Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Muchová léčí zánět břišního svalu, na US Open ale chce startovat. Williamsová se ale odhlásila

Karolína Muchová doufá, že se dá dohromady, aby mohla od příštího týdne hrát grandslamové US Open. Česká hráčka minulý týden nedohrála osmifinále na turnaji v Cincinnati a nyní už se v New Yorku léčí i za pomoci kryoterapie.

Karolína Muchová
zdroj: REUTERS autor: Eric Bolte

Muchová skrečovala ve čtvrtek osmifinále s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

"Břišní sval se mi začal ozývat už během zápasu druhého kola. Pak v zápase s Belindou se to začalo zhoršovat a nechtěla jsem před blížícím se US Open riskovat vážnější zranění," uvedla letošní semifinalistka Australian Open Muchová.

Právě v Melbourne si Muchová v únoru břišní sval natrhla a problém se jí vrací. Po Cincinnati podstoupila vyšetření, které odhalilo u čtyřiadvacáté hráčky světa zánět.

"Dostala jsem prášky, chodím na kryoterapie. Dělám maximum pro to, aby se tělo dalo do pořádku a byla jsem připravena na poslední grandslam sezony," řekla pětadvacetiletá olomoucká rodačka.

V Cincinnati měla z českých hráček zdravotní problémy i Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu nedohrála čtvrtfinále s Němkou Angelique Kerberovou kvůli žaludečním a střevním problémům, které ji provázely celý turnaj.

US Open startuje zápasy prvního kola v pondělí. Soupeřky se tenistky dozvědí v pátek. V hlavní soutěži jsou z Češek také Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.

Serena Williamsová se kvůli nedoléčenému zranění odhlásila

Naopak Serena Williamsová se na poslední chvíli z US Open odhlásila. Ve Flushing Meadows se chtěla pokusit o další útok na rekord Margaret Courtové v počtu grandslamových titulů.

Majitelka 23 trofejí oznámila na Instagramu, že nestihla doléčit svalové zranění a v New Yorku proto nemůže startovat.

"Po pečlivém zvážení a na radu doktorů a mého lékařského týmu jsem se rozhodla odhlásit z US Open, abych tělu umožnila úplné uzdravení natrženého stehenního svalu," napsala na Instagramu Williamsová, jež na konci září oslaví 40. narozeniny.

"New York je nejúžasnější město na světě a jedno z míst, kde hraju nejraději. Budou mi chybět fanoušci, ale budu fandit z dálky," dodala.

Šestinásobná šampionka se zranila v utkání prvního kola Wimbledonu, z něhož v slzách odstoupila.

Kvůli léčbě pak vynechala i olympijské hry v Tokiu a nenastoupila ani v generálce na US Open v Cincinnati.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články