Serie A - souhrn 2. kola: Juventus se nechal zaskočit Empoli

27.08.2021, 20:28, aktualizováno 29.08.2021, 22:41
Komentáře a souhrny
Leonardo Mancuso střílí jediný gól (© AFP)
Juventus senzačně nenašel recept na Empoli. Lazio díky sedmibodovému duu Luis Alberto-Ciro Immobile přejelo Spezii. Inter nezvládl první poločas s Hellasem, v tom druhém však soupeři nasázel hned tři branky a zvítězil 3:1. Neapol veze body z Janova, problémy neměly AC Milán a AS Řím.

Salernitana Calcio - AS Řím 0:4

29.08.2021 20:45

Góly: 48. Lorenzo Pellegrini, 52. Jordan Veretout, 69. Tammy Abraham, 79. Lorenzo Pellegrini

AS Řím předvedl v Salernu parádní druhý poločas, v němž nasázel čtyři branky a zároveň nedovolil soupeři ani jeden přesný zásah. Svou první trefu v dresu giallorossi si připsal i anglický hrot Tammy Abraham.

Římané měli za sebou náročné dva duely s Trabzonsporem a v druhém kole Serie A chtěli potvrdit, že pod trenérem Mourinhem zažívají velmi povedený start do ostré sezony. Salernitana byla na první pohled ideálním soupeřem, protože AS s nováčky prakticky nikdy neprohrává.

Salernitana ale od prvních minut jasně ukazovala, že jde o velmi zkušený, nebojácný a takticky vyspělý tým, který umí znepříjemnit život prakticky komukoli. Ačkoli směrem dopředu se Salernitana opravdu nesnažila něco vymýšlet, tak v disciplíně zvané obrana si vedla skvěle.

Nenechávala Vlkům ani kousek prostoru a Pellegrini s Abrahamem i neviditelným Mchitarjanem měli hodně co dělat, aby dostali míč aspoň do blízkosti brankáře Vida Belece. Hrálo se velmi slušně, bez napomínání nebo karet. Ale taky bez šancí, což muselo pořádně dopálit především hostujícího stratéga. První poločas v podání AS zrovna neoslnil.

Druhá půle už ale ukázala diametrálně odlišný Řím. Po pouhých třech minutách hry se centrovaný míč od obránce Viñi snesl k nabíhajícímu kapitánovi Lorenzovi Pellegrinimu a ten střelou na zadní tyč překonal brankáře Belece. Drtivou efektivitu AS poznala obrana Salernitany po dalších třech minutách. A to Římané předvedli parádní show. Akci rozjel Pérez na Abrahama, ten posunul u vápna míč na Mchitarjana a zkušený útočník nahrál do běhu na Jordana Veretouta - 2:0.

První trefy v dresu Vlků se dočkal i Tammy Abraham. Anglický snajpr dostal v 69. minutě míč za vápnem od pronikajícího Péreze a krásnou ránu opřel o tyč - 3:0.

Lorenzo Pellegrini gólový účet AS načal a jako správný kapitán ho taky uzavřel. AS jasně dominovalo a deset minut před koncem Pellegrini korunoval svůj fantastický výkon. Jordan Veretout, čerstvě nominovaný hráč francouzské reprezentace, posunul míč na svého kapitána do středu vápna a Pellegrini ho technickou umístěnou ranou poslal k tyči mimo dosah brankáře Belece.

Více informací k zápasu

AC Milán - Cagliari Calcio 4:1

29.08.2021 20:45

Góly: 12. Sandro Tonali, 17. Rafael Leão, 24. Olivier Giroud, 43. Olivier Giroud (pen.) - 15. Alessandro Deiola

Žádná bezbranková remíza se tentokrát nekonala. AC Milán v prvním poločase přejel Cagliari 4:1 a ve druhé půli už výsledek víceméně kontroloval. Rossoneri předvedli skvělý výkon, okořeněný krásnými góly, z nichž rovnou polovinu nastřílel Olivier Giroud.

Stejně jako na další stadiony se i na San Siro vrátili diváci a po celých devadesát minut se rozhodně nenudili. AC Milán jim nabídl podívanou vysoké kvality a všechny branky padly už v prvním poločase.

O první velkou šanci Milána se postaral Leão, když postupoval sám na Radunoviće, ale s koncovkou až příliš dlouho váhal. Ve 12. minutě měli domácí výhodu volného přímého kopu a Tonali předvedl divákům, že ne nadarmo se o něm mluví jako o novém Pirlovi. Tonali zakroutil balón přes zeď do branky a AC vedlo 1:0. Jenomže ne na dlouho, protože po Pedrově načechraném "bochánku" se trefil hlavou ke vzdálenější tyči Deiola. Nerozhodný stav nehodlal Milán tolerovat a hned vzápětí si vzal vedení zpátky. Střelu Leãa tečoval do sítě Brahim Díaz, nicméně gól byl nakonec uznán Portugalcovi.

Milánští roztočili svůj ofenzivní kolotoč a Cagliari se povozilo. Calabriova střela z dálky jen prosvištěla kolem tyče a za chvíli po další pohledné kombinaci zvyšoval na 3:1 Olivier Giroud. Díaz skvěle potáhl balón k šestnáctce, následně ho posunul Giroudovi a ten z jedničky obstřelil Radunoviće. Francouzský útočník vstřelil svůj první gól v Serii A. Hra se pak uklidnila, ale jen na několik minut. Dobrou ránu vyslal na branku Rossoneri Pavoletti a před koncem prvního vstřelilo AC už čtvrtý gól. Záložník Strootman zahrál rukou přesně na hranici vápna a sudí to ve spolupráci s videorozhodčím posoudili jako penaltu. Při absenci Ibrahimoviće i Kessiého se balónu chopil Giroud a utaženou střelou k tyči zvýšil na 4:1.

Stefano Pioli si mohl libovat, AC Milán sehrál vynikající poločas a zaslouženě vedl. Po změně stran už sice žádný gól nepadl, ale šancí bylo hned několik. Především na domácí straně, i když v 79. minutě mělo Cagliari sérii šancí, avšak žádná neskončila gólem. Lykogiannisův pokus vyrazil před brankovou čarou Maignan a Pavolettiho ránu zablokoval Kjaer. Milánské gólovky zase zahazoval střídající Rebić a zkrátka stav 4:1 už se nezměnil. AC Milán je po dvou kolech stoprocentní, zatímco Cagliari má jen jeden bod.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - UC Sampdoria 0:0

29.08.2021 18:30

Góly: -

Na Mapei Stadium čekali diváci na gól marně. Za devadesát minut soupeření se ani jedna strana nedokázala střelecky prosadit, takže utkání skončilo 0:0.

Konečný výsledek je poměrně velkým zklamáním, přeci jenom oba celky vyznávají ofenzivní styl a čekalo se, že nějaký gól padne. Bylo k němu několikrát blízko jako například ve 4. minutě. Djuričić potáhl balón od poloviny hřiště až k šestnáctce a střelou protáhl brankáře Audera. Na druhé straně si seběhl do vápna Candreva a pohotovou střelou minul terč. Větší přesnost scházela i další akci v domácím podání. López vyslal nepříjemný přízemní projektil a natahující se Audero si mohl oddechnout.

Ve druhém poločase se jako první hnali do šance hráči Sassuola a po obrovském zaváhání defenzívy Námořníků mohli vstřelit vedoucí gól, jenomže se situací zle naložili. Caputo se rozhodl přehodit Audera lobem, což se povedlo, ale i s brankou. A ještě jednou Neroverdi kontra Audero, dalekonosný pokus Bogy opora hostí skvělým zákrokem vyrazila.

