Další rakouský skalp. Čtvrtou výhru Hradce řídili Klíma a Orsava

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

Pátý přípravný duel si ze zápasového kalendáře můžou odškrtnout hokejisté Hradce Králové. Ve znojemské Nevoga aréně ve středu přehráli rakouské mužstvo Vienna Capitals v poměru 4:2.

Mountfield se na nadcházející sezonu chystá pod vedením nového trenérského štábu: do klubu se po pauze vrátil Tomáš Martinec, jeho asistenty se pak stali Ladislav Čihák a Petr Svoboda.

Na úvod přípravy sice Východočeši se sestavou plnou mladých hráčů prohráli s partnerským Kolínem, od té doby ale třikrát zvítězili. Postupně si poradili s Olomoucí, Karlovými Vary nebo Štýrským Hradcem. 

A také jejich další soupeř pocházel z Rakouska: hradecká družina se ve Znojmě postavila jednomu z nejlepších celků ICEHL – týmu Vienna Capitals. 

Jak bývá v přípravě zvykem, tak Hradec Králové na jihu Moravy nenastoupil se všemi členy základní sestavy. Chyběli třeba kapitán Radek Smoleňák nebo letní posila Ahti Oksanen

Hosty byli v úvodu aktivnější a ve čtvrté minutě se dočkali odměny, jako první kotouč do branky poslal Jakub Orsava. Na další gól se čekalo až do konce druhé třetiny, kdy se o vyrovnání postaral Mario Fischer. 

Čtyřgólové poslední dějství ale vyznělo lépe pro tým z východu Čech. Bíločervené ke čtvrtému vítězství v přípravě nasměroval dvěma trefami Kevin Klíma, podruhé se mezi střelce zapsal taky Orsava. 

Odveta je na programu v pátek v Hradci Králové. 

SPUSU VIENNA CAPITALS – MOUNTFIELD HK 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 38. Fischer, 51. Antal (Prapavessis) – 4. Orsava (Jergl, Lev), 48. Kevin Klíma, 54. Kevin Klíma (Jergl, Pavlík), 54. Orsava (Pavlík, Jergl)
spusu Vienna Capitals:
 Steen – Wall, Dodero, Pallierer, Fischer, Piff, Prapavessis, Posch – Antal, Sutter, Tropp, Caron, Neal, Hartl, Bauer, Maxa, Kromp, Artner, Ploner, Preiser, Pohl.
Mountfield HK: 
Lukeš – Nedomlel, Gaspar, Šalda, Pavlík, Váchal, Piegel – Jergl, Lev, Orsava, Klíma Kev., Štohanzl, Klíma Kel., Svoboda, Jirásek, Lamper, Dvořák, Morong, Poppel.

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

Další program přípravných utkání před TELH

Čtvrtek 19. srpna:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:00 HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec
17:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno
17:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha
17:30 Motor České Budějovice – Rytíři Kladno
18:00 HC ZUBR Přerov – PSG Berani Zlín 

Pátek 20. srpna:
16:00 Mountfield HK – iClinic Bratislava Capitals

Neděle 22. srpna:
14:30 ERC Ingolstadt – Rytíři Kladno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz