Nejhvězdněji obsazený film století? Novinka zbožňovaného režiséra verbuje jedno slavné jméno za druhým

Nejhvězdněji obsazený film století? Novinka zbožňovaného režiséra verbuje jedno slavné jméno za druhým
Scarlett Johansson | Fox Searchlight Pictures
Režisér Wes Anderson jednoznačně patří k nejoriginálnějším tvůrcům současnosti a jeho filmy se dlouhodobě pyšní nejen osobitou poetikou, nýbrž také dlouhými zástupy hereckých osobností. Jeho dosud poslední dokončený snímek nese název Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, premiéru si odbyde již v listopadu a zdobí jej herci jako Bill Murray, Benicio Del Toro, Timothée Chalamet či Léa Seydoux. A nyní to vypadá, že jeho následující projekt nabyde ještě hvězdnějších rozměrů.
Dosud nepojmenovaný film natáčí Anderson ve Španělsku a bude
Margot Robbie
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
disponovat režisérovými častými spolupracovníky, mezi něž patří třeba Bill Murray, Tilda Swinton či Adrian Brody (všichni si zahrají rovněž ve 'Francouzské depeši'). Tím ovšem dobré zprávy zdaleka nekončí a kultovní režisér dále verbuje ty vůbec nejslavnější herce současnosti - na palubě projektu se totiž v tuto chvíli nachází také Tom Hanks, Margot Robbie a Scarlett Johansson. Pro Hankse a Robbie půjde o vůbec první spolupráci s Andersonem, zatímco Johansson už propůjčila svůj hlas jednomu z hrdinů režisérova minulého filmu, jímž byl stop-motion animák Psí ostrov.
Ani to však Andersonovi nestačí a čerstvé herecké posily zahrnují další slavné tváře, mezi nimiž nechybí Bryan Cranston (Perníkový táta), Hope Davis (Greenland: Poslední úkryt), Jeffrey Wright (komisař Gordon v očekávaném Batmanovi) a Liev Schreiber (X-Men Origins: Wolverine).
Bryan Cranston
Nedotknutelní | STX FINANCING
S takovým množstvím žádaných herců mohou z právě připravovaných produkcí soupeřit jen dva filmy - Don't Look Up od Adama McKaye, kde se představí Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence, a Na nože 2 od Riana Johnsona. I jim ale Andersonova novinka ukazuje dlouhý nos a dosvědčuje, že s populárním režisérem chtějí ty největší hvězdy pracovat i za cenu nižšího honoráře, než na jaký jsou zvyklé z drahých velkoprodukcí. Natáčení by mělo skončit na sklonku září a uvidíme, jaké dostane snímek název a datum premiéry.