Hlavní obsah

Biatlonisté jdou do letního MS v plné síle, závodit bude i Davidová

Čeští biatlonisté se na domácím mistrovství světa na kolečkových lyžích představí až na jednu výjimku v plné síle. Letního šampionátu v Novém Městě na Moravě se od čtvrtku do neděle zúčastní 24 reprezentantů včetně mistryně světa Markéty Davidové a olympijského medailisty Michala Krčmáře.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Markéta Davidová při stíhacím závodu v Novém Městě na Moravě.

Článek

Vítězka vytrvalostního závodu z letošního MS v Pokljuce Davidová se na boje o letní cenné kovy naladila v polovině srpna třetím místem na exhibici ve Wiesbadenu, kde ji předčily pouze vítězná Italka Dorothea Wiererová a Francouzka Julia Simonová.

V nominaci žen jsou dále předloňská letní šampionka ve sprintu Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Natálie Jurčová, Eliška Teplá a Tereza Vinklárková.

Z ženského družstva chybí jen Eva Puskarčíková. "Všichni víme, že se na kolečkových lyžích necítí jistě ve sjezdech, které jsou v Novém Městě na Moravě náročné," řekl trenér žen Egil Gjelland na svazovém webu. "Je v mnohem lepší formě než v zimě, jen prostě na kolečkových lyžích ztrácí ve sjezdech. Je pro ni lepší, když se bude soustředit na zimu," dodal na adresu Puskarčíkové.

Vstup pro diváky bude zdarma

Tým mužů s Krčmářem tvoří Mikuláš Karlík, Tomáš Krupčík, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a Milan Žemlička. Po šesti členech mají i družstva juniorů a juniorek.

Diváci budou mít do areálu vstup zdarma. Musí mít negativní testy na koronavirus, laboratorní potvrzení o prodělané nemoci nebo certifikát o absolvovaném očkování. "O návrat diváků moc stojíme, jejich energii už všichni potřebujeme. Současně je ale prosíme, aby nařízení respektovali. Jsme v tom všichni společně," řekl šéf organizátorů Jiří Hamza.

Mistrovství odstartují ve čtvrtek supersprinty juniorských kategorií, muži a ženy je poběží v pátek. V sobotu jsou na pořadu sprinty a v neděli stíhací závody.

Reklama

Související témata: