Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela spolužačka Dalibora Vrány z Vrchní, prchni! Ludmile Krajíčkové bylo 88 let

Zemřela Ludmila Krajíčková: Herečce z Vrchní, prchni! bylo 88 let
Zdroj: Se svolením ČT
Úmrtí

Svět opustila ve věku 88 let herečka Ludmila Krajíčková, kterou mohou televizní diváci znát z filmu Vrchní, prchni! V legendárním snímku si zahrála spolužačku Dalibora Vrány, kterého ztvárnil Josef Abrhám. 

Ludmila Krajíčková začala podobně jako většina českých herců na pražské DAMU. Jejím prvním angažmá bylo v Jihočeském divadle. Tam se představila v řadě významných rolích. Diváci ji na jevišti mohli spatřit jako Annu Kareninovou nebo Paní Chevelyovou v Ideálním manželovi.

Krajíčková nikdy nezapomněla s své spolužáky z DAMU. Pravidelně se vídala s největšími hvězdami tuzemského filmu i divadla. Mezi nejznámější jména, se kterými Krajíčková studovala, patří Dalimil Klapka, Jiřina Bohdalová nebo Antonín Hardt.

Věřila, že to přejde

"Bohužel je nás opět o jednoho méně. Zemřela Ludmila Krajíčková. Už je nás dohromady s Michaelou Bendovou jenom pět," postestkl si pro Aha! Hardt, že z jeho bývalých spolužáků zůstala na živu už jen poslední hrstka.

"Ještě v červnu jsme se s Lídou domlouvali, že se v září opět uvidíme. Měla nějaké zdravotní potíže, ale věřila, že to přejde. Už se neuvidíme," řekl smutně Hardt.

Krajíčková byla jednoznačně divadelní herečkou, celkem pětkrát se ale objevila i ve filmu. Mezi její nevýraznější roli patří spolužačka Josefa Abrháma ve filmu vrchní, prchni!

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy