Hlavní obsah

Po devíti letech přivítal Dům kultury Poklad návštěvníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Obyvatelé ostravské části Poruba, ale i celého města, ve středu slavili. Po devíti letech se konečně podařilo otevřít památkově chráněný Dům kultury Poklad. Jeho rekonstrukce se totiž několikrát zasekla, nakonec se ale památku podařilo opravit. Stálo to přes 450 milionů korun.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Lidé si ve středu mohli poprvé po rekonstrukci prohlédnout celý ostravský Dům kultury Poklad.

Článek

„Několik let náročné rekonstrukce představovaly často zkoušku odvahy a vytrvalosti, ale vyplatilo se. Nový Poklad je skutečně důstojným a reprezentativním místem a já mu přeji, aby byl naplněn kvalitním kulturním obsahem, který si najde své publikum,“ řekl při slavnostním otevření Pokladu ostravský primátor Tomáš Macura (ANO).

Jeho náměstkyně Zuzana Bajgarová (ANO) doplnila, že šlo opravdu o velmi náročnou rekonstrukci, která bohužel ještě zcela není u konce.

„Poklad nám během celé stavby připravoval překvapení a jedno si tedy nechal i nyní na závěr. Řešíme vlhkost podlahy v hlavním sále. Jde ale o věc, která nemá dopad na celkový provoz zařízení, proto může být už v provozu,“ upřesnila náměstkyně.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Nový Poklad je důstojným a reprezentativním místem, kam se obyvatelé Poruby - a nejen oni - mohou vypravit za kulturou.

Jednatelka Pokladu Darina Daňková dodala, že lidé se mohou těšit opravdu na bohatý program a zajímavé akce. K dispozici už je i restaurace s letní terasou.

Nad proslulými ostravskými Bazaly opraví lávku

Tipy a trendy

„Máme zde i novinku, a to moderní kino s kapacitou 74 míst. Budeme zkoušet, jaké filmy a filmové akce místní zaujmou,“ líčila Daňková. Dodala, že hned od září nabídnou pohybové kurzy, různé dílny pro děti, ale i projekty pro seniory.

„Divadelní sál bude hostit herce a hudebníky, hudební klub začínající umělce či artově laděné produkce,“ shrnula jednatelka.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Při slavnostním znovuotevření kulturního domu si lidé mohli prohlédnout jeho salonky, divadelní a taneční sály, hudební klub i kino.

Dům kultury Poklad se slavnostně otevíral 29. prosince 1961 pod názvem Klub pracujících Poruby. Jeho součástí je také amfiteátr s letním kinem. Nyní se bude proměňovat i jeho okolí. Vznikne u něj i parkovací dům.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Během rekonstrukce připravil Poklad zástupcům města hned několik překvapení. Nakonec se vše ale podařilo dovést až ke slavnostnímu otevření.

Anketa

Už jste se byli v Pokladu podívat?
Ano, už jsme tam byli.
19,6 %
Chystáme se tam zajít.
21,7 %
Zatím ne.
36,2 %
Ne, neplánujeme jeho návštěvu.
22,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 138 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám