Po napadení chuligána může pro Silného následovat konec v Líšni, naznačil kouč

Útočník klubu SK Líšeň Jan Silný nebude na brněnské derby se Zbrojovkou Brno, které se konalo v neděli dopoledne na stadionu Líšně, vzpomínat zrovna v tom nejlepším. Když se totiž psala 78. minuta tohoto ostře sledovaného souboje v rámci tuzemské druhé Fortnuna národní ligy, na hrací plochu vnikli hned dva chuligáni (oba příznivci brněnské Zbrojovky) a právě jednoho z nich, který agresivně kopal do jednoho z pořadatelů, Silný chytil kolem krku a dostal ho na zem. Právě za to následně uviděl od sudího Dubravského podle pravidel rovnou červenou kartu. Trenér Líšně Milan Valachovič se nechal slyšet, že tučná pokuta svého svěřence nemine a naznačil debatu uvnitř klubu na budoucností Jana Silného.

Jan Silný to určitě myslel dobře, když se chtěl zastat jednoho z pořadatelů, ovšem udělat vůči agresivnímu fanouškovi takový zápasnický chvat, jaký předvedl, to žádnému fotbalistovi na hřišti nepřísluší. „Od našeho hráče to byl totální zkrat. Neměl se do potyčky vůbec plést. Od toho je ochranka a policie. Nepochopitelně si šel pro červenou. A budu zvažovat, zda se s ním úplně nerozloučíme. Něco podobného se přihodilo i ve finále světového šampionátu nebo Ligy mistrů, ale žádného fotbalistu nenapadlo hrát si na security," uvedl po zápase očivdidně rpzčílený kouč Líšně Valachovič.

Ani Silného spoluhráč David Pašek nebyl nadšený z toho, jakým způsovem byl Silný vyloučen a oslabil tak tím výrazně své mužstvo, které nakonec kvůli tomu derby i prohrálo. „Lidsky to chápu. Honza Silný viděl, že jeden z výtržníků kope staršího muže do hlavy. Zareagoval tak, jak zareagoval. Sám ale zasahovat neměl. Víc si k tomu asi řekneme až bez emocí s čistými hlavami. Až na tu velkou kaňku byla jinak na stadionu výborná atmosféra," uvedl Pašek konkrétně.

Onen inkriminbovaný incident Líšeň zabrzdil, neboť do té doby právě tento celek měl proti favorizovanějšímu exligistovi Zbrojovce výrazně navrch. „Hrál se zajímavý fotbal. My jsme sahali proti favoritovi minimálně po bodu. Aspoň remízu bychom si zasloužili. To, co se stalo, ale utkání notně ovlivnilo. Vyšli jsme nakonec naprázdno, a za týden v Třinci už musíme rozhodně zabrat," připomněl Pešek, že úvod sezóny se dosud z pohledu Líšně nedaří podle představ.

Že duel rozhodl až moment, při kterém chuligáni vnikli na hřiště, toho si byl vědom i autor jenoho z brněnských gólů Jan Hladík. I on chválil jinak skvělou diváckou kulisu během derby. „Oba tábory fandily skvěle. Tohle se ale nemělo stát. Pustit se do staršího pořadatele je ubohost. Pro Silňase mám pochopení, avšak z hlediska fotbalových norem situaci nezvládl. Přesilovka nám pomohla ke třem bodům," řekl Hladík, který v minulosti oblékal i dres Líšně. „Teď ale hraju za Zbrojovku, a dělám pro ni maximum. Doufám, že jsme učinili další krok k návratu do první ligy," dodal.

I přesto, že se právě dva fanoušci Brna dopustili ostudy na hřišti Líšně, nepřišli brněnští příznivci o pozápasové poděkování ze strany samotných fotbalistů Zbrojovky. „Přiznám se, že mě ani nenapadlo, že bychom od toho měli kvůli těm dvěma upustit. Ti ostatní nás hnali za vítězstvím, tak jsme jim za to poděkovali," zakončil Hladík.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 12 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina poprvé vyrobí deset samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy