHU otočil zápas na hřišti Newcastlu, na čemž se gólově podílel Tomáš Souček...

Tottenham Hotspur - Manchester City 1:0

15.08.2021 17:30

Góly: 55. Heung-min Son

Dalo se čekat, že Manchester City to nebude mít v Tottenhamu jednoduché, přesto se vítězství domácích nečekalo. Spurs však díky jedinému přesnému zásahu Heung-min Sona přemohli Goliáše v blankytně modrých dresech. Citizens mohli litovat zejména nevyužitých příležitostí z úvodu mače.

Z letních posil se v základní sestavě "Kohoutů" objevil jen navrátilec z hostování Skipp. Také hosté vsadili od úvodní minuty na jednu novou tvář, když se do tříčlenného středu pole vměstnal anglický reprezentant Grealish.

Do vedení mohli jít jako první favorizovaní obhájci titulu, avšak Gündoganem rozehraný přímý kop přizvedla bránící zeď nad břevno domácí svatyně. Po následném rohovém kopu poněkud zaváhal brankář Tottenhamu Lloris, jenž přesně neodhadl trajektorii letícího míče a umožnil Fernandinhovi hlavičkovat. Kapitán Manchesteru nicméně ke štěstí Londýňanů střílel nepřesně.

Tlak Citizens pokračoval v šesté minutě, kdy Cancelo sebral odraženou merunu, jenže ani on v pokutovém území netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Spurs se poprvé pořádně předvedli až ve 24. minutě, hned ale málem skórovali, když volej Lucase po standardní situaci zastavil až před brankovou čarou hlídkující Gündogan. Za hosty kontroval Mahrez, který však jen napodobil své spoluhráče a rovněž netrefil bránu. Pár centimetrů chybělo ve 40. minutě na druhé straně hřiště též Sonovi.

Tottenham nicméně postupem času vyrovnal hru a deset minut po přestávce dokonce gólové udeřil. Bergwijn se Sonem rozjeli zprvu nenápadný protiútok, avšak druhý jmenovaný si poradil skvěle. Korejský šikula si od pravé postranní čáry navedl míč k hranici pokutového území, kde se přes bránícího Akého uvolnil k přízemní ráně levačkou, jež zapadla chirurgicky přesně ke vzdálenější tyči.

V 60. minutě mohli "Kohouti" znovu udeřit z brejku. Míč se tentokrát trochu šťastně odrazil k osamocenému Bergwijnovi, který ale těsně minul svatyni Manchesteru. Hosté pochopitelně usilovali o vyrovnání, jenže v závěrečné půlhodině, jenže až na střelu Grealishe z úhlu, kterou Lloris vyrazil, se na žádnou velkou příležitost nezmohli.

Více informací k zápasu

Newcastle United - West Ham United 2:4

15.08.2021 15:00

Góly: 5. Callum Wilson, 40. Jacob Murphy - 18. Aaron Cresswell, 53. Saïd Benrahma, 63. Tomáš Souček, 66. Michail Antonio

První půle se pro fotbalisty Newcastlu vyvíjela výtečně, když na trefy Wilsona a Murphyho dokázal zareagovat pouze Creswell. Jenže po pauze během čtvrthodiny udeřili Benrahma, Souček a Antonio, díky nimž se z vítězství 2:4 radoval West Ham.

Magpies do utkání vstoupili se třemi stopery, před Woodmanem operovali Krafth, Fernández a Clark. Na krajích nastoupili Murphy s Ritchiem, uprostřed hřiště pak Almirón, Shelvey a Hayden. Útočné duo utvořili Wilson a Saint-Maximin.

Hammers oproti tomu vsadili na klasičtější rozestavení se čtyřmi obránci. Coufala, Dasona, Ogbonnu a Cresswella jistil v bráně Fabianski, středovou trojici utvořili Rice, Souček a Benrahma. Antonia na hrotu z křídel podporovali Bowen a Fornals.

Už v páté minutě byli fanoušci na stadionu svědky první z mnoha gólových radostí. Na pravé straně Saint-Maximin umotal dva bránící hráče a odcentroval na přední tyč, odkud hlavičkou přesně zakončil Callum Wilson.

Hosté zareagovali v osmnácté minutě, kdy z levé strany poslal střílený centr před bránu Aaron Creswell. Míč ještě pak napálil Bowen, jenž podle názoru pomezního rozhodčího stál v ofsajdu. Tento názor se i z opakovaných záběrů ukázal jako pravdivý, nicméně Bowen balón zasáhl až za brankovou čarou, a tak branka platila.

Vzápětí mohl Bowen znovu udeřit, avšak vyšvihl se proti němu Woodman. Na opačném konci hřiště si Wilson nepřišel na Fabianského ani lišáckým zakončením patou, následná Almirónova střela letěla do břevna. V závěru první půle se ale ještě Magpies přeci jenom dočkali. Ritchieho centr přistál na hlavě Jacoba Murphyho, jehož pokus rozvlnil síť.

Ani ne deset minut po návratu ze šaten už však bylo zase srovnáno. Z levého okraje pokutového území načechral Antonio balón na malé vápno, tam si jej našel Said Benrahma, který svrchní částí těla rozradostnil příznivce West Hamu.

Po hodině hry po Coufalově centru zasáhl Antonio tyč, hra ale pokračovala a Fornals byl faulován Murphym, za což sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekutor Antonio se sice nechal vychytat, k míči ale jako první doběhl Tomáš Souček, jenž jej nekompromisně usměrnil mezi tři tyče. 2:3!

A jen o pár okamžiků později se své gólové radosti konečně dočkal i Michail Antonio. Po Benrahmově pasu postupoval na gólmana zprava, ranou na vzdálenější tyč si pak připsal premiérovou trefu sezony.

A jelikož soupeř už ve zbytku utkání nedokázal nic vymyslet, slaví Kladiváři v prvním utkání nového ročníku vítězství. To jej díky solidnímu skóre řadí na průběžnou čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Norwich City - Liverpool FC 0:3

14.08.2021 18:30

Góly: 26. Diogo Jota, 65. Roberto Firmino, 74. Mohamed Salah

Norwich nesehrál s Liverpoolem zas tak špatné utkání, ale svěřenci Jürgena Kloppa domácí přestříleli a ukázali větší kvalitu. Tři body jsou ve správných rukou. Základ vítězství položil v prvním poločase Diogo Jota, aby ho po přestávce napodobili Roberto Firmino a Mohamed Salah.

Reds byli na Carrow Road velkým favoritem a tuto roli chtěli od počátku naplňovat. V 10. minutě přišla první vážnější šance, ale Tsimikasův centr Jota zblízka do branky neusměrnil. O osm minut později už střílel přímo na branku Salah a Krul bez větších obtíží balón lapil do rukavic. Pak se předvedl i Norwich. Cantwell výborně vysunul na ofsajdové hranici Pukkiho a jistý zákrok vytasil i Alisson. Byla to největší šance domácích a dá se říci, že klíčový okamžik celého zápasu.

Hra se totiž následně rychle přestěhovala před Krula a Liverpool šel ve 26. minutě do vedení. Salahova volej ještě skončila mimo, ale o chvíli později egyptský útočník lehce sklepl balón pro Jotu a Portugalec už rozvlnil síť. Liverpool se rázem dostal do herní pohody a další pohromu musel před Krulem odvracet Lees-Melou. Norwich se směrem dopředu prosazoval obtížněji, ale své příležitosti měl.

Hosté v závěru poločasu ještě stupňovali tlak, nicméně ovládli ho "jen" 1:0, takže z pohledu Norwiche nebylo nic ztraceno. Uspět proti Liverpoolu vyžadovalo větší odvahu v ofenzívě a kanárci se převážně bránili i ve druhém poločase, načež v 65. minutě přišel druhý gól Reds. Maného střelu defenzíva zablokovala, ale balónu se okamžitě zmocnil Salah, posunul ho k Firminovi a ten už si zblízka poradil.

Přesně čtvrthodinu před koncem se prosadil i egyptský fantom. Tsimikasův roh Gibson odvrátil na hranici pokutového území a tam už Salah povedenou střelou zvýšil na rozdíl tří branek. To byla pro Norwich konečná. Alespoň zkorigovat výsledek mohl Gibson, jenž zblízka napálil brankáře Alissona. Z obou stran to bylo všechno. Liverpool veze z Carrow Road přesvědčivé vítězství 3:0.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Brighton & Hove Albion 1:2

14.08.2021 16:00

Góly: 2. James Tarkowski - 73. Neal Maupay, 78. Alexis Mac Allister

Ani poločasové vedení nestačilo Burnley na bodový zisk proti Brightonu. Manažer Graham Potter měl šťastnou ruku při výběru střídání a jeho čerstvé síly zařídily čtvrthodinu před koncem obrat. Český reprezentant Matěj Vydra nastoupil na posledních pět minut, ale mezi střelce se nezapsal.

Už před sezonou se hodně mluvilo o Burnley v souvislosti se záchranářskými pracemi a dnešní utkání na Turf Moor to potvrdilo. Domácí tým nezískal ani bod, přestože už v 1. minutě vedl a měl i další šance. Na Westwoodův rohový kop si na malém vápně naskočil James Tarkowski a domácí publikum bylo u vytržení. Brighton po inkasované brance zvýšil obrátky, ale po ráně Gudmundssona div, že neprohrával o dva góly. Sáncheze zachránila branková konstrukce. A nebylo to naposledy. Stejnou porci smůly měl v zakončení i kapitán Mee. Seagulls vůbec poprvé předvedli kloudnou akci až na sklonku prvního poločasu. Maupay zůstal ve vápně nehlídaný, ale jeho hlavička minula Popeho svatyni.

Burnley mohlo být s průběhem prvního poločasu spokojeno, avšak mrzel jen jednobrankový náskok. V 52. minutě měl zajímavou standardku Gudmundsson, Sánchez ale zasahovat nemusel. Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl Brighton utkání otočit. Hostující manažer Graham Potter poslal čtvrthodinu před koncem na hrací plochu Jakuba Modera a polský útočník se okamžitě odvděčil. Z pravé strany adresoval na malé vápno přesnou přihrávku a Neal Maupay zblízka srovnal na 1:1. A nezůstalo jen u vyrovnání. Potter měl šťastnou ruku i při třetím výběru střídání a Alexis Mac Alister byl na hřišti jen dvě minuty, když po přihrávce Grosse podruhé překonal gólmana Popa a tím dokonal obrat.

Domácí byli naprosto opařeni, ale ještě měli čas na případnou odpověď. V 85. minutě dostal příležitost i český útočník Matěj Vydra a hned se zapojil do akce, kterou řešil složitou hlavičkou. Burnley vyrovnat nedokázalo a v nastavení ještě mohlo inkasovat, kdyby Grossův lob nestihla obrana Burnley zastavit před brankou.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Crystal Palace 3:0

14.08.2021 16:00

Góly: 27. Marcos Alonso, 40. Christian Pulisic, 58. Trevoh Chalobah

Vítězně vstoupili do sezony i evropští šampioni z Londýna. Chelsea po suverénním výkonu porazila v derby Crystal Palace 3:0. Základy vítězství byly položeny již v prvním poločase brankami Alonsa a Pulisice. Po změně stran pak zvýšil debutant Chalobah.

Oproti evropskému Superpoháru udělal manažer Tuchel několik změn v sestavě, ale na hře Chelsea se to neprojevilo. Blues byli v prvním poločase dominantní, prakticky nepouštěli Crystal do hry, ale do vedení jim pomohla až standardka v podání Marcose Alonsa. Španělský fotbalista se parádně trefil z přímáku a dokonce zaznamenal jubilejní 50. gól Chelsea z přímého kopu v Premier League. To vše ve 27. minutě.

Vedoucí branka domácí uklidnila a nabudila zároveň. Pět minut před přestávkou se příznivci na Stamford Bridge dočkali druhého gólu, když Azpilicuetův střílený centr Guaita trochu nešťastně vyrazil před sebe a tam Christian Pulisic pohotovou dorážkou dokonal dílo.

Ještě do poločasu mohl definitivně rozhodnout Werner, ale po centru Alonsa těsně minul. Thomas Tuchel mohl být s výkonem svých svěřenců naprosto spokojen, totéž se samozřejmě nedalo říci o Patricku Vieirovi. Eagles směrem dopředu moc nevymysleli.

Žádné změny se o přestávce neudály a ani herní průběh nebyl jiný. Hned z kraje měla Chelsea velkou příležitost navýšit o tři góly, ale po centru Jorginha se opřel do balonu Alonso a brankář Guaita byl ve střehu.

Až v 54. minutě se ke slovu přihlásilo i Crystal Palace, ale výpad Zahy nejprve zablokoval Rüdiger a po něm i Christensen. O dvě minuty později už hostující manažer Vieira sáhl ke střídání a do hry poslal Bentekeho s Andersenem, jenomže Chelsea zareagovala po svém. Debutant Trevoh Chalobah dostal až příliš prostoru a jeho přízemní tvrdá rána zapadla o tyč do branky -3:0. Po třetí brance gólových šancí ubylo. Hlavičku Jordana Ayewa sebral bez problému Mendy a na druhé straně Werner neprocedil balón přes bránícího Andersena. Blues bezpečně kráčeli pro tři body a také je získali.

Více informací k zápasu

Everton FC - Southampton FC 3:1

14.08.2021 16:00

Góly: 47. Richarlison, 76. Abdoulaye Doucouré, 81. Dominic Calvert-Lewin - 22. Adam Armstrong

Nelichotivě se vyvíjelo utkání v Goodison Parku pro covidem oslabený Everton. Gól Armstronga posadil do sedla Saints, ovšem druhý poločas byl v režii domácích. Richarlison, Doucouré a Calvert-Lewin otočili výsledek a zajistili Evertonu na startu Premier League důležité tři body. Southampton toho i přes větší držení balónu zas tolik neukázal.

I do Goodison Parku se vrátili diváci a ve výborné atmosféře sledovali utkání domácího Evertonu se Southamptonem. Domácím chybělo kvůli koronaviru několik hráčů, přesto byli považováni za mírného favorita. V rámci Premier League vyhrál Southampton na hřišti Evertonu naposledy v roce 1997.

Od začátku vyrovnané utkání narušila až 22. minuta a velká hrubka Michaela Keana. Stoper Evertonu nebyl schopen konstruktivně rozehrát, načež se nechal školácky obrat o balón Adamsem. Průšvih Evertonu tkvěl v tom, že Keane byl posledním hráčem a Adamsovu přihrávku proměnil v úvodní gól Adam Armstrong.

Takový scénář si domácí ani jejich manažer Rafa Benítez nepředstavovali a ani v následujících minutách to s nimi nevypadalo dobře. Chyba a inkasovaný gól s nimi zamávali. Southampton si ale v silném dešti další gólovku nevypracoval a spokojil se s poločasovým náskokem 1:0.

Benítez měl o přestávce hodně práce, po chybě Keana potřeboval tým povzbudit a ono se to podařilo. Hned z kraje se Saints nepodařilo odvrátit rohový kop, Townsend vrátil balón před branku a tam Richarlison od břevna srovnal na 1:1. Goodison Park pak hnal své miláčky kupředu, ale dlouho to vypadalo na remízu. Southampton se postupně zatahoval čím dál víc do defenzívy, což neměl dělat. Čtvrthodinu před koncem se domácím podařil obrat. Iwobi velmi šikovně sklepl balón pro Abdoulayeho Doucourého, jehož rána vymetla šibenici. McCarthy tady v nejmenším neměl šanci zasáhnout.

Najednou to byl Southampton, kdo musel dohánět manko a času neměl nazbyt, zhruba čtvrthodinu. Nathan Tello i Ibrahima Diallo měli zvýšit ofenzivní sílu, jenomže Everton si náskok pojistil třetí brankou. Richarlison po Iwobiho přihrávce odcentroval přesně na malé vápno, kde se pohyboval Dominic Calvert-Lewin a brankář McCarthy lovil míč ze sítě potřetí.

Do konce utkání zbývalo deset minut, ale všem bylo víceméně jasné, že Everton už náskok nepustí. Southampton už neměl na odpověď síly a stejně jako v březnu letošního roku odjíždí z Goodison Parku s prázdnou.

Více informací k zápasu

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 1:0

14.08.2021 16:00

Góly: 41. Jamie Vardy

Jamie Vardy působí v Leicesteru už devět let a spolehnutí je na něho i na startu nové sezony 2021/2022. Čtyřiatřicetiletý útočník rozhodl jedinou brankou utkání s Wolverhamptonem. Na King Power Stadium byly k vidění i další šance, žádná však neskončila v síti.

Dvakrát v řadě utekla Leicesteru přímá účast v Lize mistrů a dostat se do první čtyřky bude i letos nesmírně obtížné. Každopádně svěřenci manažera Brendna Rodgerse odstartovali vítězně. Úvodní půlhodina duelu žádnou větší šanci nenabídla. Oba celky hrály celkem opatrně, převážně pak ve středu hřiště, takže jak Schmeichel, tak Sá neměli moc příležitostí něco ukázat. Až ve 36. minutě rozkmital své rychlé nohy Adama Traoré, sám se řítil na Schmeichela, ale balón poslal mimo tři tyče. Wolves zazdilo první stoprocentní gólovku.

A tvrdě za to zaplatili, protože o pět minut později rozradostnil King Power Stadium místní miláček Jamie Vardy. Ricardo Pereira se na lajně prosmýkl mezi dvěma hráči a jeho střílený centr protečoval do sítě Vardy.

Bylo na Wolverhamptonu, co ve druhém poločase předvede. Nová akvizice Trincão se sice snaživě tlačil do koncovky, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný. Znovu neuspěl ani Adama Traoré, jehož střelu obrana Foxes zablokovala, popřípadě ji zpacifikoval kapitán Schmeichel. S urostlým útočníkem Wolves měla obrana Leicesteru neustále starosti, ovšem situaci zvládala na výbornou.

Až minutu před koncem Liškám pořádně zatrnulo, když Coady poslal balón do domácí sítě. Branka však nemohla pro jasný ofsajd platit. Rozhodčí Pawson nastavil ještě tři minuty, ale ani během nich si Wolves velkou šanci nevypracovalo.

Více informací k zápasu

Watford FC - Aston Villa 3:2

14.08.2021 16:00

Góly: 10. Emmanuel Dennis, 42. Ismaïla Sarr, 67. Juan Camilo Hernández - 70. John McGinn, 90+7. Danny Ings (pen.)

Už bez Jacka Grealishe se musela ve Watfordu obejít Aston Villa a zápas výsledkově nezvládla. "The Hornets" postupně navyšovali vedení až na tříbrankový rozdíl a zdálo se, že v poklidu míří za třemi body. Celek z Birminghamu se však dokázal vrátit, i když druhý gól vstřelil Ings až v sedmé minutě nastavení.

Aston Villa se tedy vrací z Vicarage Road bez bodu a může za to především výkon z prvního poločasu, který nebyl dobrý. Watford začal aktivně a už po deseti minutách vedl. Sarr dostal na pravém křídle spoustu času vymyslet přihrávku na Emmanuela Dennise, ten byl ve vápně zcela nehlídán a nadvakrát pokořil brankáře Martíneze.

Následně se hra trochu vyrovnala a rozhodně se nedá mluvit o trvalé převaze Hornets. Aston Villa se každopádně přesvědčila, že bez svého tvůrce hry Jacka Grealishe, který odešel do Manchesteru City, to bude mít nesmírně složité. Na sklonku prvního poločasu udeřil Watford podruhé. Rychlý výpad Sarra skončil po zásadní teči hostujícího obránce gólem.

Nebylo na co čekat, manažer Villians Dean Smith se rozhodl pro střídání a Matta Targetta nahradil Jacob Ramsey. Aston Ville se nedala upřít snaha, nicméně Watford jí stále do ničeho nepouštěl. Domácí byli navíc nebezpečnější a Sema se po pádu v pokutovém území marně dožadoval penalty.

Třetí gól Watfordu přišel v 67. minutě a postaral se o něho parádním a dlouhým obstřelem Cucho Hernández. Jeho rána zapadla nechytatelně k tyči a zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Nebylo, protože Aston Villa vzápětí snížila a zase to bylo "jen" o dva góly. John McGinn z první napálil Baileyho přihrávku na branku a slavil gól. Byla to vlastně jedna z mála povedených akcí Aston Villy v zápase.

Hostům se ale nedařilo přiblížit se na rozdíl jediné branky. Tedy alespoň ne v čase, ve kterém by ještě byla možnost vyrovnání. V šesté minutě nastavení přepadl Bertrand Traoré přes nohu Masiny a sudí odpískal pokutový kop. Danny Ings ho střelou doprostřed proměnil, ale víc už Aston Villa nestihla.

Více informací k zápasu

Manchester United - Leeds United 5:1

14.08.2021 13:30

Góly: 30. Bruno Fernandes, 52. Mason Greenwood, 54. Bruno Fernandes, 60. Bruno Fernandes, 68. Fred - 48. Luke Ayling

Lépe snad Manchester United ani nemohl odstartovat. V 1. kole nového ročníku Premier League smetl z povrchu zemského nebohý Leeds, který v Divadle snů držel krok jen padesát minut. Čtyři Pogbovi asistence a hattrick Bruna Fernandese nakonec vedli k drtivému vítězství 5:1. Na střeleckou listinu se za "Rudé ďábly" zapsali také Greenwood a Fred.

Reklama na fotbal. I tak by se dal charakterizovat první poločas, který nabídl na obou stranách vysoké tempo a řadu šancí. Red Devils výborně presovali, což činilo Leedsu nemalé potíže. V 10. minutě se to projevilo chybnou rozehrávkou a po kontaktu Greenwooda musel vyškrábnout balón na rohový kop Meslier. Zanedlouho domácí rozjeli další akci a Greenwood tentokrát v roli nahrávače našel Pogbu, jehož koncovka vyšperkovaná přešlapovačkou skončila těsně vedle. Perno bylo i na druhé straně. Harrison jenom trefil náruč De Gey, ale Klich už mířil přesněji a španělský brankář se musel natáhnout k tyči.

Ve 26. minutě se Leedsu naskytla ideální standardka, přičemž Raphinha načechral balón na hlavu Rodriga, ale ten svatyni MU netrefil. Strhující tempo přineslo první branku přesně ve 30. minutě a prosadili se hráči Manchesteru. Akci od půlící čáry urychlil přihrávkou z prvního doteku Pogba, Bruno Fernandes výborně zpracoval a balón procedil za Meslierova záda. Diváci na Old Trafford se mohli radovat z vedení 1:0. Nabuzení United ještě podnikli rychlý výpad prostřednictvím Jamese, ovšem další branku už do poločasu nevstřelili.

Pro střídání se jako první rozhodl Marcelo Bielsa a na plac přišla z kraje druhého poločasu letní posila z Barcelony Júnior Firpo. Leeds začal po přestávce dobře a ve 49. minutě srovnal na 1:1. Luke Ayling dostal spoustu prostoru ke střele a jeho přesně mířená dělovka skončila ve vinglu. De Gea se mohl natahovat jak chtěl, ale rána to byla fantastická.

Každopádně hosté se neradovali dlouho. Manchester si vzal vedení okamžitě zpátky a lví podíl na brance měl Pogba, jehož excelentní přihrávka od vlastní poloviny našla rozeběhnutého Greenwooda a ten s pomocí vzdálenější tyče dal na 2:1. United byli v ráži, Pogba opět adresoval skvělou přihrávku, Bruno Fernandes si balón zasekl a svojí druhou brankou zvýšil na 3:1. Chvíli se zdálo, že Ayling zastavil Fernandesovu střelu na brankové čáře, avšak balón ji přešel, což okamžitě potvrdil hlavní sudí.

Manchester United dál úřadoval a po hodině hry už si hýčkal tříbrankový náskok. Stoper Lindelöf vyslal parádní pas, na který obrana Leedsu opět nezareagovala a Bruno Fernandes tvrdou ranou pod břevno zkompletoval hattrick. Obrana hostů přestala existovat a zanedlouho už svítila na světelné tabuli pětka. Pogba čtvrtou asistencí v zápase nabil Fredovi, který měl snadnou úlohu - 5:1.

Utkání bylo rozhodnuté, nicméně defenziva Leedsu si neměla vydechnout, protože Solskjaer poslal na hřiště další ofenzivní esa - Anthonyho Martiala i novou posilu Jadona Sancha. Každopádně tempo se přeci jenom zvolnilo a Leeds měl pět minut před koncem možnost korigovat. Raphinha ale ve stoprocentní šanci vůbec netrefil branku.

Manchester v závěrečných minutách kontroloval hru a diváci na Old Trafford byli naprosto spokojeni. Tři body a výše skóre katapultovaly United do čela Premier League a naopak Leeds na chvost tabulky.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Arsenal FC 2:0

13.08.2021 21:00

Góly: 22. Sergi Canós, 73. Christian Nørgaard

Fanoušci Arsenalu doufali, že po letech útrap se konečně dočkají úspěšné sezony. Hned první zápas dal jejím nadějím velikou ránu, Kanonýři totiž nestačili na Brentford. Nováček zvítězil po trefách Canose a Norgaarda 2:0.

Už ve dvanácté minutě Bees pořádně zahrozili, po úniku po pravé straně totiž Mbeumo rozezvučel bližší tyč. Varování nebylo pro Gunners dostatečné, a tak ve dvaadvacáté minutě po neschopnosti hostů odehrát míč do bezpečí dostal balón Sergi Canós. Ten si navedl míč na střelu a našel skulinu mezi Lenem a brankovou konstrukcí.

Po půlhodině se absolutně nedomluvili stopeři White s Marim, díky čemuž se Mbeumo objevil sám před brankářem. Nedokázal však přesně zamířit a napálil balón vedle. Krátce po přestávce o sobě dal vědět i Arsenal, jmenovitě Smith-Rowe. Ten se prosmýkl středem hřiště až do pokutového území a následně přinutil gólmana k poměrně těžkému zákroku.

V sedmdesáté minutě z křídla dával míč před branku čerstvý Saka, vzápětí přiletěl do vápna další centr, po kterém Xhaka o kousek přestřelil. Namísto srovnání přišlo navýšení skóre. Sörensenovo dlouhé vhazování skončilo zmatky v obraně Arsenalu a propadnutím na zadní tyč, kde situaci zavíral další Dán Christian Nörgaard, jehož hlavička skončila v síti.

Po osmdesáti minutách Nörgaard hlavičkoval znovu, tentokráte mu od skórování chybělo pár centimetrů. V závěru ještě mohl vykřesat naději pro Kanonýry Pépé, po Tierneyho skvělém centru se ale ještě lepším zákrokem prezentoval Raya. Brentford tak své vedení uhájil a ve svém vůbec prvním zápase v Premier League zvítězil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United11005:13
2.Liverpool FC11003:03
 Chelsea FC11003:03
4.West Ham United11004:23
5.Everton FC11003:13
6.Brentford FC11002:03
7.Watford FC11003:23
8.Brighton & Hove Albion11002:13
9.Leicester City11001:03
 Tottenham Hotspur11001:03
11.Aston Villa10012:30
12.Burnley FC10011:20
13.Wolverhampton Wanderers10010:10
 Manchester City10010:10
15.Newcastle United10012:40
16.Southampton FC10011:30
17.Arsenal FC10010:20
18.Crystal Palace10010:30
 Norwich City10010:30
20.Leeds United10011:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (654)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele