Hlavní obsah

Turistka na Jesenicku vyrazila za tmy k vodopádům. Zřítila se a zemřela

Právo, mhr
Jeseník

Tragicky skončila pro 33letou turistku z Prahy sobotní noční procházka u Skorošic na Jesenicku. V lokalitě přírodní památky Vodopády Stříbrného potoka, která se někdy nazývá i Nýznerovské vodopády, se zřítila ze skály a na místě zemřela. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Robert Janda, Mapy.cz

Vodopády na Stříbrném potoce

Článek

„Žena chtěla s kamarádem přenocovat u turistického odpočívadla Vodopádů Stříbrného potoka. Již za tmy kolem 21. hodiny od odpočívadla sama odešla do nepřehledného terénu k přírodním skalám nad vodopády. Odtud se následně z nezjištěných příčin zřítila z výšky 14 metrů do koryta potoka,“ uvedla mluvčí.

Motorkář napadl lesníka, který jej upozornil na zákaz vjezdu do lesa

Krimi

Turistka podle ní utrpěla zranění neslučitelná se životem. „Příčina a okolnosti pádu mladé ženy jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ dodala Neubauerová.

Přírodní památka Vodopády Stříbrného potoka se rozkládá na ploše více než jednoho hektaru v katastrálním území Horní Skorošice. Její vyhlášení mělo za cíl chránit geomorfologické útvary vzniklé v kaňonovité soutěsce svírající koryto Stříbrného potoka nad soutokem s Bučínským potokem. Je tu několik vodopádů a kaskád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám