„Přesunou se tam orgány a útvary sídlící v komerčních nájmech, třeba z Masarykovy nebo Šumavské ulice a také z dalších míst ve městě a v jeho těsném okolí," sdělil mluvčí jihomoravského finančního úřadu David Stančík.

Záměr ministerstva financí na posledním jednání odsouhlasila vláda. Kromě rekonstrukce budovy počítá také se s jednopatrovým navýšením objektu finanční správy v ulici Příkop. Dělníci zároveň zateplí jeho plášť.

Přibývající autovraky trápí obyvatele brněnských Černovic již několik týdnů. Likvidace opuštěných aut se však mnohdy protáhne i na dlouhé měsíce.
Bouře v Černovicích kvůli autovrakům: Ulice vypadají jako ghetto, popisují lidé

Náklady na schválený záměr se pohybují okolo 615 milionů korun. Původně ministerstvo financí počítalo s tím, že za objektem v ulici Příkop vyroste ve vnitrobloku několikapodlažní budova s podzemním parkovaním. Kvůli vysokým nákladům ale vláda vybrala úspornější variantu pouze s nástavbou.

Po kompletní rekonstrukci bude areál v Trávníčkově vypadat podle návrhu ateliéru UYO architekti, který s ním uspěl v architektonické soutěži před dvěma lety. Po rozhodnutí vlády budou pokračovat přerušené práce na projektu. „Přistoupí se k výběru generálního dodavatele projektových prací, který udělá a připraví projekt," upřesnil Stančík.