28. srpna 2021 • 19:12

Krčmář válí i v létě. Na biatlonovém MS vyhrál sprint, Davidová má stříbro

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Krčmář vyhrál na mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích v Novém Městě na Moravě sprint a navázal na zlato z Vysočina Arény z roku 2018. Markéta Davidová získala stříbro a vybojovala na šampionátu druhou medaili po triumfu v pátečním supersprintu. Junioři Tomáš Mikyska s Vítězslavem Hornigem ovládli v Novém Městě i druhý závod, zatímco v supersprintu zvítězil Hornig před Mikyskou, ve sprintu si pořadí prohodili.



Čtvrtý muž ze supersprintu Krčmář předvedl tentokrát bezchybnou střelbu a na trati 7,5 km čtvrtou nejrychlejší jízdu. Druhého Slováka Mateje Balogu porazil o 10,2 sekundy, třetí byl s odstupem 23,1 sekundy po dvou trestných kolech nejrychlejší běžec Cornel Puchianu.

Osmý skončil Jakub Štvrtecký, jehož o lepší výsledek připravila tři trestná kola. Sedmnáctý byl Mikuláš Karlík.

Letošní biatlonová mistryně světa z vytrvalostního závodu Davidová dnes byla na střelnici bezchybná. Běžecky ale česká jednička nestačila na Polku Moniku Hojniszovou-Staregovou, která ji navzdory trestnému okruhu porazila o 11,1 sekundy. Třetí skončila se ztrátou dalších 10 sekund Slovinka Polona Klemenčičová.

Markéta Davidová je vicemistryní světa ve sprintu
Markéta Davidová je vicemistryní světa ve sprintu

Druhou nejlepší Češkou byla na patnáctém místě Natálie Jurčová, další domácí závodnice Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Tereza Vinklárková a Eliška Teplá skončily ve čtvrté desítce.

Hornig s Mikyskou na 7,5 kilometru dlouhé trati absolvovali jeden trestný okruh. Zatímco Mikyska chyboval při první střelbě, Hornig nedal poslední ránu na položce vestoje, čímž se připravil o druhé zlato.

"Možná dnes bylo to zranění kolenních vazů z června na mé straně. Cítil jsem se odpočatý, jelo se mi opravdu dobře. A to jsem ještě v zápalu boje spadnul. V posledním kopci jsem si hůlkou píchnul mezi lyže a poroučel jsem se k zemi. Naštěstí jsem hůl nezlomil, rychle se zvedl a ještě jsem mohl normálně zafinišovat. Celkově se mi závod povedl," uvedl na svazovém webu Mikyska.

V závodě juniorek skončila z Češek nejlépe Tereza Voborníková, která obsadila páté místo. Zvítězila Ruska Anastasija Ševčenková, která zvládla závod na 6 km bezchybně.

Šampionát v neděli zakončí stíhací závody.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud