Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Tomáš Tesár v přípravě na podzimní soutěže 2021

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

[Text: Tomáš Tesár] Zdravím čtenáře Ronnie.cz a příznivce kulturistiky a fitness všeobecně. Jmenuji se Tomáš Tesár, je mi 29 let a pocházím z jihočeských Strakonic. V současné době se chystám po dlouhé šestileté pauze zpět na prkna.

Mou první a prozatím poslední soutěžní sezónou byly jarní mistrovské soutěže v roce 2015. K těmto závodům jsem se odhodlal po 3 letech cvičení, ke kterému mě přivedl obdiv k mému otci, ve kterém jsem měl vzor. Táta v mládí také soutěžil a po celý život byl vždy ve formě. Na sezónu 2015 jsem se začal připravovat pod vedením koho jiného než mého táty, a aby toho nebylo málo, do přípravy jsme se pustili společně. Sezóna pro oba dopadla dobře. Můj táta Igor Tesár se stal mistrem Čech a vicemistrem ČR v klasické kulturistice nad 180 cm. Já jsem závodil v juniorské kategorii a na mistrovství Čech i mistrovství ČR jsem obsadil pokaždé 2. místo v kategorii klasická kulturistika juniorů. Tím naše sezóna skončila a my si užívali odpočinku a jídla, které především já zbožňuji, jsem zkrátka takové prasátko.

Další sezónu jsem již neabsolvoval, i když tu myšlenku jsem v hlavě měl vždy. Nikdy ale nebyly příznivé podmínky, jak už ze zdravotních důvodů, kdy se mi nějaká ta zranění také nevyhnula, a taktéž jsem musel absolvovat operaci pupeční kýly. Když to nebyly zdravotní důvody, tak zase problémy v osobním životě. Ale dost bylo brečení. Teď mám již všechny problémy za sebou a již rok mám svou vlastni rodinu. Teď mám být já tím vzorem, aby byl můj syn na mě jednou hrdý. Zároveň jsem na jaře letošního roku absolvoval kurz fitness trenéra v Trenérské škole Vajner MŠMT, která sídlí u nás ve Strakonicích. Začal jsem pomáhat i jiným lidem v tom žít zdravěji a díky sportu se cítit lépe. I to mělo nemalý podíl na tom vrátit se k tvrdému tréninku, který jsem v posledních letech flákal.

Rozhodnutý jsem již byl, tak a teď jen se odhodlat. Jasné bylo, že začnu až od května, protože jen blázen by do toho šel před svatbou. To by mi moje žena dala. :-) Na konci dubna jsem se šťastně oženil a naše rodina byla konečně spjatá i formálně. Začal jsem tedy přípravu. Výchozí postava ideální nebyla. Vážil jsem 96 kg a svaly jsem neměl prakticky žádné (foto vlevo). Začal jsem tedy rovnou vstupem do diety, kdy jsem to hned od začátku zařízl na 100 a 150 sacharidů, prakticky bez tuků ve stravě a s potřebným množstvím bílkovin. Díky bohu za svalovou paměť, ta mi hodně pomohla, i když z té už teď netěžím. Jak se forma začala zlepšovat, začaly i úpravy ve stravě. Teď 8 týdnů do závodů držím 260 g bílkovin, 300 g sacharidů a tuky nepřidávám, jen co obsahují vajíčka a hovězí maso. Trénuji zpravidla systémem x+1, kdy písmeno x znamená, kolik toho vydržím. :-) Ale snažím se dodržet alespoň to, abych měl po 4 dnech volno, i když to není snadné, trénink mě extrémně baví. Rozdělení tréninku mám na split. Vice si myslím že není podstatné uvádět. Pro každého to je individuální. Hlavně to člověka musí bavit.

To byl ve zkratce můj příběh. Chystám se na závody v Kladně, kde se v říjnu konají mezinárodní závody Fitness Mania Classic V. A abych si formu užil více než jednou, tak týden po nejspíše absolvuji pohárovku v Čelákovicích. Více už mi moje práce nedovolí, protože si vždy na poslední týden před závody beru dovolenou.

Tímto se pro tentokrát loučím a všem čtenářům Ronnie.cz přeji hezký den a snad jsem Vás neznudil k smrti. :-)


Tomáš Tesár v přípravě na podzimní soutěže 2021




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 178 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie