Michal Kvasnica
25. srpna 2021 • 18:30

Krejčího předchůdci v Moře: po postupu legendy, vyčníval Irgl

Vstoupit do diskuse
0
  • David Krejčí není prvním velkým návratem do OlomouceDavid Krejčí není prvním velkým návratem do OlomouceFOTO: koláž iSport.cz

    Největší persona rozhodně, ale první nikoli. Před Davidem Krejčím v novodobé historii Olomouce, za jejíž počátek považujme návrat klubu do extraligy v roce 2014, působilo už několik zajímavých osobností. Vše začalo právě postupem mezi elitu, kdy generální manažer Erik Fürst potřeboval mužstvu dodat cenné zkušenosti. Nesmazatelnou stopu však zanechal pouze Zbyněk Irgl, který byl při působení v Moře suverénně nejlepším hokejistou týmu. Jak se povede DK46?

  • ROSTISLAV OLESZ (útočník)

    Sezony: 2 (2019-současnost)

    Zápasy: 107

    Body: 38 (18+20)

    Názor Sportu: Patří k důležitým členům Hanáků, zkušenosti ze čtyř stovek utkání v NHL prodává i v play off. Olesz je velmi platný v předbrankovém prostoru i v rozích. Krytí puku? Stále top úroveň.

    Olomouc - Sparta: Kuriózní trefa. Olesz dal gól hlavou, rozhodnout muselo video, 2:2
    Video se připravuje ...

  • ZBYNĚK IRGL (útočník)

    Sezony: 2,5 (2018-2020)

    Zápasy: 124

    Body: 85 (46+39)

    Názor Sportu: Nejlepší útočník Mory od postupu do extraligy v roce 2014. Irgl i před čtyřicítkou bavil produktivitou a charakterem. Stal se miláčkem fanoušků, pak se vrátil domů do Vítkovic.

    Olomoucký střelec Zbyněk Irgl v Mladé Boleslavi opět mířil přesně do soupeřovy brány Olomoucký střelec Zbyněk Irgl v Mladé Boleslavi opět mířil přesně do soupeřovy brányFoto Jaroslav Legner / Sport

  • PAVEL SKRBEK (obránce)

    Sezony: 3 (2014-2017)

    Zápasy: 84

    Body: 47 (11+36)

    Názor Sportu: Hlava nahoře, ledový klid na puku a neustálá podpora ofenzivy. Neuvěřitelným přehledem „Hugo“ v extralize převyšoval i mnohem mladší beky, bohužel jej trápila zranění.

    Pavel Skrbek Pavel SkrbekFoto Pavel Mazáč/sport

  • PAVEL PATERA (útočník)

    Sezony: 1 (2014-2015)

    Zápasy: 65

    Body: 19 (10+9)

    Názor Sportu: S návratem mezi elitu si klub pro fanoušky připravil překvapení v podobě příchodu legendy českého hokeje. Hned se stal kapitánem, šéfoval kabině, ale herně už to nebylo úplně ono.

    Pavel Patera Pavel PateraFoto Michal Beránek/Sport

  • IVAN MAJESKÝ (obránce)

    Sezony: 1 (2014-2015)

    Zápasy: 52

    Body: 11 (3+8)

    Názor Sportu: Obrovský defenzivní obránce přišel v „balíčku“ s dalšími zkušenými borci po postupu, aby zpevnil tým v náročné premiérové sezoně. Vydržel sezonu, pak se vrátil na Slovensko.

    Ivan Majeský Ivan MajeskýFoto Michal Beránek, Sport

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud