FOK začne sezónu pořady pro děti

Ze školy na klasiku i víkendové workshopy pro předškoláky i školou povinné.

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK připravil na začátek nové sezóny hned několik programů pro děti. Na první školní den chystá odpolední program Ze školy na klasiku s Janem Cinou a Johanou Schmidtmajerovou, na který budou volně navazovat víkendové workshopy v kostele sv. Šimona a Judy 4. a 5. září 2021.

Program pro děti na 1. září chystá FOK již několikátý rok. Průvodci budou herecká dvojice Jan Cina a Johana Schmidtmajerová, kteří se letos oblečou do masek a ukážou, že hudba hraje všemi barvami a koncert se může proměnit v pořádný karnevalový rej. Zazní totiž několik skladeb s tématy právě karnevalu – Karneval Antonína Dvořáka, Římský karneval Hectora Berlioze, Maškaráda Arama Chačaturjana a Karneval Zvířat Camilla Saint-Saënse.

„Je to taková oslava prvního školního dne a dárek od nás od FOKu všem dětem a jejich rodičům. Mimořádný koncert v nádherné Smetanově síni Obecního domu představí malým i velkým posluchačům symfonický orchestr a pod taktovkou šéfdirigenta Tomáše Braunera zahraje slavné kousky světové i české klasiky. Udělá tak vstup do nového školního roku ještě o něco slavnostnější,“ řekl k programu dramaturg FOK Martin Rudovský.

Na koncertní program v Obecním domě bude volně navazovat interaktivní víkend v kostele sv. Šimona a Judy nazvaný Klasika všemi smysly. Workshopy budou inspirovány zejména suitou Karneval zvířat od francouzského skladatele Camilla Saint-Saënse.

„Kontrastní hravá skladba se zoologickou tematikou skýtá nekonečnou hrací plochu pro dětskou fantazii. Společně s našimi lektory a hudebníky ji prozkoumáme všemi směry. Směrem hudebním, výtvarným, hudebně dramatickým a přidáme i dotek přírody,“ vysvětluje produkční edukativních pořadů FOK Eva Kolková.

Všechny programy jsou určeny pro děti od 5 let. Vstupné na pořad Ze školy na klasiku je 150 Kč. Víkendový workshop Klasika všemi smysly je zdarma. Pro zajištění místa se doporučujeme zaregistrovat na e.kolkova@fok.cz. Vstup možný i bez rezervace dle aktuální obsazenosti.

FOK.png

FOK: Archív FOK

Podcast