AUTOPATIE – JEMNÁ LÉČBA INFORMACÍ SVÉHO TĚLA

autopatie e1628678609646

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Také si pamatujete, jak vaše babička hubila mandelinky a pak vodou s jejich pozůstatky zalévala záhonky brambor? Nebo to dělal dědeček se slimáky? A ono to fungovalo. Moudrost předávaná staletími. Dnes je tato metoda nazývána autopatií a pomáhá hlavně nám, lidem. A jak!

ZAPOMENUTÁ A ZNOVUNALEZENÁ

Před mnoha staletími nosili buddhističtí mniši neobvyklou nádobu z vypálené hlíny. Zvláštní byla svým tvarem. Na boku kousek nade dnem měla otvor, ze kterého voda nalitá vrchem zase vytékala. Nádoba se tedy chovala jako průtokové zařízení. Ukládali ji do zvláštního vaku, voda musela prý být nedotčená a čistá, byla léčivá. Mnoho těchto nádob či spíše jejich pozůstatků našli archeologové v Indii, Tibetu, Číně. Jak se používaly a k čemu přesně sloužily? Informace se nedochovaly.

Znovu objevil tuto metodu Mgr. Jiří Čehovský. Homeopat, který ji léta zkoumal, rozvíjel a následně začal také šířit. A dal světu návod na postup, který dokáže léčit i tam, kde dnes mluvíme o chronických neléčitelných potížích. Kolik nemocí lidstvo trápí! Odborná medicínská literatura jich popisuje přes čtyřicet tisíc. Autopatie je v principu nerozlišuje. Neútočí na viry nebo bakterie, není zaměřena proti nádorům nebo zánětům. Je to proto, že člověka ovlivňuje jako celek, nikoli pouze jednotlivé potíže. Neřeší konkrétní nemoci, ale výhradně vnitřní systém v člověku, a to tím, že obnovuje jeho narušené spojení s Univerzem. To se pak druhotně projeví ve zlepšování organismu na všech jeho úrovních, od psychiky až po jednotlivé fyzické části těla.

Autopatie navrací zdraví. Podle individuálních možností každého z nás. A výčet jejích výhod nekončí. Nepotlačuje nemoci ani jejich projevy. Nemá žádné vedlejší účinky. Nezatěžuje tělo ani mysl chemickými látkami, protože žádné neobsahuje. Krásná metoda, dokonalá ve své jednoduchosti. A je naše. Tím mám na mysli autorství Mgr. Čehovského i fakt, že ji zvládne každý sám. Doma, na chalupě, na cestách. Vždy ji můžete mít při ruce. Stačí vám její znalost a čistá voda se svou schopností přenášet informace.

TROCHA TEORIE

Autopatie je léčebná metoda vycházející z principů homeopatie. V literatuře se uvádí, že ji použil i autor homeopatie Samuel Hahnemann. Homeopatie využívá léčení podobného podobným. To znamená, že symptomy, které některá látka (rostlina, minerál…) dokáže vyvolat u zdravého člověka, dokáže také léčit u nemocného. Ve své původní materiální formě žádné takové vlastnosti nevykazuje. Homeopatický lék skutečně žádnou léčivou látku neobsahuje, a to je mu někdy vytýkáno. Ředěním vodou je původní látka „povýšena“ na informaci. Teprve ta se stává lékem, který tělu řekne, co má „opravit“. V klasické homeopatii je nemoc definována jako porucha řídícího centra. Není třeba opravit následek, stačí opravit příčinu v jemném řídícím systému. Úspěch předpokládá najít mezi tisíci homeopatickými léky ten, který bude odpovídat všem symptomům, charakteru, vlastnostem i jedinečnostem nemocného.

NIC NENÍ PODOBNĚJŠÍ NEŽ STEJNÉ

Autopatie používá k výrobě „léku“ vlastní informaci léčeného. Nejčastěji jeho slinu, dech nebo pránu. Složité hledání odpadá a omyly jsou vyloučené. Stačí koupit balenou neperlivou vodu a můžete začít. Pro větší účinnost, přesnější a vyšší ředění je lepší ještě zakoupit profesionální autopatickou lahvičku. Postup můžete nastudovat v odborné literatuře, zúčastnit se kurzu nebo vyhledat terapeuta, který vás povede. Velmi zjednodušeně řečeno plivnete nebo dýchnete do autopatické lahvičky a následně ji proléváte vodou balenou nebo filtrovanou. Co nevyteklo, si nakapete na čelo. Někdy se voda s informací vaří, jindy se získává materiál z prány tak, že si člověk podrží lahvičku nad hlavou. Dbá se na to, aby nic nebylo v kontaktu s jinou osobou. Není obtížné začít, těžší je průběžně vyhodnocovat. Jak léčený v uzdravování postupuje a jak se má léčba dále vyvíjet. Musíte vědět, co konkrétní reakce organismu znamená a jak na ni reagovat. Je třeba se rozhodnout, jakou tělesnou informaci použít, jak vysoce ji ředit. Dnes už je praktikujících, terapeutů i lékařů, kteří autopatii používají, mnoho, radu a pomoc vždy najdete. Stejně tak naleznete i veliké množství často neuvěřitelných příběhů lidí, kterým pomohla. Jeden léčí sebe, svou rodinu. Jiný zvířata. Další ji použije proti parazitům nebo v léčbě rostlin. Cokoli si vyberete, objevíte kouzlo s názvem autopatie.

MARKÉTA KOPECKÁ

zdroj: www.energy.cz