Hlavní obsah

Liverpool - Burnley 2:0Liverpool v anglické lize opět neinkasoval, Manchester City si s chutí zastřílel

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu zvládli i druhý zápas v nové sezoně Premier League. V domácí premiéře zdolali zásluhou přesných zásahů Dioga Joty a Sadia Maného houževnaté Burnley 2:0. Český reprezentační útočník Matěj Vydra se do sestavy poražených nevešel. Manchester City si ve 2. kole Premier League spravil chuť po porážce s Tottenhamem a deklasoval nováčka z Norwiche 5:0.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalista Liverpoolu Harvey Elliott se raduje po vítězství nad Burnley v 2. kole anglické premier League.

Článek

Liverpool se po bezmála roce a půl představil před zaplněnými domácími tribunami a více než 50 tisíc fanoušků vidělo na Anfieldu překvapivě vyrovnaný začátek utkání. První dvě velké příležitosti měli hráči Burnley. Již ve 4. minutě trefil tyč Dwight McNeil a v 17. minutě se po McNeilově centru protlačil k nebezpečné hlavičce Chris Wood.

Již o minutu později se po totožné akci na druhé straně hřiště dostal do zakončení hlavou Jota a svým druhým gólem v sezoně poslal Liverpool do vedení. "Reds" se po vstřelené brance uklidnili a v 27. minutě se prosadil Muhamad Salah, jeho branka však kvůli těsnému ofsajdu neplatila.

Vstup druhého poločasu zvládli zase lépe hráči Burnley, ale ani gól Ashleyho Barnese ze 46. minuty pro postavení mimo hru neplatil. Klid do závěru zápasu dodal Liverpoolu v 69. minutě Mané, který využil nabídku Trenta Alexandera-Arnolda.

Také hráči Manchesteru City v domácí ligové premiéře uspěli. Na vysoké výhře obhájců titulu se podíleli čtyři různí střelci a brankář hostů Tim Krul, který si v 7. minutě nešťastně srazil míč do vlastní sítě, čímž poslal svěřence Pepa Guardioly do brzkého vedení. Druhý gól Citizens vstřelila letní posila z Aston Villy Jack Grealish. Anglický záložník, jehož cena se při vyplacení všech bonusů může dostat až na 100 milionů liber, se v novém působišti prosadil poprvé.

Další trefy přidali v druhém poločase Aymeric Laporte, Raheem Sterling a Rijád Mahriz a pomohli k nejvyšší výhře v nové sezoně Premier League.

Aston Villa zdolala Newcastle 2:0 a i přes odchod ofenzivní hvězdy Grealishe ve střílení branek zatím nestrádá. Vítěznou trefu obstaral Danny Ings, který před sezonou přišel ze Southamptonu.

První bod získali po remíze 2:2 s Evertonem fotbalisté Leedsu. Svěřenci Marcela Bielsy se oklepali z debaklu, který schytali v prvním kole na Old Trafford, a zásluhou branek Mateusze Klicha a Raphinhy dokázali vybojovat remízu. Za Everton se prosadili Dominic Calvert-Lewin a Demarai Gray.

I ve druhém kole bodoval Brentford. Nováček uhrál na hřišti Crystal Palace bezbrankovou remízu a bodově navázal na úvodní vítězství nad Arsenalem. Neporažený zůstává také Brighton, který zdolal Watford 2:0. O branky se postarali Shane Duffy a Neal Maupay.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Liverpool - Burnley 2:0 (18. Diogo Jota, 69. Mané)
Aston Villa - Newcastle 2:0 (45.+3 Ings, 62. El Ghazi z pen.)
Crystal Palace - Brentford 0:0
Leeds - Everton 2:2 (41. Klich, 72. Raphinha - 30. Calvert-Lewin z pen., 50. D. Gray)
Manchester City - Norwich 5:0 (7. vlastní Krul, 22. Grealish, 64. Laporte, 71. Sterling, 84. Mahriz)
Brighton - Watford 2:0 (10. Duffy, 41. Maupay)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články