Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Frölunda 1:4Mladá Boleslav na úvod Ligy mistrů vyhořela s Frölundou

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupili do Ligy mistrů porážkou 1:4 s favorizovanou Frölundou. Čtyřnásobný vítěz mezinárodní soutěže si rozhodující tříbrankový náskok vypracoval již v první třetině. O jediný gól Bruslařského klubu se postaral v 55. minutě útočník Mário Lunter.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Viktor Ekbom (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Frölundy z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

"Zápas měl dvě poloviny, v té první byl soupeř rychlejší a důraznější. My jsme se postupně srovnávali s tempem zápasu, které bylo velmi vysoké. Myslím si, že jsme ze soupeře měli zbytečně velký respekt. Hra z naší strany nebyla optimální, ale postupem času jsme se zlepšovali a řekl bych, že v druhé polovině už to byla vyrovnaná partie," uvedl trenér domácích Radim Rulík.

Švédové, v jejichž dresu se v Mladé Boleslavi představil i reprezentační útočník Michael Špaček, se dostali do vedení v 9. minutě, kdy nenápadná střela Olssona skončila až za Růžičkovými zády. O druhý gól se postaral po ideální přihrávce zpoza branky kapitán a největší hvězda Frölundy Joel Lunqvist.

Následně mohl dokonce v oslabení snížit Bernad, v samostatném nájezdu ale brankáře Rubina nepřekonal a v pokračující početní výhodě se prosadil pohotově dorážející Carlson. V polovině zápasu to bylo už 4:0, když se dělovkou do horního rohu branky trefil Johansson.

Domácí Bruslaři měli také své šance, ale v koncovce byl největší rozdíl mezi oběma soupeři. Solidně zaplněná aréna se dočkala přeci jenom branky v hostující síti, když čtyři minuty před koncem využil přečíslení Lunter.

"Zápas nám otevřel oči. Přijel nejlepší tým Evropy a ukázal nám, na čem ještě musíme zapracovat. Postupem zápasu jsme se ale víc a víc dostávali do hry a třetí třetina už byla docela podle našich představ. Určitě rozhodla první třetina, kde jsme prohrávali 0:3, a proti tak silnému týmu už s tím nejde moc udělat," řekl brankář Jan Růžička, který si připsal 28 úspěšných zákroků.

"Škoda, že nám tam v úvodu zápasu něco nepadlo. Za stavu 0:3 už to bylo těžké, ale klobouk dolů před klukama, že to nezabalili, a ještě jsme z toho udělali důstojný zápas," dodal.

Další utkání ve skupině B Ligy mistrů čeká Mladou Boleslav v sobotu, kdy se doma utká s IFK Helsinky.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:
BK Mladá Boleslav - Frölunda 1:4 (0:3, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. Lunter (P. Kousal) - 9. Olsson (Lasu, Niederbach), 16. J. Lunqvist (Lasch, Henriksson), 20. Carlsson (F. Johansson, Mursak), 30. F. Johansson (Friberg, Henriksson). Rozhodčí: Pražák, Šindler – Hynek, Ondráček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 1520.
Sestava Ml. Boleslavi: J. Růžička - Jánošík, Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík - Lunter, A. Zbořil, Šťastný - P. Kousal, O. Najman, Flynn – Kotala, Závora, Dufek - Eberle, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.
Skupina B:
Curych - IFK Helsinky 0:3.
Skupina C:
Lukko Rauma - Lausanne 2:3 v prodl.
Cardiff - Mannheim 0:5.
Skupina D:
Rögle - Zug 5:3
SönderjyskE - Mnichov 1:5.

Vary porazily v přípravě Capitals 5:2

Hokejisté Karlových Varů porazili v přípravě na nadcházející ročník extraligy tým Bratislava Capitals 5:2 a připsali si pátou výhru v sedmém zápase. Dvěma góly se na úspěchu s účastníkem mezinárodní ligy ICEHL podílel útočník Martin Kohout.

Jen necelých 30 minut odehráli hráči Liberce a Hradce Králové, následně byl jejich souboj za stavu 3:0 pro Bílé Tygry předčasně ukončen kvůli poškozené ledové ploše, kterou Severočeši nedokázali opravit.

"Samozřejmě nás mrzí, že se zápas musel ukončit. Když jsem ale viděl tu díru, která byla obrovská, bylo jasné, že by to pro hráče bylo velmi nebezpečné, na čemž jsem se shodl jak s rozhodčími, tak s trenérem soupeře. Jiné řešení tedy podle mě neexistovalo," uvedl trenér Liberce Patrik Augusta na klubovém webu. "Jinak si myslím, že jsme viděli kvalitní utkání, mělo to tempo. Líbila se mi naše krátká a intenzivní střídání, takže z tohoto pohledu hodnotím naši hru kladně," dodal k zápasu.

Již sedmou porážku v přípravě si připsala Olomouc, která prohrála v Brně 1:2. Kometa naopak vyhrála počtvrté za sebou, Hanáky porazila podruhé. Ve čtvrtek vyhrála v Olomouci po samostatných nájezdech.

Druhou výhru, první nad extraligovým soupeřem, vybojoval Zlín, který porazil Vítkovice 4:1. Hosté sice zásluhou Marka Kaluse vedli, ale poté se prosazovali jen domácí.

Přípravné zápasy:
HC Energie Karlovy Vary - iClinic Bratislava Capitals 5:2 (2:1, 1:1, 2:0), hráno v Brně
Branky: 12. a 59. Kohout, 11. Flek, 23. Průžek, 60. L. Doudera - 6. Levin, 27. Žerděv.
PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 5. Kubiš, 36. Suhrada, 58. Köhler, 60. M. Novotný - 24. Kalus.
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:0 (2:0, 1:0), utkání bylo ve 30. minutě ukončeno kvůli poškození ledové plochy
Branky: 7. Ivan, 21. Filippi, 23. Ordoš.
HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 34. Mallet, 43. Zaťovič - 59. Kunc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články