Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

PŘIPOMENUTÍ! Notování Zábřehem

27. srpna 2021 - 10:27

Zpět na seznam článků

Ulicemi opět zazní nejznámější melodie z filmů

PŘIPOMENUTÍ! Notování Zábřehem

Notování Zábřehem zdroj foto: archiv DOZ

V sobotu 28. srpna, letos opět v posunutém termínu, zazní Zábřehem a jeho ulicemi filmová hudba. Pod širým nebem v rámci akce Notování Zábřehem představí zábřežský orchestr svůj zbrusu nový repertoár filmové hudby. Chybět nebudou skvělí zpěváci, sbory, videoprojekce ani světelná show a další překvapení.

Hudební program open-air akce Notování Zábřehem již po čtvrté, pod taktovkou Dechového orchestru Zábřeh a města Zábřeh, odstartuje v osmnáct hodin na Masarykově náměstí v Zábřehu. „Podobně jako v předchozích letech plánujeme také program v místních kavárnách,” zve Vít Komárek, jeden z organizátorů akce.

Zlatým hřebem večera bude Koncert filmové hudby orchestru se sólisty, sborem a tematickou videoprojekcí - se zbrusu novými filmovými kousky, které diváci od orchestru ještě neslyšeli.

Letos například legendární melodie z filmů, jako je Sám doma, Shrek nebo filmů Marvel …a spousta dalších.

Notování Zábřehem zdroj foto: archiv DOZ

Organizátoři plánují odtajňovat postupně. Filmový zážitek podpoří akční tematické záběry z filmů, promítané na velkou LED obrazovku. Koncert stejně jako v předchozích letech startuje za světla, končí za tmy a jeho součástí je propracovaná světelná show, což zážitek diváka ještě více umocní. „Přípravy jsou ještě náročnější než posledně. Na zkoušení nových skladeb máme prakticky jen prázdniny, protože jsme kvůli COVIDu nemohli víc než půl roku zkoušet. O to víc se ale snažíme vše rychle dohnat, aby byl celkový výsledek alespoň tak dobrý jako v předchozích letech,“ dodává Pavel Smoroj, člen organizačního týmu.

Notování Zábřehem zdroj foto: archiv DOZ

Večerní koncert Dechového orchestru Zábřeh již při prvním ročníku zaplnil plochu Masarykova náměstí, podívat se přišlo přes tři tisíce lidí. Druhý roční předčil všechna očekávání a odhady hovoří o pěti až šesti tisících divácích.

V loňském roce byl kvůli opatřením COVID limitovaný vstup na náměstí, kdy bylo umožněno do prostoru pod podiem vpustit pouze omezený počet lidí. „To dalo prostor k tomu, abychom akci rozšířili online, divákům na dálku,“ směje se Vít Komárek. Poprvé byl tak celý filmový koncert live streamovaný prostřednictvím sociálních sítí, což celkový dopad akce ještě znásobilo. Podle statistik mělo dosah přes pětadvacet tisíc uživatelů. „LIVE verzi koncertu plánujeme i letos,“ dodává s tím, že diváci se odkazy i vše ostatní včas dozví na sociálních sítích orchestru i samotné akce.

pozvánka

 Vstup je po celý den volný.

Zveřejněno 20. července

Autor: red., Petra Kucinová, zdroj foto: archiv DOZ

Fotogalerie

Notování Zábřehem                       zdroj foto: archiv DOZ

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.