Čas plynul a gól ne a ne padnout a to ani v poslední výraznější šanci zápasu v 81. minutě. Tentokrát do balónu práskl Rogério a balón těsně přeletěl břevno. Sassuolo mělo v součtu více šancí, ale stejně jako Sampdoria se nedokázalo střelecky prosadit. Duel tak skončil bezbrankovou plichtou.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 1:2

29.08.2021 18:30

Góly: 69. Andrea Cambiaso - 39. Fabián Ruiz, 84. Andrea Petagna

Neapol má další tři body a tentokrát za ně vděčí taktickému géniu vlastního trenéra. Ten díky výtečné intuici a dost možná i kopě štěstí vyslal na hřiště hráče, který po dvou minutách pobytu rozhodl o výhře.

Janovské CFC zatím v sezoně zrovna nezáří, zato Neapol pod trenérem Lucianem Spallettim svůj potenciál už stihla ukázat. Dnes se Partenopei museli obejít bez mnoha hráčů, zejména duo Zieliński - Osimhen jim hodně chybělo. Domácí nechali na lavičce Pandeva, Buksu nebo Favilliho, šanci naopak dostala nová posila jménem Ekuban.

V prvních momentech hry byli aktivnější hosté, jenže nedokázali si vytvořit nějaký souvislý tlak, natož pak aby si vytvořili nějakou šanci. Postupem času měl stále více práce mladý brankář Alex Meret, jehož zaměstnávalo hned několik hráčů Grifů. První opravdu nebezpečnou šanci si tak vytvořila Neapol až po půlhodině hry. Lorenzo Insigne totiž tvrdou ranou brankáře Sirigua pořádně protáhl.

O devět minut později už mohl stratég Luciano Spalletti konečně zatleskat umu svých svěřenců. Politano totiž vybojoval míč a předal jej na střed Fabiánu Ruizovi. Španělský záložník si udělal prostor kolem svého strážce a přesnou ranou poslal míč přímo k tyči - 1:0 pro hosty.

Po změně stran už to taková hitparáda v podání Neapole rozhodně nebyla. Pět minut ukrojila časomíra z druhé půle, když se Meretovi povedlo jen se štěstím odvrátit ránu Ghiglioneho. Následně se sice Janov prosadil, jenže pro faul na brankáře Mereta nebyla trefa Gorana Pandeva uznána.

Kýženého vyrovnání se ale Grifové přeci jen dočkali a nutno říct, že zaslouženě. Dvacet minut před koncem Paolo Ghiglione našel centrem Andreu Cambiasa a ten z první krásnou dělovkou propálil Mereta i jeho obránce. Jenže pak trenér Spalletti vytáhl opravdové eso. V 82. minutě poslal na hřiště Andreu Petagnu, který o pouhé dvě minuty později využil centru od Mária Ruie a hlavou dostal míč do sítě - 2:1.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Empoli FC 0:1

28.08.2021 20:45

Góly: 21. Leonardo Mancuso

Svět italského calcia je malý a jak by řekl klasik, o náhody tu není nouze. Jako třeba dnes večer v Turíně. Jasný favorit zápasu nezvládl za více než 90 minut svou úlohu a prohrál s Empoli.

Přece jenom se domácí fandové Locatelliho v základu nedočkali. První duel Juventusu bez Ronalda dal tak trochu za pravdu jeho neteři. Ta na Instagramu uvedla, že Cristiano teď konečně hraje za klub, který je ho hoden. Při pohledu na výsledek se dere na mysl, že měla pravdu.

Přitom se Juventus po celý zápas blížil k bodům víc. Tak třeba už ve 12. minutě. Federico Chiesa si na středu připravil dobrou pozici a vypálil těsně za šestnáctkou k levé tyči, jenže brankář Vicario jeho střelu pohlídal. A pak to přišlo. Po deseti dalších minutách hry Bajrami pálil do Danila, od nějž se míč odrazil k Leonardovi Mancusovi. Ten se těsně před brankářem Szczęsným nemýlil a skóroval!

Od té doby se šokovaný Juventus snažil směrem dopředu něco vymyslet. Jenže ani (hyper)aktivní Dybala nedokázal dobré úmysly proměnit v šance.

Do poločasu druhého už naskočil Španěl Morata, na kterého Allegri tou dobou očividně hodně spoléhal. Obrana Empoli ale držela, jak proti němu, tak proti akcím střídajícího Dejana Kulusevského. Tou dobou se už na hřišti nacházela i modla domácích fanoušků, Manuel Locatelli. Jenže šancí se Juve nedočkalo ani s ním a překvapivě nechalo tři body nováčkovi.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Turín FC 2:1

28.08.2021 20:45

Góly: 41. Nicolás González, 70. Dušan Vlahović - 89. Simone Verdi

Zaslouženého vítězství dosáhla ve druhém kole Fiorentina. Proti Turínu byla od začátku aktivnější a nakonec se i dvakrát prosadila prostřednictvím Nicoláse Gonzáleze a Dušana Vlahoviće. Granata stihla v závěru jen korigovat, když se trefil Simone Verdi.

Pro Turín je to poměrně nepříjemné, protože se jedná už o druhou porážku v řadě. Chorvatský trenér Ivan Jurić si začátek nového angažmá určitě představoval jinak.

Fiorentina měla první velkou šanci v 11. minutě. Po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Milenković a brankář s podobným jménem Milinković-Savić předvedl na čáře reflexivní zákrok. Domácí zůstávali u balónu a po centru Gonzáleze se z první opřel do balónu Callejón, jenže našel jen náruč Milinkoviće-Saviće. Obrana Granaty pokračovala v laxním vystupování a před koncem poločasu skutečně inkasovala. Nicolás González dostal na šestnáctce příliš prostoru, takže stačil zamířit neomylně k tyči - 1:0.

Domácí předvedli dobrý poločas a po změně stran na něho navázali. Po dalším výborném centru Gonzáleze neprotlačil zblízka balón do sítě Bonaventura. Až po hodině hry poprvé zahrozili i turínští. Sanabria nejprve hledal Belottiho před brankou a když byla jeho přihrávka odražena, dostal se ke střele a branku přestřelil.

Fiorentina vstřelila druhý gól dvacet minut před koncem. Po ztrátě balónu na polovině hřiště rozjel akci Duncan, přihrál Bonaventurovi do strany a jeho centr si hlavou našel Dušan Vlahović - 2:0. Turín v sobě ještě našel síly a závěr zápasu se mu podařilo zdramatizovat. Belloti odvedl dobrou práci a skvělou přihrávkou vysunul skórujícího Simona Verdiho. Granata ještě měla celý nastavený čas na případné vyrovnání, ale Fiorentina si výsledek pohlídala.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Spezia Calcio 6:1

28.08.2021 18:30

Góly: 5. Ciro Immobile, 15. Ciro Immobile, 45+2. Ciro Immobile, 47. Felipe Anderson, 70. Elseid Hysaj, 85. Luis Alberto - 4. Daniele Verde

Sarriball opět funguje a Lazio ho dnes předvedlo v té nejsurovější podobě. Ze Spezie udělalo bezbrannou sebranku, která už o půli věděla, že čím dřív tohle utkání skončí, tím lépe. A měla pravdu, jen Immobile se do její sítě trefil třikrát.

Tak tohle byl šrumec. Spezia chvílemi nevěděla, kde jí hlava stojí. A přitom začala tak slibně! Lazio už ve třetí minutě zaskočila, když Reina vyrážel střelu z první jen do míst, kam si naběhl Daniele Verde. Někdejší odchovanec AS Řím, pro něhož bylo tohle utkání něco jako malé derby, se už nemohl mýlit.

Jenže pak začaly problémy. Po pouhých dvou minutách od vstřelené branky bylo srovnáno. Veterán Pedro, který rozvášnil fanoušky Lazia svým přestupem z AS Řím, naservíroval Cirovi Immobilemu míč krásně do běhu do vápna a Immobile těsně před Zoetem dokázal brankáře přehodit - 1:1.

Pedro při svém příchodu říkal, jak je fajn, když se cítí opět jako fotbalista. Což mu AS v posledních měsících znemožňovalo. A dnes z něj byl pan fotbalista. Muž ověnčený trofejemi, který má rozhodně co nabídnout. Ukázal to po dalších pěti minutách, kdy rozehrál rychlou akci na Luise Alberta. Ten míč jemně tečoval do Immobileho pohybu a zkušený střelec pálil neomylně k tyči!

Felipe Anderson pak zleva dokázal uvolnit svého spoluhráče Pedra, jehož nebezpečnou střelu musel vyrazit brankář Zoet na rohový kop. Radost z první půle trenérovi Sarrimu trochu zkazilo zranění Lazzariho, který musel střídat. Lepší náladu měl ke konci první půle. Ve 45. minutě totiž Pedro upadl ve vápně a sudí Dionisi se šel podívat na monitor. Díky tomu odpískal penaltu. Tu ale Immobile neproměnil!

Vadit mu to zas tak moc nemuselo, protože jen o minutu později se prosadil. A trochu netradičně hlavou. Po následně odehraném rohovém kopu totiž centr od Luise Alberta poslal hlavou do sítě, čímž dokončil svůj hattrick.

Spezia byla na kolenou, ale ne zcela zlomena. To mělo teprve přijít. Lazio se s tím moc nepáralo a hned dvě minuty po změně stran našel brankář Pepe Reina dlouhým nákopem Felipeho Andersona. Navrátilec z Premier League si pomohl zpracováním výše položenou nohou a po oběhnutí protihráče uháněl sám na bránu. Nemýlil se a skóroval.

Spezia navíc definitivně zalomila utkání v 54. minutě, kdy dostal červenou kartu Kelvin Amian. Další ránu si pro Zoeta schoval Pedro na 64. minutu, ale tentokrát byl zkušený brankář připraven. Inkasoval až v 70. minutě. Luis Alberto za obranou našel výborně naběhnutého obránce Elseida Hysaje, který na zádech udržel obránce a ještě stačil skórovat.

Pět minut před koncem pak zakončil povedený večer Luis Alberto, který si do té doby připsal tři asistence. Po Morově nahrávce mu vyšla i branka, šestá v pořadí.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC 0:0

28.08.2021 18:30

Góly: -

Na takové výsledky nejsme u Atalanty příliš zvyklí, ale i dobře promazaný stroj se čas od času může zaseknout. Klub z Bergama dnes nedokázal přelstít obranu Boloni a ta si domů veze velmi cenný bod. Stoprocentních šancí bylo poskromnu.

Atalanta už před týdnem nepodala ideální výkon, ale s velkou dávkou štěstí nakonec urvala v Turíně tři body. Tentokrát už jí ale nikdo nespasil a po devadesáti minutách zůstal stav nerozhodný 0:0. Trenér Gian Pier Gasperini postrádal některá důležitá jména, jako například Hateboera, De Roona nebo střelce Zapaty.

Bergamaschi čelili velké šanci už po pěti minutách, když Sansone vystřihl parádní centr, ale nikdo ho z hostujících netrefil, především pak Orsolini, který ho měl takřka na hlavě. Boloňa hrála s domácími otevřenou partii a i když Atalanta postupně získávala převahu, žádnou stoprocentní gólovku si překvapivě nevypracovala.

Podobný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Až dvacet minut před koncem si domácí zkoušeli vymodlit pokutový kop, ale marně. Zkušený sudí Orsato zůstal neoblomný a k žádnému hraní rukou skutečně nedošlo.

V Bergamu úřadovali obě defenzívy a čím dál bylo jasnější, že žádný gól nepadne. To se potvrdilo i po uplynutí šestiminutového nastavení. Pro Atalantu je domácí remíza 0:0 jednoznačnou ztrátou, zatímco pro Rossoblu má bod velkou cenu.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Inter Milán 1:3

27.08.2021 20:45

Góly: 15. Ivan Ilić - 49. Lautaro Martínez, 83. Joaquín Correa, 90+4. Joaquín Correa

I ve druhém utkání získali fotbalisté Interu všechny tři body. Ve Veroně se na ně nadřeli víc než před týdnem, když dokonce po prvním poločase prohrávali. Nerazzurri ale spasila nová posila - útočník Joaquín Correa, jehož si trenér Simone Inzaghi přetáhl z Lazia. Argentinec sedm minut před koncem vstřelil vítězný gól a v nastavení ještě přidal pojistku.

Zdá se, že produktivita Interu nebude dělat problém. Čtyři kousky v prvním kole a nyní tři na Stadio Bentegodi ve Veroně. Byl to ale složitější zápas než proti Grifonů a to zejména v první půli. Nerazzurri vstoupili do zápasu opět s hlavními posilami Edinem Džekem a Hakanem Çalhanoğluem, kteří zařídili úvodní vítězství.

Inter začal aktivněji a Lautaro Martínez v prvním vážnějším pokusu prověřil Montipá. Domácí brankář předvedl reflexivní zákrok a dosti důležitý, protože Hellas následně vstřelil první gól zápasu. Handanović vyrobil hrubku v rozehrávce, kterou už Brozović nestihl napravit a Ivan Ilić šikovným obloučkem poslal Veronu do překvapivého vedení. Inter sice následně kontroloval hru, ale větší šanci si nevypracoval. Barella v těžké pozici hlavičkou Montipá neohrozil a příliš se nedařily ani standardní situace. Obhájce titulu tak zamířil do šaten s nelichotivým mankem.

Simone Inzgahi nesáhl o přestávce k žádným změnám a zahajovací jedenáctka se mu hned ve 47. minutě odvděčila za důvěru vyrovnávacím gólem. Perišićův aut prodloužil za sebe hlavou Džeko a Lautaro Martínez zblízka rovněž hlavou srovnal stav - 1:1. Obrana Hellasu v tomto případě totálně zaspala. Přesně po hodině hry si střelec vyrovnávací branky zkoušel vymodlit pokutový kop po střetu s Honglou, ovšem neúspěšně. Situaci ještě zkoumal videorozhodčí a ten dal domácím za pravdu.

Hellas dlouho bránil dobře a zdálo se, že obhájci na to nenajdou recept. Čtvrthodinu před koncem však udělal Inzaghi důležitou změnu. Již unaveného Lautara nahradil čerstvým Joaquínem Correou a byl to zlatý tah. Sedm minut před koncem poslal ideální centr Darmian a Correa hlavou zařídil vedení. V závěru se hosté soustředili na udržení výsledku a v nastaveném čase Correa pohotovou střelou k tyči přidal pojistku. Inter tak zvítězil i ve svém druhém utkání a je zatím stoprocentní, naopak Hellas zůstává bez bodu a pro nového kouče Eusébia Di Francesca to není dobrý začátek.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Venezia FC 3:0

27.08.2021 18:30

Góly: 29. Ignacio Pussetto, 70. Gerard Deulofeu, 90+3. Nahuel Molina

Udinese zvládlo fantasticky dnešní duel a připsalo si zcela po právu tři body. Do sítě nováčka z Benátek totiž nasázelo čtyři branky, z toho rovnou tři regulérní.

Udinese startovalo domácí zápas na stadionu Friuli jako favorit a hodlalo dostatečně využít nezkušenosti a dost možná i nepříliš velké kvality Benátek. Paradoxně to ale byli právě domácí, kdo se jako první musel bránit. Už po šesti odehraných minutách se totiž Dennis Johnsen dostal za obranu Zeber a mířil do zakončení. Jenže brankář Marco Silvestri skvěle vyběhl a rukou jeho lob vyrazil!

Udinese se vzchopilo a po čtvrthodince hry nechybělo mnoho, aby Walace vstřelil první branku. Jenže s pomocí teče Benátky přežily. Moc dlouho jim to ale stejně nepomáhalo. Jejich nedůrazná obrana totiž nelapila centr mířící na Ignacia Pussetta, který si míč zpracoval a krásnou ranou napálil míč do sítě - 1:0.

Silvestri se musel doslova vytáhnout i pár minut po změně stran, ale dokázal to včas, takže David Okereke musel jen sklopit zrak. Následně Udinese málem odskočilo na rozdíl dvou branek, jenže po ráně Makenga a dorážce Pussetta pískal sudí ofsajd.

Udinese má ve svém kádru velmi zajímavé hráče a jedním z nich je kdysi supertalentovaný odchovanec Barcelony, Gerard Deulofeu. Ten dnes opět ukázal pohotové myšlení, protože pouhých osm minut po svém nástupu na hřiště zvýšil na 2:0. Doklepl totiž do sítě ránu Arslana poté, co obrana Venezie opět selhala.

V samém závěru, když do konce zbývalo jen pár vteřin, poslal obránce Stryger Larsen krásný míč do vápna, kam si naběhl rychlík Nahuel Molino a těsně před brankářem míč napálil s pomocí břevna do sítě - 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SS Lazio22009:26
2.Inter Milán22007:16
 AS Řím22007:16
4.AC Milán22005:16
5.SSC Neapol22004:16
6.Udinese Calcio21105:24
7.Bologna FC21103:24
 US Sassuolo21103:24
9.Atalanta Bergamo21102:14
10.ACF Fiorentina21013:43
11.Empoli FC21012:33
12.Juventus FC20112:31
13.UC Sampdoria20110:11
14.Cagliari Calcio20113:61
15.Spezia Calcio20113:81
16.Turín FC20022:40
17.Hellas Verona20023:60
18.Salernitana Calcio20022:70
19.Janov CFC20021:60
20.Venezia FC20020:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (296)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Correa? Tak to je debut snov - príde na pľac v 74. minúte a dá 2 góly To si bude Inzaghi na tom doma honiť, ako mu vyšiel tento prestup

Reagovat
Panděvova ofina

Výhra super, Correa "supersub", ale dnes to nebylo ani zdaleka tak v pohodě, jako minulý zápas.

Reagovat
snuff24

v pohodě to nebylo herně polovinu zápasů za Conteho z tohohle bych nic nevyvozoval naopak jsme si šli pro to i přes nepřízeň osudu FORZA INTER

Reagovat
snuff24

navíc si vezmi Hellas dokázal loňi potrápit dost týmu z první poloviny tabulky za mě silný soupeř

Reagovat
snuff24

pro připomenutí:

2x remíza s Juve, 1x remíza s AC,1x výhra s Atalantou, 1x výhra s Laziem,1x výhra s Neapoli a druhý zápas remíza ..za mě cennej skalp

Reagovat
10

ale to je netrénoval nejhorší trenér vesmíru

Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

nojo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Tomanatura

Palec Simonemu za stridani. Vidal to dost rozhybal, Correa rozhodl. Brozovic se snad probudi.

Reagovat
JuventusFC1897

Correa sa uviedol ako sa patrí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arnar Resmusonn

Obrovský rozdíl v tomto zápase v kvalitě hráčů a fyzičce. Verona mohla po prvním gólu do poločasu vést klidně víc ale v mnoha situacích šlo vidět, že hráči pořádně neví co a míčem . No a kolem 70 minuty totálně fyzicky odešli. Zajímavý zápas

Reagovat
zurix_new

Samir na Koláře, jinak výsledek, střídání, auty, debut Correy super a cenné body, byť je trénuje hipster, tak je to tak trošku povinnost

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, Kolář hadr, první co mě v tu chvíli napadlo

Reagovat
danko10

Difra je fakt imbecil. To je neuveritelne, jak kazdy jeden jeho mancaft miestami vobec nevie elementarne veci, ako napriklad do akej formacie sa ma preskupit po striedani. Mam pocit, ze on nehovori po taliansky.

Reagovat
Dejwa

Klasickej náš venkovní boj, obrat pomůže psychice, ale soupeř fyzicky odešel v poslední půlhodině, wtf? Correa góly hned na úvod, paráda, ale za mě byl klíčovej Vidal včera, hrál fakt dobře a mohl by být herně největší překvapení ze všech (když vydrží zdraví), kór když je zas Brozo mimo. Vstup do sezóny za 6b je fajn, FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzetta dello Sport

“Vidal akého Inter ešte nepozná: ‘El King’ vyzerá byť vo svojej najlepšej forme, ako sám na začiatku sezóny tvrdil. Na ihrisku bojuje o každú loptu, behá a dodáva spoluhráčom istotu. Po Janove ďalší skvelý výkon, vyslúžil si aj pochvaly trénera, pre Inter to môže byť ako nový dôležitý nákup.”

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Stejně je to krysa Ale menší než předtím.

Reagovat
cresposuper

Prve dva zapasy minulej sezony hral rovnako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuventusFC1897

Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Bentancur, Danilo, Rabiot; Chiesa, Dybala, McKennie

433

Reagovat
M11

Forma

Gratulace Empoli..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Reagovat
zurix_new

Calma calma, no Ronaldo no party...

Tak jsem zvědavý, co s tím Juve do konce přestupáku udělá. Nevýhoda je, že by ta 2 kola některým mohla otevřít oči a přivést dobré hráče, no jsem na to zvědav.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by se konalo i s Ronaldem. První problém, a sice finanční zátěž, jsme vyřešili. Teď je na radě z ušetřených peněz během příštích 12 měsíců udělat posily, které pozvednout hru. Tohle není otázka týdnů, ale měsíců.

Reagovat
zurix_new

No teď Juve chybí dost útočník, pokud přijde ten Kean může (a asi bude) to částečně vypadat zase jinak. Každopádně čekám že přijde ještě někdo, protože zase 1 Kean vše nevyřeší. A ty 2 výsledky by mohly zodpovědné lidi v Juve přesvědčit, že je to opravdu nutné (což už jsme párkrát v historii viděli).

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník byl potřeba i s Ronaldem v týmu, protože on hrál fakticky z křídla. Problém Ronaldo byl v první řadě finanční, ve druhé řadě herní. Ale útočník nic neřeší, pokud nepřijde ještě jeden záložník, který by ideálně nahradil Ramseyho. Záloha je další problém. Stejně jako levá obrana už čtvrtým rokem. Ten průšvih je komplexní. Všichni se jen smějí, jak Juve chybí Ronaldo, ale s ním nebyl prostor na změnu, bez něj je. A to je alfou a omegou přerodu Juve se čtyřletým zpožděním.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám samozvaný odborník opět v akci

Reagovat
smazaný uživatel

Pozdravuj doma.

Reagovat
cr7sux

Konečně to bez Ronalda šlape

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Ved vy zaplacete

Reagovat
Benfica

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
$dolar$

Reagovat
10

uvidíme, kdo se bude smát naposled

Reagovat
iamek

Reagovat
Milan.B

Tato nova era bez ronalda sa mi pozdava, len tak dalej

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Čo tomu zo strany Juventusu chýbalo? Jednoznačne Ronaldo. Bol gólový (minulú sezónu v SA 29 gólov, predtým 31 gólov), dokázal na seba naviazať viacerých hráčov súpera, mohol by umiestniť do brány jeden z tých miliónov centrov Juventusu alebo by proste vybojoval nejakú penaltu, ktorú by potom s prehľadom chladnokrvne premenil

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrážet klín klínem nemá cenu. Je potřeba začít tvořit koncepčně. A lepší si natlouct teď, než ztratit další rok. To je jak zůstávat ve vztahu s krásnou holkou, o který víš, že pro budoucí život je nepoužitelná a jen si užívat ty chvíle s ní. Prostě blbost. Řešení navazujících problému s ročním předstihem beru jako požehnání.

Reagovat
VALEN

Takhle bych to moc nepřirovnával! Stejně si s ní začneš viď? neřeš( dnes dóóóst piju! takže omluva přijata!) Vedení Vás Dojebáv..!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Abych dopadl jako Nedvěd? Ne, díky. Až na mě taky přijde krize středního věku, radši si pořídím sportovní auto a ne milenku.

