Středa, 24 dubna, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: Fotbal SK Štětí - FK Ostrov 6:2

ŠTĚTÍ: Fotbal SK Štětí – FK Ostrov 6:2

VIDEO:Fotbalisté Štětí před týdnem 14. srpna okusili první porážku v letošním ročníku divizní soutěže. V Českém Brodě 3:0. 21. srpna je  čekal zápas dvou týmů se 4 body. Do Štětí přijel Fotbalový klub Ostrov. Oblékl se do modrobílých dresů a vítězství jednoho nebo druhého  znamenalo posun do horních pater tabulky. 

(6:54) První  šanci na úspěch měl Jakub Janovský, ale do cesty se mu postavil Michal Süttö v brance hostů. 

(14:12) Zálusk na úvodní branku zápasu si dělali domácí v 15. minutě. David Mencl  poslal na milimetr přesný balón na Michala Mullera, ale skončilo to zákrokem brankáře

(14:36)včetně srážky s hostujícím hráčem. 

(21:12) Marek Polák zkoušel zatočit míč k zadní tyči Ostrova, ale jak si přál ho, netrefil.

(31:18) Štětí kopalo do změny stran snad 7 rohů, ale žádný z nich k brance nevedl. 

(4200) Když pak v úplném závěru vychytal Jakuba Janovského brankář a po střele Marka Poláka si míč cestičku do branky nenašel, tak se šlo do kabin za stavu 0:0. Hosté v prvních 45 minutách šanci neměli. 

(46:40) Branková historie se začala psát po změně stran. Po průniku Muamera Mešiše do pokutového území Ostrova se penalta nekopala.

(52:40) V 53. minutě byl Jiří Vokoun u balónu dříve než brankář a střídajícímu Tomáši Belákovi předložil pozvánku k brance na 1:0 pro Štětí.

 (56:41) Hosté rychle zvedli hlavu a za další 2 minuty po centru na zadní tyč srovnal hlavou na 1:1  Zbyněk Vondráček. 

(59:00) Brankové hody pokračovaly.  Nejvýše po centru Jiřího Vacka se objevila hlava  Rudolfa Slaničky a Štětí šlo opět do vedení 2:1. 

(64:49) O zvýšení náskoku na 3:1 se v 65. minutě nešťastně postaral hostující brankář, který namazal míč na Markovi Polákovi a ten s přehledem rutinéra skóroval. 

(76:45) Druhým střídajícím hráčem po změně stran, který skóroval, byl Ondřej Černý, když po přihrávce od Jiřího Vokouna dlouho nepřemýšlel a v 77. minutě upravil už na 4:1. 

(79:40) Malá jiskřička naděje pro hosty se rozsvítila 10 minut před koncem. Míč před brankou Štětí poletoval tak dlouho ho až ho za záda Michala Vondrky dopravil Jakub Kostka.

 (82:43) Nejhezčí branku zápasu mohli diváci vidět 6 minut před koncem. Stála zato. Muamer Mešiš zahrál na housle 2 obráncům a nádhernou střelou do horního růžku zvýšil vedení domácích opět na 3 branky 5:2. 

(90:12) Diváci už se pomalu chystali domů, když se k zadní tyči nachomýtl Pavel Fary a byl již 3 střídajícím hráčem po změně stran, který dokázal skórovat. Bylo to  6:2, což byla také konečná tečka  dnešního utkání. 

         Druhá výhra Štětí na domácím trávníku v letošním ročníku divizní soutěže přispěla k celkovému zisku 7 bodů a po 4. kolech mu patří 4. místo. Na 1.  je SK Slaný. Na posledním 16. místě bez zisku bodu je TJ Tatran Rakovník. Za týden v neděli 29. 8. zavítá Štětí do Prahy na Hřiště Meteoru. Výkop je v 10:15, autobus odjíždí od městského stadionu v 7:45.  Domácí utkání, na které jsou všichni fanoušci zváni, se hraje v sobotu 4. září v 10:15. Soupeřem bude FK SEKO Louny   

Branky: Tomáš Belák 1, Rudolf Slanička 1, Marek Polák 1, Ondřej Černý 1, Muamer Mešič 1, Pavel Fary 1

Sestava: Michal Vondrka-David Čada, Rudolf Slanička(78. Petr Kovařík), Lukáš Janovský, 

                Jiří Vacek-Jakub Janovský (46. Tomáš Belák), Muamer Mešič, Marek Polák, Jiří 

               Vokoun (85. Pavel Fary), David Mencl (62. Patrik Škoda)-Miroslav Müller (46. Ondřej Černý)

Připraveni: Jiří Neuman, Václav Sailer

Trenér: Josef Jarolím  Vedoucí: Vladimír Frey

Rozhodčí: David Cichra-Jakub Doubrava, Lukáš Glogar

Delegát: Michal Walter  Hlavní pořadatel: Josef Švancar  150 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -