Jahn a Koupý uvedli projekt pro startupy StartGuide

pondělí, 23. srpna 2021, 07:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Dvojice spoluzakladatelů Petr Jahn a Kamil Koupý představila svůj nový projekt StartGuide jako „akcelerátor pro startupy“.

Kamil Koupý, zdroj: Dignity

Kamil Koupý, zdroj: Dignity

Dvojice spoluzakladatelů Petr Jahn a Kamil Koupý představila svůj nový projekt StartGuide jako „akcelerátor pro startupy“. Chce poradit s dlouhodobými plány, byznys modely a i s každodenními problémy, které v začátcích fungování firmy vyvstávají. Cílem je, aby investice do rozjezdu byly efektivně vynaložené a zabránilo se špatným rozhodnutím, která pramení z nezkušenosti. StartGuide má na podporu takovýchto projektů pro tento rok připraveno 10 milionů korun.

StartGuide chce pomáhat především projektům v raných fázích jejich budování a nesoustředí se na specifickou vertikálu, ale na firmy, které potřebují růst díky efektivnímu marketingu a kvalitnímu produktu. Už  navázal partnerství například s projekty J&T Venture, Pale Fire či Miton.

„Vidíme spoustu skvělých nápadů a projektů, kterým stačí trochu pomoci a mohou dosáhnout na svou první investici a vyrůst v zajímavé společnosti – a právě zde spočívá naše role. Pomůžeme s realizací marketingu, developmentu, back office a samozřejmě i s náklady,“ uvedl CEO a Co-Founder Petr Jahn

Kamil Koupý, druhý Co-Founder a majitel skupiny Dignity, dodává: „Náš výběr startupů je opravdu široký a StartGuide stojí na zkušenostech – jak mých a Petrových, tak i lidí kolem nás. Nechceme ale poskytovat jen konzultace, ale pomoci v rámci day to day businessu, což nám umožní velké zázemí skupiny Dignity, které můžeme nabídnout.“

V tuto chvíli StartGuide pracuje na dvou projektech aktivně a s pěti dalšími diskutuje o zapojení. Do konce roku je pak cíl mít deset projektů, do kterých chce investovat.

-mav-