ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5047 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Živé kino Praha zve do střižen. Na Demla, kontrarevoluci i Jana Nedvěda

0 jsk 24.8.2021

Živé kino Praha zve na dokončované novinky českého dokumentárního filmu. Režisér Martin Ježek jde po stopách básníka Jakuba Demla, Martin Kohout se zamýšlí nad společenským vývojem u nás a Jan Látal zve diváky do světa zpěváka Jana Nedvěda. V předpremiéře pak Živé kino nabídne také oceňovaný animovaný dokument Diany Cam Van Nguyen (na snímku), který reflektuje vztah dcery a otce, uvedený před pár dny na festivalu v Locarnu. Všechny snímky se dočkají premiéry na 25. dokumentární Ji.hlavě.

Živé kino Praha začne v pondělí 30. srpna. Akce každoročně upozorňuje na Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava, jehož pětadvacátý ročník proběhne letos 26. až 31. října.

Živé kino nabízí tradičně to nejnovější z českého filmového dokumentu, a opět jde o filmy, které jsou těsně před dokončením a své premiéry se dočkají právě na podzimní Ji.hlavě. Promítat se bude na neobvyklých místech, jako třeba u režisérů doma. Vstup na projekce je zdarma. Vstupenky se rezervují přes SMS a počet míst je omezený.