Dnes Čtvrtek - skorojasno 15°C
Zítra Pátek - prehanky-dest 13°C
Čtvrtek 2. 5. 2024
Svátek má Zikmund
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský život

Umělci poděkovali personálu Fakultní nemocnice Bulovka

Ve čtvrtek 12. srpna proběhlo symbolické poděkování umělců z řad malířů, grafiků, litografů a ilustrátorů pracovníkům Fakultní nemocnice Bulovka (FNB) za jejich náročnou práci v období koronavirové pandemie.   

Do akce s pracovním názvem „Umělci proti covidu“ se zapojilo devatenáct výtvarníků, kteří vytvořili celkem 53 obrazů. Umělecká díla zájemcům společně předali spoluorganizátor akce MUDr. Martin Molitor, přednosta Kliniky plastické chirurgie FNB a moderátor Marek Eben.

Myšlenka uspořádat děkovnou akci byla dílem náhody. Přednosta Kliniky plastické chirurgie FNB Martin Molitor během pandemie navázal osobní vztahy s řadou tvůrců, když sháněl umělecké dílo pro svou manželku. Uvědomil si, že pandemií zasaženou skupinou byli nejen lékaři, ale i umělci. Ze dne na den přestali tvořit a mnozí z nich pracovali jako dobrovolníci v nemocnicích nebo v odběrových a očkovacích centrech. „Když jsem dostal od paní malířky Daniely Benešové spontánní nabídku, že by ráda věnovala zdravotníkům jako poděkování pár svých obrazů, napadla mne myšlenka oslovit další umělce, kteří by měli o podobnou akci zájem,“ říká Martin Molitor. „Nakonec se mi podařilo shromáždit 53 obrazů v celkové hodnotě zhruba 300 000 korun,“ dodává.


Autor: TZ, red

Přehled plánovaných výluk vody na 19. týden

Dnes v 16:25

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Praha 14 nabízí kurzy sebeobrany zdarma

Dnes v 15:28

Praha 14 opět v rámci programu prevence kriminality vypisuje kurzy sebeobrany pro občany městské části zdarma. Lekce proběhnou vždy 1× týdně, pod vedením zkušených lektorů teoretického a sebeobranného systému Krav Maga.

Circus Brothers v Praze 15

Dnes ve 14:33

Jako každý rok se mohou zájemci těšit na hudební večery na zahradě pivovaru Hostivar H2. Již nyní je známa první hudební hvězda – kapela Circus Brothers.

Láska se nedělí. Láska se násobí. Výstava před radnicí

Dnes v 08:03

Láska se nedělí. Láska se násobí. Motto nové kampaně a panelové výstavy na podporu náhradního rodičovství, kterou najdete od 2. května v Praze 2. Kampaň představí veřejnosti sedm různých příběhů lidí, konkrétně šesti pěstounů a jedné ženy, která byla vychována pěstounskou...

Jaký bude park Antonína Engela? Praha 4 má výsledky ankety

Dnes v 08:03

Praha 4 připraví koncepční studii na proměnu parku Antonína Engela v Podolí. Jako podklad poslouží výstupy ze setkání zástupců městské části s občany a výsledky z ankety.

Praha 13 vypsala výběrová řízení na několik pracovních pozic

Včera ve 14:17

Úřad MČ Praha 13 vypsal výběrová řízení na několik pracovních pozic. Informoval o tom na sociálních sítích. 

Praha 4 zve na řadu pietních akcí, první z nich 2. května

Včera ve 14:03

Praha 4 pořádá také letos pietní akty jako vzpomínku na konec 2. světové války, její oběti i hrdiny.

Májová výstava skalniček

Včera v 11:05

Výstava skalniček, hájních rostlin, azalek a rododendronů, dřevin a jiných, často velmi vzácných a málo pěstovaných rostlin v zahradě kostela sv. Jana na Skalce na Karlově náměstí.

Malostranský hřbitov: Májové slavnosti

Včera v 10:38

Spolek Malostranský hřbitov zve na již 15. ročník obnovených Májových slavností, který se uskuteční v neděli 19. května od 14 hodin na Malostranském hřbitově. Na akci proběhne křest nejnovější publikace o hřbitově, tentokrát zaměřené na téma železnice.

Prohlédněte si vilu Karla Kramáře na Letné

Včera v 09:35

Na státní svátek 1. května připravil Úřad vlády první z letošních dnů otevřených dveří. Prohlédnout si budete moci vilu prvního československého premiéra Karla Kramáře na Letné.

United Islands of Prague 2024

Včera v 09:25

Festival United Islands of Prague se letos koná po jednadvacáté. Opět se můžete těšit na hudební objevy z České republiky, i ze zahraničí od 1. do 4. května nejen na pražských ostrovech.

Praha 6: ZŠ Věry Čáslavské má nového ředitele

Včera v 08:58

Ředitelem ZŠ Věry Čáslavské na Petřinách je od 1. května Vojtěch Novák. Jmenování potvrdila rada městské části Prahy 6 na základě rozhodnutí konkurzní komise. 

Běh pro Paměť národa 2024 v Praze

Včera v 08:18

Devátý ročník Běhu pro Paměť národa v sobotu 11. května v 8:30. Trasy povedou oborou Hvězda. A na výběr bude několik možností – měřené běhy s hromadným startem na 5 nebo 10 km a štafeta 4× 2,5 km, neměřený běh na 1 km, do kterého se můžou zapojit třeba i rodiče s kočárky i závody pro děti na 200 a...

Květinový jarmark v H55

Včera v 07:57

Jarmark lokálních pěstitelů a tvůrců se koná ve středu 8. května od 12 hodin. K dostání budou sazeničky, pokojovky, luční kvítí, ale i šperky, svíčky a jiné dekorace. O občerstvení se postará gril a kavárna Háčko.

Další články
Nahoru