Hlavní obsah

Hořký začátek! České týmy v Lize mistrů sčítají porážky

Praha
Aktualizováno

Českým klubům se vstup do nového ročníku hokejové Ligy mistrů nevydařil. Po Mladé Boleslavi, která ve čtvrtek doma podlehla 1:4 úřadujícím šampionům soutěže Frölundě, v pátek prohráli i zbylí dva čeští zástupci. Sparta na ledě švédského Växjö 1:2 poté, co oba goly dostala v oslabení, úřadující tuzemský mistr Třinec si ze švýcarského Fribourgu odvezl větší nálož. Podlehl 2:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha Michal Řepík a Adam Polášek oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Sparta je v Lize mistrů už popáté a jejím maximem je finálová účast v sezoně 2016/17, kdy právě švédský celek z Växjö vyřadila v semifinále. Tentokrát ale neuspěla. V první i druhé třetině inkasovala v oslabení po střelách Olleho Lycksella a Julia Nättinena, další šance Lakers vyřešil pozorný Alexander Salák. Pražané se dokázali prosadit jen jedinkrát - v čase 59:54 se při hře bez brankáře trefil kapitán týmu Michal Řepík.

Zápas s Växjö byl pikantní pro útočníka Romana Horáka. Třicetiletý centr loni v létě zamířil k Pražanům právě z Växjö, kde strávil dvě sezony. Zbylými dvěma soupeři pražského týmu ve skupině jsou TPS Turku a německý Bremerhaven.

Třinec Ligu mistrů hraje už posedmé a nejpovedenější byla sezona 2016/17, kdy se Oceláři probojovali až do semifinále. Souboj s Fribourgem, s nímž a švédským Leksandem by měli svěřenci trenéra Václava Varadi svést boj o dvě postupová místa, jim však nevyšel. Domácí si rozdělili po dvou gólech v každé třetině, český mistr sice dvakrát vyrovnal, ale druhá půlka zápasu patřila domácímu týmu.

Papírovým outsiderem „třinecké" skupiny je Junosť Minsk. Z každé z osmi základních skupin, v nichž se mužstva utkají systémem doma-venku, postoupí do play off dva nejlepší týmy.

Hokejová Liga mistrů:
Skupina A:
Växjö - Sparta 2:1
Branky: 16. Lycskell, 24. Nättinen - 60. Řepík
TPS Turku - Bremerhaven 1:2 (za hosty Dietz 1+0).
Skupina E:
Lugano - Skelleftea 5:1
Eisbären Berlín - Tappara Tampere 1:6
Skupina F:
Fribourg - Třinec 6:2
Branky: 30. a 55. Marchon, 6. Bykov, 14. Mottet, 22. Sprunger, 59. Herren - 7. P. Vrána, 21. Kundrátek
Leksand - Slovan Bratislava 5:3

Vary porazily v přípravě Zvolen, Litvínov Litoměřice

Hokejisté Karlových Varů zdolali v přípravném utkání na nový ročník extraligy v Brně Zvolen 3:1. Dvěma góly se na tom podílel útočník Petr Koblasa. Litvínov doma zvítězil na prvoligovými Litoměřicemi 6:2. Pardubičtí hokejisté uspěli i ve druhém vystoupení na turnaji ve Švýcarsku a deklasovali německý Krefeld 6:0.

Karlovarská Energie se po čtvrtečním zápase proti účastníkovi mezinárodní rakouské ligy ICEHL Bratislava Capitals (5:2) představila opět ve Sportcentru Lužánky proti slovenskému extraligovému Zvolenu a po 121 sekundách hry vedla díky Koblasovi. V 6. minutě sice vyrovnal Maroš Jedlička, ale v čase 31:53 se prosadil opět Koblasa a výhru pojistil v 35. minutě Ondřej Dlapa.

Litvínov prohrával po brankách Martina Havelky a Jana Smoly už 0:2, ale ještě ve druhé třetině díky Richardu Jarůškovi a Tomáši Pospíšilovi vyrovnal a závěrečné dějství ovládl. Trefili se Petr Straka, Patrik Zdráhal, František Lukeš a Matúš Sukeľ.

Pardubičtí po středeční výhře 4:2 nad Bielem vyhráli i druhý zápas na turnaji Coupe des Bains v Yverdonu. Krefeld zcela rozebrali zásluhou hattricku Roberta Říčky, dvakrát se prosadil Matěj Blümel, zbývající gól obstaral Patrik Poulíček. Dynamo během přípravy na novou extraligovou sezonu vyhrálo posedmé z osmi utkání.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Energie Karlovy Vary - HKM Zvolen 3:1 (1:1, 2:0, 0:0), hráno v Brně
Branky: 3. a 32. Koblasa, 35. Dlapa - 6. Jedlička.
HC Verva Litvínov - HC Stadion Litoměřice 6:2 (0:1, 2:1, 4:0)
Branky: 36. Jarůšek, 39. Pospíšil, 48. P. Straka, 51. P. Zdráhal 58. F. Lukeš, 60. M. Sukeľ - 7. Havelka, 33. Smola.
Krefeld EV Pinguine - Dynamo Pardubice 0:6 (0:1, 0:3, 0:2), turnaj Coupe des Bains v Yverdonu (Švýcarsko)
Branky: 9., 27. a 60. Říčka, 37. a 47. Blümel, 40. Poulíček.

Reklama

Související témata: