Hlavní obsah

Muži s hodně kamarádkami jsou pro ženy méně atraktivní

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová studie prokázala, že mít mnoho kamarádek se mužům nevyplácí. Ostatní ženy totiž nabývají dojmu, že mají z čeho vybírat, a muži pak pro ně ztrácí na atraktivitě.

Foto: Profimedia.cz

Na muže s příliš kamarádkami si ženy dávají pozor.

Článek

Studie dvou psychologů Ryana Andersona a Cagla Tekina z Monash University v australském Melbourne zkoumala celkem 224 heterosexuálních mužů a žen. V rámci výzkumu byly každé ženě předloženy čtyři fotky mužů, kteří byli již v předchozím výzkumu klasifikováni jako podobně atraktivní.

Účastnicím bylo řečeno, že každý z mužů je svobodný a na Facebooku má celkem 300 přátel. V některých případech byly účastnice také informovány o tom, jaké je skladba jejich přátel podle pohlaví.

Ženské chování, které muži velmi ocení

Vztahy a sex

Výsledky studie prokázaly, že muži, kteří měli na sociální síti v přátelích převážně ženy, byli pro ženy, které hodnotily jejich atraktivitu, o 40 procent méně atraktivní než ti muži, u kterých nebyla informace o přátelích zřejmá. A co víc, tito podle výzkumu muži nevyvolávali dojem důvěryhodnosti a postrádali pokoru.

„Když někdo o sobě tvrdí, že má mnoho kamarádek, může to znít nabubřele,“ vysvětluje jeden z autorského dua Ryan Anderson pro Daily Mail.

Když došlo k převrácení pohlaví v experimentu, vědci zjistili, že i pro muže může být příliš přátel z řad opačného pohlaví přítěží. Atraktivita žen u nich potom klesla o 10 procent.

Zajímavým zjištěním bylo, že i nedostatek přátel z řad opačného pohlaví vyvolal u tázaných pokles atraktivity. Muži hodnotili ženy s malým počtem přátel mužského pohlaví o 7 procent méně atraktivní a v opačném případě byl rozdíl 10 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak minulé vztahy ovlivňují naše životy

Za každým neúspěšným vztahem chceme udělat jednu velkou tečku. Zapomenout na všechna trápení, a naopak zaměřit svou pozornost na hledání nové lásky. Bohužel,...

Výběr článků

Načítám