Mladá Boleslav: Ve zvířecím útulku se konal den otevřených dveří

22.08.2021 14:30

Útulek pro zvířata, který vznikl v bývalé březenské hájence, je v provozu už řadu měsíců. V srpnu se zařízení oficiálně představilo i zájemcům z řad veřejnosti a milovníkům zvířat, kteří se mohli zúčastnit dne otevřených dveří. Této možnosti využilo několik stovek lidí, mezi nimi nechyběl ani náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav: Ve zvířecím útulku se konal den otevřených dveří
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Během dne otevřených dveří si návštěvníci mohli prohlédnout nejen zázemí a vybavení útulku, ale přihlíželi také tréninku mantrailingu (vyhledávání osob podle individuálního pachu) a výcviku obrany.

Při komentované prohlídce se zájemci dozvěděli, že zvířecím útulkem prošlo během půlročního fungování celkem čtyřicet zvířat, většinu z toho tvoří zatoulaní psi. Téměř všem zvířatům se podařilo najít buď původního majitele, nebo někoho, kdo se jich ujal a dal jim nový domov.

"Díky tomu se jasně ukázalo, že prosadit zřízení mladoboleslavského útulku byl krok správným směrem, protože naše město si toto zařízení zaslouží a plně ho využije. Pokud máte rádi zvířata, jste v útulku srdečně vítáni, ať už jako potenciální majitelé opuštěného pejska, nebo jen jako návštěva, která některého ze zdejších svěřenců vezme na procházku," zve náměstek Marek.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…