MENU

Armáda ČR ztratila výjimečného odborníka

Rozloučení s prap. Vlastimilem Kalivodou


V pondělí 16. srpna se v Plzni konalo poslední rozloučení s praporčíkem Vlastimilem Kalivodou, který před měsícem utrpěl vážná poranění při pyrotechnických asanacích v Brdech, jimž podlehl. V armádě sloužil od roku 1986 a od roku 2003 působil jako pyrotechnik u 15. ženijního pluku. Patřil mezi největší odborníky na munici.

Rozloučení proběhlo za účasti rodiny, zástupců armády, velkého množství kolegů a přátel. Velkou oporou celé rodiny byl i kaplan 15. ženijního pluku, kapitán Tomáš Harastej: „Nemám rád klišé a přehánění, ale jsem rád, že u Vlasty můžu říct, že jsme ho vnímali jako férového člověka, jako někoho, na koho je spolehnutí, jako humoristu a člověka, který dokázal být přítelem, skutečným bratrem a milujícím manželem…“

Praporčík Vlastimil Kalivoda nastoupil do Armády České republiky v roce 1986 jako velitel spojovací čety. Během své bohaté vojenské kariéry prošel mnoha pozicemi. K 15. ženijnímu pluku, tehdejší 15. ženijní záchranné brigádě, se dostal v roce 2003 a zastával funkci velitele ženijního pyrotechnického družstva roty EOD. Díky svému zájmu o munici všeho druhu se stal odborníkem v této oblasti. Svoje znalosti zúročil i na dvou zahraničních misích v Afghánistánu, kde působil jako pyrotechnik odřadu EOD kontingentu AČR v misi ISAF.

Ve spolupráci s Nadačním fondem Ozbrojených složek České republiky a příslušníky 15. ženijního pluku bude v nejbližších dnech zahájena finanční sbírka na podporu rodiny zesnulého vojáka. Informace budou zveřejněny na oficiálních webech Nadačního fondu a 15. ženijního pluku.

Na další snímky se můžete podívat – ZDE.

Text a foto: Armáda ČR ve spolupráci s kpt. Tomášem Harastejem /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.