Liberec si v Kitzbühelu zastřílel a je ve finále, čeká ho Mnichov

Foto: Thomas Bachun, hcbilitygri.cz

(AKTUALIZOVÁNO) Hokejisté extraligového Liberce vstoupili do prestižního Red Bulls Salute vítězně. V rakouském Kitzbühelu porazili Salcburk 5:0 a v neděli je od 19 hodin čeká finále s Mnichovem, který ve večerním utkání zdolal Košice 4:1. Všechna utkání turnaje sledujte živě na Hokejka TV.

Pro Bílé Tygry to byl první zápas letošní přípravy, ale nerozehranost na nich nebyla znát. Už po 61 sekundách se přesnou střelou přes beka prosadil Jaroslav Vlach, který po 21 gólech z minulé sezony opět potvrdil pověst střelce.

Severočechům vyšel i vstup do druhého dějství, přesně po 23 minutách hry se z první trefila letní posila Jakub Klepiš. Velkou zásluhu na dvougólovém vedení ale měl Adam Najman, jenž zkušeného útočníka našel parádním pasem.

Salcburk si začátky jednotlivých třetin za rámeček určitě nedá. Z té třetí ukrojilo pouhých 11 sekund, když Ladislav Šmíd další skvělou nahrávkou našel Tomáše Filippiho a ten střelou zápěstím vymetl všechny pavučiny v brance.

Filippi, jenž po zranění sehrál první zápas od prosince loňského roku, byl dál při chuti. Nejdřív po šťastném odrazu zvyšoval do odkryté klece a následně měl i prsty v parádní přesilovkové kombinaci, kterou zakončoval Dávid Gríger.

Mezi tyčemi podal velmi jistý výkon Petr Kváča, nejlepší gólman uplynulého extraligového ročníku pochytal všechny pokusy účastníka mezinárodní ICEHL a výrazně přispěl k hladkému postupu Liberce do finále Red Bulls Salute.

V něm Bílí Tygři v neděli od 19 hodin vyzvou německý Mnichov, který ve večerním zápase přehrál slovenské Košice 4:1. Souboj poražených o konečné třetí místo je na programu od 15 hodin. Všechny duely sledujte živě na Hokejka TV.

Výsledky prvního hracího dne turnaje

EC RED BULL SALCBURK – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 2. Vlach (Zachar, Gríger), 23. Klepiš (Najman), 41. Filippi (Gríger, Šmíd), 44. Filippi (Birner), 45. Gríger (Filippi, Šmíd).
EC Red Bull Salcburk: Lamoureux – LoVerde, Heinrich, Brennan, Pallestrang, Zündel, Schreier, Borzecki, Stapelfeldt – Schneider, Nissner, Predan – Loney, Järvinen, Harnisch – Huber, Baltram, Raffl – Hochkofler, Leonhardt, Huber.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Melancon, Šmíd, Štibingr, Vitásek, Ivan, Derner, Šedivý – Ordoš, Filippi, Birner – Zachar, Gríger, Vlach – Faško-Rudáš, Klepiš, Najman – Rychlovský, Jelínek, Šír.

EHC RED BULL MNICHOV – HC KOŠICE 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Ehliz, 20. Blum (Tiffels, Street), 56. Smith (Ehlz), 58. Tiffels (Street) – 46. Romančík (Fryč).
EHC Red Bull Mnichov: Aus Den Birken – Seidenberg, Boyle, Szuber, Abeltshauser, Daubner, Blum, Cimmermann – Ehliz, Smith, Kastner, Tiffels, Street, Parkes, Lutz, Hager, Ortega, Gogulla, Schütz, Mauer.
HC Košice: Košarišťan – Saucerman, Cibák, Tansey, Novota, Romančík, Deyl, Jacko – McPherson, Slovák, Réway – Pereskokov, Milý, Klhůfek – Lapšanský, Havrila, Bartánus – Belluš, Frič, Jokeľ – Rogoň.

Další program turnaje Red Bulls Salute

Neděle 15. srpna:
15:00 EC Red Bull Salcburk – HC Košice (o 3. místo, » živě na Hokejka TV)
19:00 EHC Red Bull Mnichov – Bílí Tygři Liberec (finále, » živě na Hokejka TV)

Další program přípravných utkání před TELH

Neděle 15. srpna:
19:00 EHC Red Bull Mnichov – Bílí Tygři Liberec (turnaj v Kitzbühelu)

Úterý 17. srpna:
17:00 HC Frýdek-Místek – HC Oceláři Třinec
17:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (v Poděbradech)
17:00 HC Olomouc – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:30 Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary
17:30 Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň
17:30 PSG Berani Zlín – HK Nitra (ZUBR Cup)

Středa 18. srpna:
17:00 Vídeň Capitals – Mountfield HK (ve Znojmě)

Čtvrtek 19. srpna:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:00 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec
17:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno
17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha
17:30 Motor České Budějovice – Rytíři Kladno
18:00 HC ZUBR Přerov – PSG Berani Zlín (ZUBR Cup)

Pátek 20. srpna:
16:00 Mountfield HK – iClinic Bratislava Capitals

Neděle 22. srpna:
14:30 ERC Ingolstadt – Rytíři Kladno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz