Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Den s divokou vodou na Lipně opanovali Fišerová, Rak, Kudějová a Krejčí

Pod lipenskou přehradou se rozhodlo o mistrech České republiky v kategoriích C1 a K1 ve vodním slalomu. Z titulů se radovali Tereza Fišerová s Tomášem Rakem na kanoi a Kateřina Minařík Kudějová s Jakubem Krejčím na kajaku. Olympijský šampion Jiří Prskavec se musel spokojit se čtvrtým místem, stříbrný kanoista z Her v Tokiu Lukáš Rohan skončil ve své kategorii druhý.

Kanoistka Tereza Fišerová
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavlíček Luboš

Vítěz kvalifikace Prskavec dlouho mířil za čtvrtým titulem, ale v dolní části trati chyboval na dvou protivodných brankách, a přestože si nepřipsal dotek, na Krejčího ztratil téměř sekundu a půl. Lepší byli i druhý Vít Přindiš a třetí Ondřej Tunka.

Krejčí na Lipně navázal na týden starý titul mistra Evropy do 23 let ze slovinského Solkanu. "Na startu jsem byl docela nervózní, protože jsem věděl, že trať není stavěná přímo na mě, ale pak jsem se na vodě cítil dobře, takže super. Po mistrovství Evropy jsme měli ještě řadu náročných tréninků, což očividně bylo dobré," uvedl Krejčí, který v červenci vyhrál v kategorii do 23 let i mistrovství světa.

Premiérový titul slavil stejně jako Krejčí i kanoista Rak, jemuž k prvnímu místu pomohl Rohanův šťouch. "V cíli jsem si myslel, že to ani nebude medaile, protože si uvědomuji, že jsem tam udělal několik chyb, ale vzhledem k náročnosti trati to stačilo," řekl Rak.

Naopak počtvrté v řadě a celkově popáté triumfovala na kanoi Fišerová, která následně na kajaku skončila třetí za Amálií Hilgertovou a vítěznou Minařík Kudějovou. 

"Jelo se mi dobře, kvalifikační jízdy nebyly úplně ideální, ale ve finále jsem do toho naskočila po hlavě a jsem s jízdou hrozně spokojená," uvedla Fišerová, která se minulý týden na ME rozloučila s mládežnickou kategorií ziskem tří zlatých a jedné bronzové medaile. V týdnu pak trénovala v dějišti blížícího se seniorského MS v Bratislavě.

Kudějová závodila poprvé od nevydařeného vystoupení v Tokiu, kde nepostoupila do finále. "Přijde mi to, že jsem závodila před strašně dlouhou dobou. Až jsem byla před hlídkami nervózní, protože pauza byla docela dlouhá. Nakonec se mi jezdilo dobře, myslím, že už to tady máme najeté, a je paráda zase jezdit na takové vodě," pochvalovala si přírodní trať.

Mistrovství ČR ve vodním slalomu v Lipně nad Vltavou:

Muži:
K1: 1. Krejčí (Dukla Brandýs nad Labem) 103,18 (0 tr. sekund), 2. Přindiš -0,93 (0), 3. Tunka -1,10 (0), 4. Prskavec (všichni USK Praha) -1,37 (0).
C1: 1. Rak (Dukla) 113,17 (0), 2. Rohan (USK) -1,17 (2), 3. Heger (Dukla) -5,16 (6).

Ženy:
K1: 1. Kudějová 114,45 (0), 2. A. Hilgertová (obě USK) -3,04 (0), 3. Fišerová (Dukla) -4,59 (0).
C1: 1. Fišerová 118,07 (0), 2. M. Satková (obě Dukla) -1,30 (0), 3. Říhová (USK) -7,69 (2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články