27. srpna 2021 • 11:35

Trenér Legie: Chtěl bych hrát jako Slavia. Postup nad plán, píší v Polsku

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Legie Varšava Czeslaw Michniewicz po čtvrtečním vítězství 2:1 nad pražskou Slavií a postupu do základní skupiny Evropské ligy ocenil hru českého mistra. Uvedl, že by chtěl hrát s týmem podobně jako Slavia a že v odvetném utkání 4. předkola se to jeho svěřencům částečně povedlo.



„Slavia na mě hodně zapůsobila. Sledoval jsem dvacet jejích zápasů a ještě jsem neviděl takhle běhavý tým. Žádný z hráčů nestojí. Chtějí zaplnit všechna místa, také chci hrát tímhle způsobem. Dnes jsme hráli trochu jako Slavia,“ uvedl Michniewicz.

Týden po remíze 2:2 v Edenu nezačalo odvetné utkání pro Slavii dobře. Už ve třetí minutě byl vyloučen Tomáš Holeš, který fauloval Andrého Martinse, když zasáhl jeho stojnou nohu. „Neviděl jsem to dobře, ale po zápase mi to André ukázal na telefonu. Říkal, že by to měla být červená karta a tři měsíce vězení. Měl pravdu, vypadalo to ošklivě,“ prohlásil kouč.

Navzdory oslabení šli hosté koncem prvního poločasu do vedení zásluhou Ubonga Ekpaie. „Měli jsme početní výhodu, ale nedokázali jsme dát gól. Slavia je špičkový tým. Věděli jsme, že si vytvoří šance. Nejprve nás zachránil Artur Boruc, pak už ani on ne,“ uvedl Michniewicz.

Přiznal, že o přestávce to v šatně Legie bouřilo. „Nebylo to nic pěkného, ale to ani nemohlo, protože nám utíkal postup do Evropské ligy. Změnili jsme taktiku. Hráčům jsme připomněli, kde a na koho mají hrát a jaké mají úkoly,“ konstatoval.

Po přestávce Legia přesilovku zúročila a Mahir Emreli jí dvěma trefami zařídil účast ve skupině. „Věděli jsme, že máme spoustu času, už jeden gól nám dal čas navíc,“ řekl trenér Legie a chválil letní posilu Emreliho, který skóroval i v prvním vzájemném utkání. „V Polsku je pro něj mnoho věcí stále nových, od taktiky po pohyb. Nemá vypracované určité návyky, ale učí se, vynahrazuje to jinak. Rád hraje s míčem u nohy, ale učí se za ním také běhat,“ prohlásil Michniewicz na adresu ázerbájdžánského reprezentanta.

Slavia hrála ve Varšavě od třetí minuty v deseti
Slavia hrála ve Varšavě od třetí minuty v deseti

Postup Legie je nad její možnosti

Tohle není sen, velký favorit byl poražen, raduje se polský server Gazeta.pl z postupu Legie přes Slavii. Web Sportowe Fakty byl navzdory úspěchu k Legii kritický a napsal, že se tým rodí v bolestech. Šéf klubu podle něj bude muset ještě sáhnout do peněženky.

„Postup Legie do skupinové fáze Evropské ligy je výsledkem nad její možnosti, ale to nevadí. Varšavský klub ho dosáhl tím, co tomuto týmu pět let chybělo - charakterem,“ napsal polský server.

„Zápas Legie se Slavií nějakou dobu připomínal staré časy polské reprezentace, kdy byl gólman nejlepším hráčem národního týmu. Ve čtvrtek si stejně jako před lety dlouho udržel evropskou úroveň jen Artur Boruc. Jednačtyřicetiletý brankář Legie zastavoval soupeře jako zeď. Stejně jako na mistrovství světa v roce 2006 a mistrovství Evropy v roce 2008, kdy si soupeři s naším týmem dělali, co chtěli a Boruc hrál za deset spoluhráčů. V jednu chvíli to vypadalo, že Legia může prohrát o několik gólů. Slavia jako by od třetí minuty hrála s výhodou jednoho hráče. I tenhle pohárový ročník mohl být pro polské šampiony další mizernou epizodou,“ uvedl server.

Zmínil potíže Legie s marodkou a také odchod jedné z opor Josipa Juranoviče před odvetou se Slavií. „Jako kdyby někdo odmontoval z auta jedno kolo. (Trenér) Czeslaw Michniewicz se po tomhle tahu mohl klidně podívat na prezidenta Dariusze Mioduského na tribuně a zaklepat si na hlavu. A byl to právě Mioduski, kdo na začátku prázdnin školil trenéra, že neví, jak vést tým v pohárech. Pro polské šampiony se všechno vyvíjelo špatně. Na hřišti byl ale opak pravdou. Při troše štěstí mohla Legia postoupit už přes Dinamo Záhřeb a bojovat o Ligu mistrů. Ve čtvrtek nejspíš vyřadila lepší tým, než byli Chorvati,“ napsal web Sportowe Fakty.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Pohárový zmar: Palič Tecl, pasivní Plzeň. Efektivní jen Jablonec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud