Vítezný návrat po dlouhé pauze! Derby juniorek rozhodla Plosová

Foto: Martin Voltr

Velký boj, ale o to větší radost. České hokejistky do 18 let zvládly vstup do nové sezony vítězně, když na miniturnaji v Györu po zásluze porazily Slovensko 3:2.

Rok a půl. Skoro tak dlouho nemohly mladé hokejistky obléknout český dres v mezistátním utkání! Návrat v podobě federálního derby střelecky ovládly 39:22, efektivita v koncovce ale – už tradičně – nebyla na jejich straně.

Dvě gólové nahrávky si připsala Adéla Šapovalivová, nejlepší česká hráčka utkání. Z její práce nejdřív těžila Tereza Pištěková a na konci druhé třetiny zase Barbora Bartáková. To byl pro Češky velmi důležitý moment, protože mezitím dvakrát inkasovaly v oslabení z hokejek Živčákové a Kučerové.

Za stavu 2:2 se třetí třetina nesla ve znamení vytrvalé územní převahy českých hráček, které ji nakonec přetavily ve vítěznou branku: Reprezentační debutantka Nicol Příhodová našla od mantinelu Terezu Plosovou a jedna z nejmladších hráček dorazila svou první střelu do prázdné.

První výhru při prvním kompletním startu za osmnáctku vychytala Barbora Dalecká.

Češky zkusí druhý úspěch přidat v sobotu, kdy od 15:30 hrají proti domácím Maďarkám. Zápas poběží v přímém přenosu zde.

ČESKO – SLOVENSKO 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Pištěková (Šapovalivová), 40. Bartáková (Šapovalivová), 51. Plosová (Příhodová, Dubová) – 16. Živčáková (Kapičáková), 32. Kučerová (Hudáková).
Rozhodčí: Gottlibetová – E. Ozsváth, D. Ozsváth.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 39:22 (14:12, 13:6, 12:4).
Diváci: 35.
Nejlepší hráčky: Adéla Šapovalivová – Emma Blanka Živčáková.
Česko: Dalecká – Hotová, Vaníčková, Mašková, Narovcová, A. Hračová, Vališová, Černá, Veverková – Bartáková, Gruntová, Šapovalivová – M. Mazancová, Pištěková, A. Trnková – Dubová, Plosová, Příhodová – Brichová, Juříčková, Malicka. Trenér: Heindl.
Slovensko: Cengelová – Nilabovicová, Plankenauerová, Stern, Živčáková, Galisová, Štrbáková – Glosíková, Kapičáková, Štetiarová – Fančovičová, Hudáková, Kučerová – Blichová, Cornáková, Jancsóová – Benáková, Donovalová, Paulínyová. Trénerka: Sabolová.

Druhý zápas v Györu

Sobota 28. srpna:
15:30 Česko – Maďarsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz