Finále patřilo Kolumbii. Čeští reprezentanti do 23 let v malém fotbale mají světové stříbro

Pět a půl roku česká juniorská reprezentace v malém fotbale neznala porážku. Přišla v nejnepříjemnější chvíli. Ve finále mistrovství světa do 23 let.  Český celek podlehl Kolumbii 1:4.

Z ukrajinského Kyjeva si tak odváží stříbrné medaile.

Jak říkám...

„Vydržet pět a půl roku bez porážky je neuvěřitelný úspěch, který se naší juniorce povedl, a myslím, že v naší kategorii je asi nepřekonatelný. Bohužel jsem si to vybrali v nevhodný moment, ale věděli jsme, že někdy to asi přijde. Chtěli jsme to co nejvíc oddálit, hodně dlouho se nám to dařilo, ale odvážíme si aspoň stříbrné medaile a jsme rádi, že nejedeme domů s prázdnou,“ pronesl český kapitán Tomáš Mařík, který patří mezi šestici mistrů světa do 21 let z Prahy před třemi lety, v následující kategorii přidal stříbro.

„Teď to bolí hodně, ale s odstupem času si snad řekneme, že to byl další úspěch. Být mistr světa a taky vicemistr je krásné. Doufám, že si v budoucnu uvědomím, jaký to úspěch,“ přidal se český záložník Tomáš Jelínek. 

Po prohraném utkání se neubránil slzám, stejně jako další čeští reprezentanti. Ovšem trenéři Miroslav Kaluža s Pavlem Blahou si uvědomovali, čeho jejich svěřenci dosáhli.

Jak říkám...

„Stříbra si určitě vážím. Samozřejmě vždycky se oslavuje a vzpomíná jen na zlaté hráče i trenéry, ale můžu hráčům jen poděkovat za celé období od krátkého kempu až do činnosti v Kyjevě. Odvedli kus práce a hra gradovala zlepšenými výkony ve finále, jenže vyhrál šťastnější tým,“ litoval hlavní trenér Kaluža. 

Kolumbie šla do vedení ve dvanácté minutě, když se prosadil Correa, o čtyři minuty později zvýšil Arzuaga. Tři minuty před přestávkou snížil blanenský záložník Roman Hlaváček. 
V závěru se český celek pustil do hry vabank a obdržel další dvě branky.

Jak říkám...

„Hraje se na góly. Ve druhé půlce jsme si připravili neskutečné příležitosti, abychom ten zápas otočili a dovedli do vítězství. Musím sportovně uznat, že kolumbijský gólman vychytal svému týmu zlato,“ ocenil Kaluža nejlepšího brankáře turnaje Brita.


Za týden společně s asistentem Blahou vytvořil tým, kterému po finále aplaudoval celý stadion.

Jak říkám...

„Koučovat zkušeného hráče je jednodušší, ale i noví hráči prokázali potenciál a i přes krátký čas na přípravu pro mistrovství světa pochopili naše myšlenky a všichni je realizovali,“ ocenil český trenér. 


 

Kyjev (Ukrajina)   15. srpna 2021

Mistrovství světa v malém fotbale

Česko – Kolumbie 1:4 (1:2)

Branky: 22. Hlaváček – 12. Correa, 16. Arzuaga, 48. Molina, 50. Bernal.  

ŽK: Mařík, Moučka – Bernal.

Česko:  David Záleský – Tomáš Mařík, Daniel Kasal, Tomáš Jelínek, Richard Svoboda, Jindřich Novotný – Tomáš Zeman, Vojtěch Pazdera, Roman Hlaváček, Dominik Moučka, David Lošťák – Lukáš Vít, Petr Hulinský, Michal Tofl, Josef Čížek.

(Jaroslav Kára, malyfotbal.cz, SportovníListy.cz, foto: malyfotbal.cz)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...