Hlavní obsah

Fotbalisté z MLS vyhráli premiéru Utkání hvězd proti výběru mexické ligy

Los Angeles

Výběr fotbalistů z MLS vyhrál Utkání hvězd, ve kterém byl jeho soupeřem poprvé tým vybraných hráčů z mexické ligy. V Los Angeles se rozhodlo až v penaltách, v normální hrací době skončil zápas 1:1. V rozstřelu brankář New Englandu Matt Turner chytil dvě střely, čímž si také vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče zápasu, a tým pořadatelské soutěže zvítězil 3:2.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Fotbalisté z MLS vyhráli premiéru Utkání hvězd proti výběru mexické ligy

Článek

Utkání hvězd mělo poprvé formát duelu mezi nejlepšími hráči kanadsko-americké soutěže a výběrem Ligy MX. V předchozích patnácti ročnících hráli zámořští hráči proti evropským týmům, před dvěma lety výběr MLS podlehl Atléticu Madrid 0:3, vloni se kvůli pandemii koronaviru nehrálo. Vítězství naposledy slavil proti Tottenhamu v roce 2015.

V Los Angeles šel do vedení ve 20. minutě mexický výběr po trefě uruguayského útočníka a nejužitečnějšího hráče Ligy MX Jonathana Rodrígueze. Na gól hvězdy týmu Cruz Azul odpověděl v úvodu druhé půle kolumbijský obránce Jesús Murillo hrající za místní Los Angeles FC. Penaltový rozstřel rozhodl v páté sérii osmnáctiletý dallaský útočník Ricardo Pepi.

Reklama