Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Poříčí - opět Jakub Kubíček

Na Homolce v Poříčí nad Sázavou pokračoval domácí autokrosový šampionát za účasti několika zahraničních jezdců. Závod se totiž započítával do zónového mistrovství. Vítězství přijel obhajovat Ervins Grencis, který tak musel odevzdat velký putovní pohár.

{*10] Úřadujícímu mistru České republiky se tentokrát nedařilo a po dvou defektech a po třech jízdách mnu patřila až 14 příčka. Jak se říká, s odřenýma ušima se dostal do semifinále. Po třech sériích si vedli nejlépe Kubíček, Jordák, Antony, Štětina V. a Polák. Petr Nikodém byl až desátý, když byl v poslední jízdě potrestán penalizací za dost sporné rozhodnutí sportovního komisaře. Nikodém se ale nevzdal a v druhém semifinále dojel druhý za Vladislavem Štětinou. Z této jízdy postoupil i čtvrtý Grencis, ale opět jen tak tak. Naopak pro technickou závadu musel odstoupit Jordák, pro kterého začíná být Poříčí prokleté. A přitom tady jeho stavební stroje odvedou vždy při úpravě tratě obrovský kus práce. První semifinále pro sebe ukořistil Kubíček před Polákem a V.Vaculíkem.


Do první řady se postavili suverén dne Kubíček, výtečně jedoucí Vláďa Štětina a o i to přes výměnu převodovky a Hrubý. Teprve až z třetí řady startoval Grencis, ale zase se ukázalo, jak dokáže překvapit. Start vyšel nejlépe Kubíčkovi se Štětinou, kteří také z první zatáčky vyjížděli vpředu a v tomto pořadí kroužili několik kol. Zezadu se na ně dotíral Nikodém i Grencis. Štětina druhou příčku neudržel a mezitím se na ni prodral Nikodém a za něj hned i Grencis. A v tomto pořadí také projeli cílem. Jakub Kubíček si tak dojel pro třetí letošní vítězství, což znamená stoprocentní úspěšnost.


Zajímavě se vyvíjelo soupeření v Buggy 1600, kde byl sice nejlepší Novotný, ale za nim se hned umístili Freuis z Rakouska a Baumgartner ze Švýcarska. První semifinále vyhrál Novotný před Hartmanem (výměna převodovky se vyplatila) a Rezkem, v druhém byl nejlepší Kadlečík, Jílek s Šíma. Naopak zahraniční konkurence pohořela. Finále pak bylo už jasnou záležitostí Novotného, pro druhé místo si dojel stále lepšící se Hartman a třetí místo bral Rezek.


Pouhých jedenáct jezdců startovalo v divizi Touring Autocross, a to ještě Jiří Bret závod bohužel neabsolvoval. V rozjížďkách si vedl nejlépe Bartoš, Dlesk, Casalboni a Kužel. Čtyři jezdci-tři různá auta: Škoda Fabia, Mitsubishi Lancer (2x) a Audi Quattro. Ti také obsadili první řadu finále, do něho se vzhledem k malému počtu jezdců dostal také Jan Brožek, který bohužel víc spravoval, než jezdil a jednou i hořel. Nikdo snad ani nečekal, že do finále vše mechanici stihnou. A podařilo. Během poslední jízdy se nenápadnou jízdou prokousával dopředu, až skončil třetí. Skvělá odměna za vynikající práci mechaniků a otce Ládi. Po startu vedl Kužel s Audi a když se zdálo, že by mohl opět jednou vidět cíl, jako první, tak Audi bylo rozhodně proti. Vedení převzal Dlesk a vyhrál před Musilem.



Super Buggy

1.Kubíček
2.Nikodém
3.Grencis
4.Hrubý
5.Hernandez


Pořadí MR

1.Kubíček 69
2.Hrubý 55
3.Nikodém 46
4.Polák 41
5.Paul 37



Buggy 1600

1.Novotný
2.Hartman
3.Rezek
4.Jílek
5.Levkuš


Pořadí MR

1.Novotný 93
2.Hartman 90
3.Rezek 68
4.Šíma 56
5.Jílek



Junior Buggy

1.Florián
2.Šafránek
3.Grencis
4.Medlik
5.Brousek


Pořadí MR

1. Florián 93
2.Pytlopun 77
3.Šafránek 71
4.DFuřt 68
5.Medlik 61


Touring 1600

1.Dubravský
2.Chytráček
3.Horák


Pořadí MR

1.Dubravský 97
2.Jánoš T 65
3.Jánoš J. 54


D2

1.Hašler
2.bartoš
3.Cabaj


Pořadí MR

1.Hašler 84
2.Bartoš 79
3.Vávra 66



JL 17.8.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar