Festival Klasici v Táboře přivítá přes 250 účinkujících. Představí se třeba basbarytonista Adam Plachetka

21. srpen 2021 12:20

V Táboře v sobotu 21. srpna začíná neformální festival kvalitní hudby Klasici v Táboře. Jedenáctý ročník nabídne celkem osm koncertů, na kterých vystoupí přes 250 účinkujících.

Festival zahájí v Divadle Oskara Nedbala Ondřej Havelka se svými Melody Makers. „Jsem strašně rád, že se nám je podařilo na poslední chvíli sehnat. Předvádí naprosto špičkové výkony, ta hudba je skutečně svěží a myslím, že má takového svobodného ducha. Je to ideální spojení umění a zábavy na úvod,“ říká pořadatel festivalu Tomáš Hubka.

Dramaturgie jedenáctého ročníku se podle něj musela oproti původnímu plánu poněkud změnit. „Snažíme se lidem vynahradit desátý jubilejní ročník, který byl zpřetrhán covidovou situací. Letošní ročník je bezkonkurenčně nejbohatší jak umělecky, tak na počet účinkujících,“ dodává.

Mezi největší hvězdy festivalu bude patřit basbarytonista Adam Plachetka. „Asi po pěti letech domlouvání a různých strastí máme naplánovaný koncert. Ještě je v jednání Kateřina Kněžíková, jeho skvělá žena. Byl bych strašně rád, kdyby to vyšlo,“ potvrzuje Tomáš Hubka.

Návštěvníky festivalu Klasici v Táboře dále čeká například vystoupení hornisty a dirigenta Radka Baboráka, který patří mezi nejvýraznější osobnosti klasické hudební scény. Program myslí i na děti, jeho součástí jsou koncerty Dětské opery Praha nebo Kühnova dětského sboru.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související