titulní strana > tisková zpráva
Připomínky Zásad péče o Národní park Šumava jsou vypořádány. S aktuální podobou dokumentu se může seznámit široká veřejnost
20. srpna 2021
VIMPERK (Správa NP Šumava) - V rámci veřejného projednávání Zásad péče o Národní park Šumava (dále jen Zásady) vypořádávala Správa NP Šumava bezmála 800 připomínek. Aktuální znění tohoto dokumentu je k nahlédnutí na oficiálních internetových stránkách Správy Národního parku Šumava.

„K návrhu Zásad se od loňského září až do konce roku 2020 vyjádřilo celkem 49 nejrůznějších subjektů. Celkem jsme přijali 777 připomínek, které jsme všechny do jedné vypořádali,“ vysvětluje náměstek ředitele Správy NP Šumava Martin Starý.

„Do textu Zásad jsme přímo zapracovali 29 procent připomínek. Dalších 38 procent nebylo možné akceptovat z různých důvodů, přičemž 24 procent bylo vypořádáno vysvětlením. Zhruba 9 procent připomínek pak neobsahovalo konkrétní návrhy na změnu“ doplňuje Martin Starý.

Všechny došlé připomínky a způsob jejich vypořádání je veřejně dostupnou přílohou aktualizované podoby Zásad a jsou k nahlédnutí na oficiálních internetových stránkách Správy NP Šumava zde:
https://www.npsumava.cz/sprava-np/zasady-pece-o-narodni-park-sumava/

Zásady, které budou platné v letech 2022 až 2040, jsou rozsáhlým dokumentem, který zpřesňuje péči o přírodu ve všech čtyřech nových zónách národního parku. Jejich součástí jsou mimo jiné i principy péče o klíčové druhy typické pro Šumavu. Popisují, jak se budou sledovat ukazatele kvality prostředí a přírodní procesy jako takové. Zásady také reflektují další témata, jako turismus, osvětu, nebo podporu obyvatel.

Aktuální návrh Zásad bude ještě letos předložen Radě Národního parku Šumava. Posledním krokem pak bude schválení Ministerstvem životního prostředí.
Další tiskové zprávy:
18. dubna 2024 13:30
17. dubna 2024 15:50
17. dubna 2024
16. dubna 2024 17:32
16. dubna 2024 14:44

Online diskuse
Přehled dosavadních příspěvků
 DatumAutorNázev

< zpět na titulní stranu

Reklama