Očkovací centrum Slezské nemocnice v Opavě se přestěhuje do Obecního domu

19. srpen 2021 12:28

Očkovací centrum Slezské nemocnice v Opavě se od 1. září přestěhuje do Obecního domu v Ostrožné ulici. Na Slezské univerzitě, kam se chodí lidé proti nemoci covid-19 naočkovat nyní, začne výuka. Oznámila to mluvčí nemocnice Monika Kunčarová.

Provozní doba očkovacího místa bude stejná jako na Slezské univerzitě. Očkovat se tedy bude vždy v pondělí a středu od 10:00 do 18:00 a v úterý, čtvrtek a pátek od 08:00 do 16:00. V očkovacím centru na Slezské univerzitě se očkuje od 1. února.

"Očkování zůstává v nezměněném rozsahu a počítá s kapacitou 250 aplikací denně. Samozřejmostí je bezbariérový přístup pro méně mobilní zájemce o očkování. Jedná se o boční vchod do budovy z ulice Beethovenova, kde je k dispozici výtah," uvedla Kunčarová.

Ředitel nemocnice Karel Siebert uvedl, že výhodou místa je snadná dostupnost nejen autem, ale i městskou hromadnou dopravou a pěšky.

"Věřím, že očkovací místo bude fungovat i nadále stejně bezproblémově jako doposud na Slezské univerzitě. Očkovací místa tak bude i od září provozovat Slezská nemocnice dvě - Obecní dům v Opavě a Zámek Kravaře," uvedl Siebert.

Poměr naočkovných v kraji

V Moravskoslezském kraji, kde žije téměř 1,2 milionu obyvatel, už dostala alespoň jednu dávku vakcíny skoro polovina obyvatel, dvě dávky má téměř 45 procent lidí. Páteřní síť očkování zajišťují krajské nemocnice, jejichž pracovníci očkují i mimo zdravotnická zařízení.

V kraji působí i mobilní očkovací týmy, očkuje se například i ve firmách a funguje v něm několik velkokapacitních očkovacích center, z nichž největší je na ostravském výstavišti Černá louka.

zdroj: ČTK
Spustit audio