Hlavní obsah

Bazén Thermalu otevřou veřejnosti v neděli

Právo, vor, kl

Zřejmě v neděli bude veřejnosti konečně otevřen bazén hotelu Thermal v Karlových Varech. Původně měl být otevřen na začátku června, později v sobotu 14. srpna, pak se zahájením 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech o týden později, ale nakonec by to mělo vyjít alespoň v neděli 22. srpna.

Bazén v hotelu ThermalVideo: Novinky

 
Článek

Právu, které je hlavním mediálním partnerem festivalu, nový termín otevření bazénu potvrdil ředitel Thermalu Vladimír Novák.

„Mohu potvrdit, že v neděli otvíráme,“ uvedl Novák. „Prošli jsme úspěšně kolaudačním procesem a testováním všech technologií,“ pokračoval ředitel s tím, že v současné době nájemce bazénu, společnost Saunia, do komplexu instaluje svá zařízení.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Podoba bazénového komplexu hotelu Thermal ve čtvrtek odpoledne.

„Nebude se otvírat hned ráno, ale ještě zveřejníme, kdy se tak konkrétně v průběhu neděle stane,“ dodal Novák. Ve čtvrtek odpoledne ještě nebyla napuštěná část bazénu u vyhlídky na historickou lázeňskou část Karlových Varů, která má návštěvníkům nabídnout čistě vřídelní vodu.

Prezident MFF KV Jiří Bartoška: Jsem nesmírně rád, že zahajuje Zátopek

MFF KV

Podle ředitele se ale tak do neděle stane, protože vřídelní voda musí nejdříve vychladnout, přičemž teplo je z ní odebíráno pro potřeby komplexu, a teprve pak je voda napouštěna ze spodní retenční nádoby do horní části bazénu.

K dispozici bude zatím pouze bazén. Saunová část centra by měla být dokončena později a veřejnosti zpřístupněna v průběhu podzimu. Náklady na obnovu bazénového centra mají dosáhnout zhruba 140 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám