Mezinárodní hudební festival Kutná Hora byl oficiálně zahájen, milovníkům komorní hudby nabídne až do 29. srpna hudební večery plné kontrastů

Zahajovacími koncerty v kostele sv. Jana Nepomuckého a chrámu sv. Barbory byl v neděli 22. srpna oficiálně zahájen 14. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora 2021, který se koná pod záštitou ministra kultury ČR a města Kutné Hory. 

V kostele sv. Jana Nepomuckého od 17 hodin světoznámý klavírista Konstantin Lifschitz uvedl první z osmi koncertů Beethovenovského maratonu, při kterém zazní kompletní provedení 32 klavírních sonát Ludwiga van Beethovena. Posluchači mají jedinečnou příležitost vnímat vývoj hudebního génia v provedení fenomenálního klavíristy Konstantina Lifschitze. Kromě Kutné Hory je Konstantin Lifschitz provede již jen v Hong Kongu, v Tokiu a na Taiwanu. První část nesla název Beethoven I – V Haydnových stopách.

V neděli o půl deváté večer rozsvícená okna chrámu sv. Barbory zvala milovníky komorní hudby k návštěvě zahajovacího koncertu, kde hlavními protagonisty byli houslový virtuóz Pavel Šporcl, klavírista Igor Ardašev a Heroldovo kvarteto. Ještě předtím, než chrám prostoupila hudba, výkonná ředitelka festivalu Alena Turková uvítala patronku festivalu Lívii Klausovou a představitele města Kutné Hory. Starosta města Josef Viktora a místostarostka Silvia Doušová ocenili přínos festivalu a spolu s poděkováním předali kytice Aleně Turkové a Jiřímu Bártovi, který je uměleckým ředitelem a dramaturgem festivalu. Alena Turková poděkovala za podporu městu Kutná Hora, partnerům festivalu, sponzorům i soukromým dárcům. Festival komorní hudby nabízí bohatý program plný kontrastů, barokní i avantgardní kompozice a to až do 29. srpna. Více na webu ZDE.

pra

Zavřít menu