Nikdy si po studiích úplně nesešli z očí, což nebývá zrovna pravidlem. Všichni se v branži proslavili, Michaela Bendová (87) hrála v Liberci a potom dlouhá léta učila na DAMU. „Scházíme se dodnes,“ prozradil Aha! Hardt.

„Ještě v červnu jsme se s Lídou domlouvali, že se v září opět uvidíme. Měla nějaké zdravotní potíže, ale věřila, že to přejde. Už se neuvidíme,“ řekl.

Ludmila byla původem z Moldávie a po předcích podědila zajímavý vzhled a půvab. Byla ale také velice vzdělaná. „Uměla výborně jazyky. Anglicky, francouzsky, rusky i německy. Orientovala se spíše na divadlo, byla v angažmá v Českých Budějovicích a potom na Kladně,“ zavzpomínal Hardt.

Krajíčková patřila k oblíbenkyním režiséra Otomara Krejči (†87), který si vedle hereckých schopností cenil také zvláštního cizokrajného zjevu herečky. Její filmové role by člověk spočítal na prstech, ale objevila se například v komedii Vrchní, prchni!. Zahrála si ve scéně na srazu abiturientů spolužačku Vrzalovou knihkupce Vrány v podání Josefa Abrháma (81).

Její sestra, která byla lékařka, si vzala v 60. letech Miloše Kirschnera (†69). Pak se rozvedli a slavný táta Hurvínka a Spejbla se oženil s Helenou Štáchovou (†72).

VIDEO: Blesk Podcast: Lasica a Satinský byla pekelná kombinace, říká filmový kritik

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Lasica a Satinský byla pekelná kombinace, říká filmový kritik Jiří Marek

Fotogalerie
50 fotografií