Juniorky čekají v přípravě na MS první zápasy, zamíří do Maďarska

Adriana Dubová | Foto: ČOV / Václav Pancer

České hokejistky do 18 let nemají moc času na zahálku, vždyť mistrovství světa je čeká už v první polovině ledna. Teď se chystají na první mezinárodní akci.

Juniorky sehrály poslední reprezentační zápasy skoro před rokem a půl – loni v únoru. Hráčky ročníků 2004 a 2005 z letošního týmu tehdy ještě působily v šestnáctce, kde se rozloučily prvenstvím na turnaji čtyř zemí v Benešově.

Podobným způsobem by chtěly vstoupit do nové sezony po roční odmlce. O posledním srpnovém víkendu absolvují turnaj tří zemí v Györu, kde narazí na dvojici soupeřek z nižší divize mistrovství světa – sestoupivší Slovensko, které hrálo elitu jen v roce 2020, a domácí Maďarsko, jež se mezi špičkovou osmičkou objevilo v letech 2013 a 2014.

Však z jeho půdy má český juniorský výběr poslední medailové vzpomínky: Nejsilnější ročník v dosavadní historii našeho ženského hokeje, jemuž vévodily Klára Peslarová, Aneta Tejralová či Tereza Vanišová, získal před sedmi lety v Budapešti bronz. Györ zase bude v letošním ročníku hostit šampionát divize IA.

Kouč české reprezentace do 18 let Roman Heindl si své staronové svěřenkyně prohlédl na kempu v Benešově a následně z nich vybral 22 hráček. Drtivou většinu zná velmi dobře z působení u šestnáctky, pouze Nicol Příhodová dosud (i vinou zdravotních komplikací) nestihla debutovat v národním týmu, což ji čeká až nyní.

Barbora Juříčková

Barbora Juříčková | Foto: Markéta Křížová

Zajímavé bude sledovat třeba i to, jak si povedou gólmanky: Natálie Prouzová ani Barbora Dalecká nebyly na největší akci těchto ročníků, olympiádě mládeže v Lausanne, a obě by své reprezentační starty napočítaly na prstech jedné ruky.

Mladé hokejistky se sejdou v úterý 24. srpna na zimním stadionu v Uherském Brodě. Ve čtvrtek dopoledne se přesunou do Maďarska, kde odehrají zápasy v pátek 27. a sobotu 28. srpna.

Nominace ženské reprezentace U18

Brankářky:
Natálie Prouzová (Nový Bydžov), Barbora Dalecká (Skuteč).

Obránkyně:
Eliška Hotová, Beáta Narovcová (obě Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Tereza Mašková (Karlovy Vary), Karolína Veverková (Litvínov), Adéla Wojnarová (Karviná), Anna Vaníčková (Žebrák), Tereza Vališová (Břeclav).

Útočnice:
Adriana Dubová (Chrudim), Nicol Příhodová (Kladno), Barbora Bartáková, Markéta Mazancová, Andrea Trnková (všechny Příbram), Barbora Juříčková (Uničov), Lucie Gruntová (Klášterec nad Ohří), Natálie Brichová (Kutná Hora), Adéla Šapovalivová (Beroun), Tereza Plosová (Liberec), Tereza Pištěková (Písek), Dominika Malicka (Český Tešín).

Náhradnice:

Brankářky: Denisa Dudková (Roudnice nad Labem), Michala Riedlová (Karlovy Vary). Obránkyně: Veronika Černá (Kutná Hora), Nikola Rožnovjaková (Kroměříž), Šárka Filipová (Valašské Meziříčí). Útočnice: Bára Hračová (Uničov), Adéla Vrhelová (Bílina), Simona Eisenreichová (Kutná Hora), Pavlína Horvátová (Sokolov), Petra Matějová (Valašské Meziříčí).

Realizační tým:

Manažerka: Markéta Mlíkovská
Hlavní trenér: Roman Heindl
Asistenti trenéra: Martin Všetečka a Martin Pouska
Trenér brankářů: Václav Vacek
Lékař: MUDr. Radim Jünger
Kondiční trenérka: Zuzana Maňasová
Hospodář: Marcel Krejsa

Program zápasu v Györu

Pátek 27. srpna:
17:00 Česko – Slovensko

Sobota 28. srpna:
15:30 Česko – Maďarsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz