Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Schützová zazářila v Estonsku a vede Světový pohár v běhu na kolečkových lyžích

Po triumfu v Tartu vede běžkyně na lyžích Sandra Schützová Světový pohár na kolečkových lyžích. Pro první vítězství v seriálu si doběhla v sobotu na šestadvacetikilometrové trati volnou technikou s hromadným startem, v neděli pak v dalším estonském středisku Otepää přidala třetí místo na desítce klasicky. V pátečním sprintu byla pátá a po druhém soutěžním víkendu vede pořadí seriálu.

Na vítězství dosáhla v hromadném spurtu, v němž o dvě desetiny sekundy porazila ruskou hvězdu a vítězku pátečního sprintu volně Natalju Něprjajevovou, jež pak suverénně ovládla i nedělní závod. Devětadvacetiletá Schützová, jež už startovala se žlutým číslem vedoucí závodnice SP, vedle ní nestačila ještě na další Rusku Mariji Isťominovou.

"Stále pro to nemohu najít slova. Když něco chcete a uděláte pro to všechno, tak je možné všechno," uvedla Schützová v tiskové zprávě Českého svazu lyžování.

Po sprintu byla zklamaná, ale sobota jí vše vynahradila, přestože během závodu dvakrát přišla o hůl. "Tak dlouho jsem si přála slyšet českou hymnu... A po závodě jsem navíc dostala žlutý dres pro vedoucí ženu průběžného pořadí," radovala se.

Je nám líto, video expirovalo.
Schützová se na kolečkových lyžích rozjela

Schützová vybojovala dvě třetí místa už v červencových závodech v Banské Bystrici a vede SP o 25 bodů před Slovenkou Alenou Procházkovou, jež seriál ovládla před českou závodnicí předloni. V čele pořadí mužů je Lotyš Raimo Vigants.

SP bude pokračovat třetím a čtvrtým dílem ve dvou následujících víkendech v lotyšské Madoně a ruském Chanty-Mansijsku, sezona vyvrcholí od 16. do 19. září světovým šampionátem ve Val di Fiemme.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články