Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 14:30
Čas čtení 4:35
Dominik Vetrák

5 skvělých seriálů, u kterých se neubráníš záchvatům smíchu. Všechny najdeš na Netflixu

5 skvělých seriálů, u kterých se neubráníš záchvatům smíchu. Všechny najdeš na Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Na Netflixu najdeš tisíce seriálů, ale málokterý z nich tě skutečně rozesměje.

Když se podíváš do katalogu Netflixu, objevíš v podstatě nekonečné množství filmů a seriálů. Nikdo ovšem nemá čas postupně zhlédnout každou věc. Obzvláště s humorem je to náročnější. Každému z nás se zdá vtipného něco jiného a Netflix nabízí široké spektrum komediálních seriálů a programů, které dokáží pobavit. Těchto pět z nich považujeme za nejlepší.

Většina z nich není přímo od Netflixu, takže je možné, že časem tento katalog opustí. Vysloveně animovaným sitcomům jsme se snažili vyhnout, takže nečekej tipy na Archer či Rick and Morty (tyto dva již na Netflixu stejně nejsou), Final Space, Big Mouth nebo BoJacka Horsemana. Pokud jsi náš pravidelný čtenář, o těchto „must–watch“ seriálech už asi beztak víš (ano, znovu apelujeme na to, aby ses podíval na BoJacka!).

Doporučeno
Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí? Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí? 25. července 2021 16:28

1. Master of None

Aziz Ansari je americký komik, herec, producent, scenárista a prostě všechno, co tě napadne. Jeho zřejmě nejvydařenějším projektem je seriál Master of None, který Netflix originálně produkuje. 

Děj se točí kolem relativně mladého Američana jménem Dev Shah, který je neúspěšným hercem v New Yorku. Na seriálu tě nejvíce zaujmou scény, které ti budou náramně připomínat tvůj vlastní život. Každý z nás se dokáže vcítit alespoň do několika z těchto situací, díky čemuž jsou postavy i příběh autentické.

Řeší se zde i seriózní a depresivnější témata, ale mnohem více se nasměješ a oblíbíš si vtipné vystupování skvěle napsaných postav. Master of None si trefně utahuje ze společenských stereotypů v USA, ale dokáže tě rozesmát i vtipy, které nesouvisí s politikou, rasismem, sexismem a podobně.

Ansari jako režisér, scenárista a herec v hlavní roli disponuje zajímavou kompozicí: sarkasmus se mísí se satirou, smutek s upřímným štěstím a podobně. Slovem, které vystihuje Master of None, je upřímnost. Přibližně půlhodinové epizody uběhnou neuvěřitelně rychle, za což může zejména podmanivý příběh doplněný o lidsky humorné situace inspirované skutečnými událostmi, které se Azizovi staly i v reálném životě. Zajímavé je, že jeho seriálové rodiče hrají jeho skuteční rodiče, což je občas na jejich hereckých výkonech cítit, ale přesto je to velmi sympatické.

2. The Good Place

Eleanor (Kristen Bell, známá ze seriálu Veronica Mars) se po smrti probouzí v nebi. Během života udělala tolik dobrého, že si zasloužila dostat se na Dobré místo (The Good Place). Mnozí její kamarádi se však dostanou na Špatné místo (The Bad Place). Eleanor brzy zjistí, že si ji spletli s jinou ženou a ani ona na toto místo nepatří. Svěří se své „spřízněné duši“ — Chidimu Anagonyeovi, vysokoškolskému profesorovi — a od tohoto momentu začíná sprška úžasných vtipů, humorných situací a momentů, díky kterým si každou z postav zamiluješ. 

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Seriál končí po 4 sériích a na konci zřejmě neudržíš slzy. The Good Place se může spolehnout na celou plejádu vynikajících postav a herců, kteří je věrohodně ztvárnili v několika netradičních životních okamžicích. Koncept s nebem a peklem je nekonečnou studnicí originálních nápadů a diváka potěší i nečekaný a vynikající příběhový zvrat, díky čemuž se seriál pohne zajímavým směrem. V nejlepším se posouvá dál, a tak tě baví až do konce.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 101321 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který komediální seriál na Netflixu považujeme za nejlepší a nesmíš si ho nechat ujít.
  • Který skvělý komediální seriál právě vysílá svou poslední sérii kvůli loňské události v USA.
  • Který polský seriál se dostal do výběru.
Domů
Sdílet
Diskuse