Nové Město na Moravě: Vernisáž výstavy Zdeňka Macháčka a Miroslava Štolfy

16.08.2021 12:23

Vernisáž výstavy malíře Miroslava Štolfy a dřevosochaře Zdeňka Macháčka se uskuteční ve středu 18. srpna v 17 hodin v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě.

Nové Město na Moravě: Vernisáž výstavy Zdeňka Macháčka a Miroslava Štolfy
Foto: wikipedia
Popisek: Náměstí v Novém Městě na Moravě.

Těžištěm tvorby brněnského rodáka Miroslava Štolfy (1930 – 2018) byla malba a kresba inspirovaná technikou a civilizací. V 50. a 60. letech se zaměřil na problematiku motocyklových závodů, zachycoval vztah člověka a stroje. V 70. letech experimentoval s velkoformátovou kresbou. Později se zabýval abstrakcí, strukturální malbou, od 90. let spíše meditativní hladkou malbou plných tmavých tónů konotující otázky osudovosti lidské existence.

Zdeněk Macháček (1925 – 2020) byl tvůrčí osobností dřevosochařství. Vytvářel polychromované abstraktní objekty inspirované ženským aktem, přírodním motivem, nebo živlem. Surově tesané figury jako by odkazovaly na autorovy loutkářské začátky.

Výstava k jubileu těchto dvou autorů se z důvodu karanténních opatření přesunula až na rok 2021. Jedná se o autory, jejichž dílo Horácká galerie dlouhodobě sleduje a dokumentuje ve svých sbírkách.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…