Reagovat
smazaný uživatel

Omg

Reagovat
Melchior

Otázkou je, kdo k nám v současný situaci bude vůbec chtít přijít, protože podle aktuálního postavení v tabulce i na trhu se top hráči do Juve rozhodně nepoženou. A je mi to blbý uznat, ale to že za nás hrál CR7 byl taky pro jeho potenciální spoluhráče docela tahák.

Reagovat
danko10

V tabuľke po dvoch nekompletných kolách?

Reagovat
10

Nebudou riskovat a radši půjdou do Udine

Reagovat
stuff

Hej, ten tahak cr7 nam nanosil za tie tri roky fasa kader

Reagovat
VALEN

no jediný co se povedlo je De Ligt! Zbytek móóóc řidká stolice!

Reagovat
spider_8

Reagovat
stuff

Reagovat
stuff

Dnes by som tam viac veril Belottimu nez Keanovi, ale ved uvidime.

Kader nie je dokonaly, ale na scudetto stacit musi. Treba len nech sa chalani preberu a zacnu makat.

Demirala velka skoda, jak sa tam leo s holandanom zrazili dnes vo vzduchu, parada

Do zalohy by som kludne aj toho pjanica v posledny den merkata.

Taka srandovna prehra mi nemoze pokazit radost zo zapasu, na ktory som cakal tri roky.

Bude dobre, forza juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

To sebevědomí

Reagovat
stuff

Nechcel som posobit arogantne. Nahodou z Rimskych timov ide zatial respekt

Reagovat
cresposuper

Reagovat
VALEN

jó karma zmrdi! bez něj Vám to půjde líp P finále s Realem jste si ten tým neskutečně domrd... a když přišel Ronaldo? Jen na něj nadáváte, ale chyba bude jinde co třeba ve vedení v čele Pavíkem Nedvědojc a jejich dopíčená přestupová politika? Ronalda nijak zvlášť nemusím, ale jedno se mu musí nechat, když má kvalitní servis je to zabiják i ve svém věku! Udělal jen dvě píčoviny a to, že šel k Vám a teď, že šel do United místo Citizens HMMm! Po sezóně se uvidí no !!!

Reagovat
Stana95

s tímhle běžte konečně otravovat do PL sekce, akorát se tu ztrapňujete

Reagovat
VALEN

Ale no tak Stáňó!!! Ale tu konferenční ligu Vám přeju

Reagovat
Stana95

to díky, ale priorita bude určitě liga, a ne ta konferenční kokotina

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebral 60m hrubého ročně, byl by prostor mu sehnat odpovídající servis. Peníze nebo spoluhráči? On si vybral. Bez něj bude prostor na změnu, s ním by pokračovalo šlapání vody.

Reagovat
VALEN

tam bych viděl ten problém! Ty prachy na mzdě jsou mazec, ale to Vy jste mu je daly , jak jsem psal po finále s Realem, jste ten tým neskutečně domrd... , a na to nemůžeš říct nic !!! To nejde

Reagovat
smazaný uživatel

A pointa? O hlouposti podpisu Ronalda mluvím od prvního dne, kdy přišel, mně to říkat nemusíš.

Reagovat
Stana95

jó, to je tak, když většina lidí vidí jenom ty jeho góly za celou sezónu, ale už pak neví, jak reálně ta hra s ním na hřišti vypadala. Nemluvě o těch ostatních podstatných věcech, které tu zmiňuješ (plat, který znemožňuje ten lepší servis, s tím související bordel v záloze, atd.)

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký, nebude to hezký, ale přichází to o rok dřív, než jsme čekali. Za mě dobrý.

Reagovat
Stana95

mě to teda osobně trošku mrzí, že odešel už teď, protože sledovat tu vaši bídu na hřišti mě baví na druhou stranu je to pro vás určitě krok vpřed, což tu ti fanoušci CR nikdy nepochopí

Reagovat
smazaný uživatel

Od fanoušků soupeřů z ligy ty posměšky a popichování beru a tvoji radost chápu.

Reagovat
Stana95

Reagovat
VALEN

Ty se moc nesměj ! Máte Mourinha+ od nás Abrahama Vás taky nečeká nic dobrýho

Reagovat
VALEN

Problém nebyl Ronaldo, ale Vaše vedení a to se nezměnilo tam je ten Váš "problém" , ale na to přijdete (Jsem moc rád, že nešel k City! Tam by dával gólů, jak řidkejch hoven)

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení vytvořilo problém Ronaldo. Když si koupíš auto a nebudeš mít na palivo, je tvým problémem to auto.

Reagovat
VALEN

Reagovat
Lech

Pockej pockej, a to auto muze za to ze si chuj a neumis hospodarit s penezma? Anebo ze ujebu prostredky nad ramec toho co si muzu dovolit a pak byt nasrany na to auto ze nemam na provoz? Za me jj hnije jak ryba, a to od hlavy. Treba Nedved, to je teprv hlava

Reagovat
Lech

Chci rict, ze tim problemem teda nemusi byt nutne to auto, ale mozna ja sam

Reagovat
Benfica

Reagovat
valloire

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Však máš pravdu, ale končíš na samém začátku celého řetězce a zbytek bereš jako nepodstatný, tím pádem děláš stejnou chybu, kterou udělali Paratici s Nedvědem.

Ti dva umělci vytvořili několik problémů a jedním z nich byl Ronaldo, který se v kontextu celého týmu ukázal jako největší problém, protože první polovinu angažmá byl jako růžové brýle na očích vedení a druhou polovinu angažmá před tím všichni zavírali oči.

Rozlišuj věci jako viník (vedení) a problém (Ronaldo). Je tam vzájemná souvislost, ale není to to samé. Už před Ronaldem tu byly problémy, které přetrvávají i po něm a ještě chvíli budou - kraje obrany a záloha. Ronaldo se vybarvil jako další problém. Když mám problém, hledám v první radě jeho příčinu, abych eliminoval další špatné postupy - Paratici odešel. Ale zároveň se nevrtám dál v hovnech, čí je to vina, ale že ten problém musím vyřešit. Musíš konat a ne obviňovat. Povedlo se vyřešit jeden velký problém, který na sebe vázal další problémy - zdánlivé "low cost" příchody, nutnost vytvářet dealy s více než dvouletým odkladem splácení a tlačit další problémy různých rozsahů před sebou. A když máš budoucí závazky a tlačíš je před sebou, kdy ukázkové žiješ "od výplaty k výplatě", tak se z toho nevymaníš, pokud něco zásadně neosekáš.

Tohle bude nyní trvat dobrý rok nebo dva, než se to dá slušně dokupy. A kdyby to nepřišlo teď, přišlo by to příští rok. Já děkuju v první radě Ronaldovi za to, ze odešel už teď. Klub se musí uzdravit finančně i mentálně. A obojí vyžaduje hodně času. Tohle se za měsíc a půl v létě, kdy se hráči sjíždí po Euru "jak švábi na pivo", nevyřeší. A s ohledem na počty reprezentantů tomu nepomůže ani repre přestávka. Bude to tvrdý podzim, ale konečně s vidinou volnějších rukou.

Reagovat
10

Tenhle jedinej argument Ronaldofilů, jak chudák Ronaldo nedostal žádnej servis, jak jsme vlastně koupili Pelého do Teplic, je dost mimo. Nikdo už nevidí, kolik Ronaldo spálil šancí, kolik střel měl na gól, že zakončoval každou akci a tím pádem jeho spoluhráči neměli tolik šancí ten gól dát. Juventus bez něj bude dávat víc gólů.

Reagovat
Kokesh

Kolik spálil šancí...a kdo ne jako? Vždy měl víc střel, zkouší to i z nesmyslů, ale poslední sezónu měl lepší statistiku, než Messi...https://twitter.com/mvsrapp/status/1396921087854850048?s=19

Víc nebo míň gólů nic nerozhoduje, týmově v Evropě nedosáhnete na vrchol s ním ani bez něj, konkurence je úplně někde jinde. A nemít na lavičce antitrenéra jakožto klubovou legendu, máte i o ten jubilejní titul víc...jen je jednoduché vše svést na něj, vlastně nic jiného se tu ani nečte.

Reagovat
10

Jo, for the first time ever

Koukni se na statistiky xG a srovnej to s top útočníkama, to v tomhle kontextu bude mít vypovídající hodnotu.

Ronaldo měl 5x z posledních 6 sezon zápornou hodnotu. Najdi mi top útočníka s takovou statistikou.

Reagovat
Kokesh

On that note, you may be surprised to see Ronaldo so low down the table on xG performance compared to his peers. However, as we've already touched on, this is somewhat misleading. Ronaldo tops the chart for total Expected Goals and is 2nd only to Lionel Messi when it comes to actual goals scored; obviously this counts for more in reality.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho příchod zazdil obměnu týmu. Není to o tom, že je na vině vedení, to vědí všichni, ale že z Ronalda se stal problém. A jestli k tomu větší či menší měrou přispělo vedení, hráčovy potřeby, nebo covid, je irelevantní. Pokud mám hráče, kterého nemůžu využít v jeho maximálním rozsahu jeho nároků, je to problém. Ten hráč je pro mě problém. A jestli jsem si ho vytvořil sám nebo jiné okolnosti, je jedno. Pořád je to problém. I kdybychom vyhráli titul, pořád by byl problém. Ten tým s ním nerostl, neměl na to a nemá na to ani teď. Potřebuješ jednoho zásadního hráče do středu pole, dva na kraje obrany a jednoho do útoku. A to bylo před Ronaldem, za Ronalda, i po Ronaldovi. A tím, že byl v klubu Ronaldo, jeho přítomnost finančně i sportovně věci blokovalo. O nic víc nejde. To, jak ho vnímáme v rámci jeho hry a nelíbí se nám jeho přístup, je věc druhá.

Reagovat
DelPiero137

Naco nam je ho porovnavat s Messim? Pre nas bolo zasadne ze vsetko islo cez neho a palil z kazdej blebej pozicie. Co viedlo k tomu ze vela krat nenahral lepsie postavenemu spoluhracovi alebo totalne zajebal protiutok svojim solovanim.

Skratka 90% striel boli od Ronalda a nato kolko strielal, do kolkatich sanci sa dostal nemal az tak zavratne statistiky. Ano kazdy utocnik spali par sanci ale hrac Ronaldovych kvalit ich mal posledne 2 roky az moc.

Ja mam pocit ze vela ludi sa zaseklo pri vnimani Ronaldovych kvalit tak 5-6 rokov dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

problém jsi pak ale ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Sorry , ale to, co píšeš, penize nebo spoluhráči, a ze si vybral penize, je uplna blbost.

Takze on mel prijit k jednani, vyzadat si zpravy o financni situaci klubu, prizvat fiat a dalsi sponzory a optat se "chlapi, jak to utahnete? Jestli blby, tak me platte treba jako bentancura, at privedete jeste dva kopace. Dyt to je jedno, ze budu davat 30 kusu za sezonu a oni si to ani nezaslouzej".

Tohle me drti. Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo, vsechno nici, zaba na prameni. Ze stejne casto nezminujete nesmyslny platy pro vsechny okolo, kteří svym prinosem nezaslouzi to, co berou, uz vubec?

Reagovat
smazaný uživatel

Premier league je vedle. Hezký zbytek víkendu.

Reagovat
Bakary3

Argument urazenyho decka jako vzdy, hezký zbytek víkendu.

Reagovat
smazaný uživatel

On si myslí, že je všeználek, a že všichni ve vedení Juve jsou idioti a on jediný ví, kdy je chyba, jak ji napravit..... Prostě expert hodný Karocha ve studiu ČT

Reagovat
TopinB

Reagovat
Fairplay

Reagovat
svkmd

aby nedobehla karma raz aj teba

Reagovat
VALEN

Tebe ta karma doběhla v 93´

Reagovat
svkmd

nemyslím si nemám syndróm sandálového ¨češka¨

Reagovat
VALEN

to jsou pověry

Reagovat
Francesco Totti AS

Allegri ven!

Empoli

Reagovat
svkmd

daj tomu ešte 2 zápasy a bude to tu

Reagovat
ED91

CONTE IN!!!

Reagovat
Airus

Calma calma

Reagovat
Pipo123

Ty kokso, nedať tejto obrane Empoli gol, pff, hanba Juve

Reagovat
CHONG

Svým způsobem dokážu pochopit, proč jsou Juventini rádi, že Cris odešel, na druhou stranu s ním odešly i góly, v tom týmu prostě není jediný hráč, který by byl schopný dát aspoň 20 gólů za sezónu...

Reagovat
Benfica

Reagovat
ED91

To sú sračky… Bez neho sme mávali gólovo rovnaké alebo lepšie sezóny a po jeho odchode sa to nezmení. Len sa tie góly rozložia medzi viacerých hráčov.

Reagovat
Petr20

Jenomže, aby dal Ronaldo těch 20 golů, tak na něj musí všichni makat, bez něj dali taky 20 golů, ale hráli týmově a goly si rozdělili

Reagovat
10

to je zajímavý, že Juventus bez Ronalda dával víc gólů...jedete to dost na sílu, ale trošku tomu chybí fact-checking

Reagovat
CHONG

Moc nerozumím tomu, proč se oháníš historií, ta je vám teď k ničemu. Jinak já nepotřebuju jet něco na silu, mně je jedno, jestli u vás je nebo ne, jenom říkám, že vám chybí střelec a góly Ronalda vám budou chybět, stejně jako chyběly nám...

Reagovat
10

Oháním se historií, protože se opakuje, hodně toho naznačí o poměrech v calciu a hlavně tohle není zase tak dlouho, předtím se góly rozložily na víc hráčů, velká část toho kádru tam je pořád, mj. třeba Dybala, kterej ty dvacetigólový sezony před příchodem Ronalda měl.

Juventus měl za 30 let před Ronaldem nejlepšího střelce ligy 2x. I ten Ronaldo vyhrál střelce jen jednou, porazil ho i Quagliarella s Immobilem. Taková historie ti taky může dodat trošku kontextu do toho, co se tady snažíte vytvořit, tj. že Juventus dá bez Ronalda -29 gólů.

Juventus bude dávat víc gólů, to se s tebou klidně vsadím.

Reagovat
CHONG

A já bych se zase klidně vsadil, že letos budete gólově strádat a bude vás to stát dost bodů, uvidíme, na konci sezóny si řekneme...

Reagovat
10

ok, průměr s Ronaldem 74 gólů za sezonu (bez něj průměr za stejný předchozí období 79)...tak schválně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

A ty to nejedeš na sílu? Z tvých komentářů to víc evidentní už být nemůže...

Reagovat
10

já ho narozdíl od vás 3 roky v tom Juve sledoval...

Reagovat
Kokesh

Co jsem mohl, tak já taky...ale on je už tak 6/7 sezon herně úplně stejný, takže nevím, co by to na jeho individuálním hodnocení mělo měnit...taky se na něj nadávali, neboj, ale tohle špinění co tu poslední dobou čtu opravdu nechápu. To už se hledají takové nesmysly, jako počet střel a nepresovaní...omg

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, jak včera běhali a presovali Chiesa, Dybala, Morata, McKennie, Bernardeschi. Presovali, ale i se vraceli. Dybala se vracel i dozadu, aby pomohl v bránění, stejně tak Chiesa. Juventus je postavený na kooperaci, jeden za všechny, všichni za jednoho. Chceš po každém hráči, aby hrál dopředu i dozadu. Proto byl Ronaldův příchod dopředu prohraný boj. V Realu to fungovalo, když za tebe dřou Karim, Toni a Casemiro, tak se můžeš procházet, srát na to a prodat to, co umíš dopředu.

Reagovat
Pipo123

Zaujímavé že toto všetko sa vedelo už pri jeho pôsobení v Reale a dobre si spomínam ako tu na EF fans Juve striekali že získali Ronalda, to vtedy ste nikto nevideli jeho prínos pre hru v Reale?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš tu řada lidí věřila, že kromě Ronalda, přijdou i kvalitní náhrady do zálohy a že se v návaznosti na jeho potřeby změní i další posty, zejména kraje obrany. Ale nic se nestalo. Namísto toho pár měsíců po příchodu Ronalda, "propustili" Marottu, rok na to přivedli De Ligta a rozešli se s Allegrim, ale to, co Juve trápilo už před příchodem Ronalda, nikdo neřešil. Byla tam dobrá víra, že Ronaldo bude spouštěčem změn, ale naopak se z něj stal problém, namísto pomoci k lepšímu. A to bylo celkem "daleko" před covidem.

Reagovat
Pipo123

Jo já to chápem, bolo by dobré poslať Nedveda preč, ten už dokázal že na to nemá a začať ten team budovať odznova, postaviť to na talianskych hráčoch, nikdy som nemal rád Juve, ale keď už tam hrávali borci ako Padoin a spol tak Juve malo nejakú svoju tvár, hold potom mi prišlo že posadnutosť a nejaká "nutnosť" vyhrať LM to celé pokazila, v Juve bolo vždy hodne sympatických domácich hráčov, teraz pozerať na Rabiota a spol je docela smutné. Navyše stále ma docela prekvapuje že Nedved má tak silnú pozíciu, čakal som výraznejšiu zmenu a príchod niekoho kvalitnejšieho

Reagovat
smazaný uživatel

V tom jsme za jedno. Taky neotřesitelnost jeho pozice nechápu. Když to odskákal Paratici, nechápu, proč ne o i on, dělali na tom ruku v ruce.

Reagovat
svkmd

Reagovat
Nuno čomes

Já si pořad myslím, že Rabiot neví, že hraje fotbal. On i na té lavičce po vystřídání vypadal, že sedí na rybách

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

spíš si podle mě myslí, že je modelka někde na fashion weeku....

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak, když ti agenta dělá máma...

Reagovat
10

maminčina Šípková Růženka...(ne náhodou to je původem francouzská pohádka )

Reagovat
Nuno čomes

Jako typek s culikem není typek. Tečka

Reagovat
el Principito

Reagovat
el Principito

Reagovat
10

Nevím, o jakým špinění mluvíš. Já jen reaguju na to špinění Juventusu, kdy tady všichni Ronaldofilové dělají z toho týmu naprostý tragédy, co asi předtím hráli v Serii C a nezasloužili si být v přítomnosti boha. Bohužel úplně stejně to vnímal Ronaldo a podle toho se v Juve choval. On se nikdy nestal součástí toho týmu, nenaučil se za 3 roky italsky, přestože umí španělsky, neměl ani zájem, což mluví za vše. Byl samostatná jednotka na hřišti i mimo něj. To je ta smutná realita tohodle pokusu.

Navíc Ronaldo přicházel už v době jeho úpadku, nepřišel v 25 letech, proto změnil i svůj styl hry na totálně úspornej s jedinou snahou být ve vápně a kopat penalty, o nic jinýho mu nešlo. Ale ten fotbal se dost posunul, hrát v deseti by si dneska nemohl dovolit ani Real s tou jejich zálohou v nejlepším věku.

Reagovat
DelPiero137

Ako tu uz boli pisane, hrac typu Ronalda ktory sa nezapaja a nepomaha muzstvu je uz prezitok. Preto by davalo vacsi zmysel City kde je ta kvalita enormna a v drvivej vacsine zapasov by Ronaldov tymovy prinos nechybal.

Za druhe pocet striel je sakra dvolezity a rovnako prinos pre cele muzstvo. Neskutocne ma sralo ked zajabaval protiutoky svojim solovanim alebo totalne posranou prihravkou.

Ono by stacilo si priznat ze Ronaldo je vyborny hrac ale uz to nie ten Ronaldo. Dokaze byt platny len v tych najlepsich muzstvach so spickovym servisom (co dokaze velmi vela hracov) ale nedokaze tahat/pomoct muzstva ako Juve a pod. V Juve ma neocaril ako najlepsi zabijak vsetkych cias ktory premiena 99% sanci. Bohuzial uz neznamena Ronaldo = atomovka a treba ho spravne vypuzit. Skor by som povedal ze potrebujes atomovku a Ronaldo je navigacia aby bobma trafila spravny ciel.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Hezky shrnuto v posledni vete.

Reagovat
Kokesh

Tak protože se tu na něj najednou je konci vytahuje vše...xG, conversion rate, asistence, minuty, penalty, pressing...chtěl bych něco podobného vidět u Dybaly, Chielsy, Moraty atp, vždyť ti by s takovou ani neměli na tu tvou vzpominánou Serie C.

Ve dvaceti Cris taky jezdil lajnu a makal i pro ostatní, teď je už dávno v pozici, jen aby sklízel zasazené ovoce a ne aby se mu ke konci kariéry dělaly hokusy pokusy typu Pirlo a Sarri, které nemohly nikdy fungovat. Uvidíš, že v MU zase vyletí a budou konkurence schopní i v Evropě, což se o Juve teda vůbec říct nedá...

Reagovat
DelPiero137

Na MU som zvedavy. Ono Ronaldo je v ociach mnohych vykreslovany ako najlepsi hrac sucasnosti a potom su tie naroky ine.

Budem sa opakovat ale Ronaldo v Juve uz nie je Ronaldo z Realu a to nemyslim len herny prinost. Vela nezmyselnych striel, vela nepremenych tutoviek, neschopnost kombinovat. Ked sa zameram nato ze to ma byt hrac do vapna a skorovat, v Juve ma vobec neocaril.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

jasná věc, ona to je jeho přirozenost

Reagovat
10

hele, dotčenej starej trouba přišel zase brečet

Reagovat
valloire

Já jsem dotčenej jo? Ty si dotčenej. Vždycky a na každýho blbe. Mohl bys ten Juve z fleku trénovat co? Spadni z tý hrušky vole.

Reagovat
svkmd

pokial sa zaujímaš o dianie v klube už niekoľko rokov myslím že je logické že niekto ma poznámky ku klubu skôr nechápem vás ronaldofans čo tu mudrujete o všetko ohladom ronalda a pritom ste ho videli maximalne vo veľkých zápasoch a aj to veľmi pochybujem

Reagovat
valloire

Já mu to neberu, ale jeho agresivní ton pokaždý, kdy někdo s ním nesouhlasí, to si může strčit do prdele. On je tím známý. Diskutovat se dá normálně, i s většinou fans Juve, ale speciálně tady ten blb je přemoudřelej až hrůza.

Reagovat
10

to ale znovu mluvíš sám o sobě, vlastní medicínka ti asi moc nechutná já tady s každým mluvím tak, jak si zaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Starší ľudia sú precitlivení

Reagovat
10

taky tam budem...ale snad tady nebudeme na všechny machrovat, jak jsme si chodili kopat za barák s Bicanem

Reagovat
valloire

Já se bavím s každým, jak se baví se mnou. Takže tak. Jestli ti připadne machrování, že pamatuju Cruyffa nebo Platiniho v Juve, tvůj problém. Normální člověk se rád přiučí od zkušených, blb si myslí, že netřeba. No a jednou, protože karma, budeš mluvit o Nedvědovi, jak to válel u vás a nějakej mladej bude ohrnovat nos a říkat, že machruješ...

Reagovat
10

tak ty to podáváš formou jak nějakej starej komouš, že jsou vlastně všichni ostatní kreténi, protože to nezažili, takže ví úplný hovno, což dáváš najevo v každým takovm příspěvku...na to sere pes

vytahovat se, jak jsem starej, dělá na internetu buď 12-ti letý dítě, nebo opravdu zoufalá existence...

Reagovat
valloire

Nemyslím si, že to tak podávám. Bejt starší není samozřejmě zásluha. Jestli to tak vnímáš je ale tvůj problém a může ti to defacto bejt jedno. Tady v tý debatě jsem nicméně nic takovýho neudělal, jenom mám jinej názor na CR u vás a tys okamžitě vystartoval jak malý dítě. No a z debat vím, že to neděláš jenom mně. Máš hrozně arogantní způsob debaty a nejhorší je na tom, že to máš vážně a co se týče mě, já si většinově spíš dělam srandu, jestli to působí u mě arogantně...

No a to, že to ostatní nezažili, je fakt a řekl bych, že se neliší od argumentu - já Juve sleduju každej zápas, takže vy ostatní víte hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Tam jste měli Gonzala, který ti taky těch 15 gólů dal. Teď je na řadě Alvaro.

Reagovat
Alberto Aquilani

Som tomu celkom pomohol... minulé kolo som ich nazval amatérmi a teraz vyhrali nad Juventusom

Reagovat
Kaka14

Reagovat
DelPiero137

Odchod Ronalda je pozitivna vec ale to ze odisiel takto na poslednu chvilu moze sposobit vacsie skody nez by sa zdalo..

Reagovat
10

On se zachoval jako rozmazlená pí...ještě před týdnem Allegrimu řekl, že zůstane, pak mu před Empoli oznámí, že do zápasu nenastoupí, protože chce pryč. Za 55m hrubého ročně adekvátní profesionální jednání.

Reagovat
DelPiero137

Tiez ma to sklamalo a dokazalo ze mu ide len a len o jeho cisla. Cela priprava, koncepcia Maxa pocitala s nim. Teraz sme boli na Emboli zaskoceny, bez nahrady, bez casu sa adaptovat.

Verim ze nam jeho odchod pomoze ale bude to trvat dlhsie a bude nas to stat par bodov. Prestup hraca na ktorom sa stavalo 3 roky sa ma riesit na konci sezony nie pred zapasom 2 kola.

Btw, myslis ze Allegri po par zapasoch skusi vytiahnut nejakych kreativnych mladikov a da aspon 1-2 sancu? Ten stred pola je fakt sialeny, rovnako aj obrana s brankarom. Utok a kridla budu super ale to je malo.

Reagovat
10

Pokud si vzpomeneš, tak začátky sezon pod Maxem vypadali pravidelně ještě mnohem hůř, takže není potřeba nějak panikařit.

S Keanem přijde síla doprostřed útoku, která tam včera chyběla. Pokud by se povedl i Scamacca, bylo by to super, ale moc reálný to asi není. Pak zbývá regista, o kterým se mluví celý léto. Nejvíc to vypadá na Pjaniće, ale to by byl zlej sen. Může se stát, že se podaří někam udat Ramseyho a McKennieho vezme ten Tottenham, pak by mohli přijít 2 záložnici, já osobně bych pak bral Auoara a před obranu Camavingu, pokud by se ho podařilo vyfouknout PL, byl by to masterpiece za ty peníze. Ale příležitostí tam do konce mercata může být víc, třeba Ndombele, Tchouaméni, Van de Beek...

Trošku mě děsí, že se pořád mluví jen o záloze, přitom Juventus už roky nemá levýho beka. Sandro ani nebrání, ani neútočí, ten žije v letargii několik sezon a hraje pořád. Tam je možná největší slabina toho týmu, protože Pellegrini žádná jistota není, to bych tam spíš věřil Danilovi.

O mladících pochybuju, Max jim zadarmo nic nedá, takže půjdou spíš hostovat (Ranocchia a Fagioli, jiný tam ani nejsou).

Reagovat
smazaný uživatel

4 roky nemáme levého beka, 4 roky. To byla tragédie, co včera zase předváděl. S De Ligtem si to můžou rozdat v souboji o nejpomalejšího hráče týmu, i Chiellini by je přesprintoval.

Reagovat
10

A kolikrát za ty 4 roky proběhla v médiích nějaká spekulace o LB? To je naprosto přehlíženej post.

Reagovat
smazaný uživatel

Však víme, jak to tam pánové lepili. Nejvíc nasranej jsem byl, když pustili Spinu a přivedli Lucu Porcelánka, to jsem chtěl proskočit oknem. Místo toho dali Sandrovi novou 5letou smlouvu a udělali výměnu s Římem. Kurva, kterej příčetnej člověk dá Brazilci 5letou smlouvu? To je jako dát cikánovi dávky.

Reagovat
10

já jsem třeba nepochopil, proč se nezval na hostování ten Emerson, když šel do Lyonu...on má do nějakýho zázraku taky hodně daleko, ale aspoň běhá a do ofenzivy v repre ukazoval dobrý věci

Reagovat
smazaný uživatel

Emerson sice není TOP hráč, ale je to nadprůměr, který by to oproti Sandrovi zvedl minimálně o jeden level výš.

Reagovat
Pettirosso

Tchouameni, De Beek, Camavinga.. kde to zijes prosim te. Realnej je nanejvys Witsel a to budeme radi, ze to neni Pjanic.

Reagovat
10

S Paraticim by to bylo jasný, Cherubini teď ukázal pár důvodů k optimismu. Pokud to teda nezazdí Max.

O Tchouamenim se píše, Donny v United nehraje ani druhý housle. Camavinga se spojuje jen s PL, ale za rok mu končí smlouva, měl slabší sezonu, taková příležitost na trhu zase dlouho nebude, protože on by před obranou pod Maxem vyrostl v top hráče.

Reagovat
Pettirosso

Pise se hlavne prave o Witselovi (ale taky to jeste neni uplne overeny). Tchouameni by byl bozi a verim, ze ho sleduji, ale pod 60 nepujde a Monako jim na 2-lety hostovani neskoci De Beeka uz meli privest z Ajaxu, ten by k nam sedl paradne. Bohuzel z United nechce odejit, ani kdyz sedi na tribune (nekolikrat to rekl). Cama je sci-fi, sorry :)

Jako zni to krasne a vlastne s tebou souhlasim, ale asi vim, ze si to muzeme jit leda tak poskladat do Fify.

Reagovat
smazaný uživatel

Pche, ve Fifě nějaký cizinci nejsou potřeba, Barella, Pessina, Castrovilli, Verratti, Tonali, Pellegrini, Zaniolo, všechny si koupíš, teda aspoň já jo.

Reagovat
10

do Interu, si zapomněl dodat

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mám v Piemonte Calcio, jedinej vetřelec tam je Dybala, jinak hrdá Itálie.

V Interu si jedu hodně Argentinu, tam to stojí na Correovi, De Paulovi, v obraně Pezzella, Godín, ale pořád je to taková "bratrská" linka Itálie - Argentina.

Reagovat
10

neříkej mi to kua

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, zvedá se ti z toho kufr, sorry

Reagovat
10

60m se rozhodně v souvislosti s Tchouamenim neskloňuje, Camavinga by v případě zájmu ze strany Juve určitě sci-fi nebyl, ale tomu zájmu bohužel nic nenasvědčuje. O Witselovi se píše každý léto, to mi přijde jako taková novinářská vata, kterou vyplňujou prázdný místo, podobně jako tomu bylo dřív u Gilardina atd.

Reagovat
10

"tchou me the meni!"

Reagovat
Pettirosso

Romano: Juventus board will now decide on more signings - Allegri wants a new midfielder. Miralem Pjanic & Axel Witsel on the list.

Reagovat
svkmd

Jako ja toho Witsela nemám nasledovného bol by aspoň trošku prínosom? Lebo ktokoľvek kto nahradí Bentancura snáď bude prínosom oproti nemu

Reagovat
10

oba dva jsou bývalý hráči...walking dead

Reagovat
10

njn, Pjanić...to bohužel bylo jasný už když Torreira podepsal Viole, tam byla poslední šance, kam mohl jít

je smutný, že Viola udělá lepší mercato než Juve...

Reagovat
Pettirosso

Luca Bianchin: Né #Witsel, né #Pjanic.

La @juventusfc prova un assalto deciso e convinto a #Tchouaméni, apertura del @AS_Monaco per un prestito con obbligo di riscatto legato alla qualificazione in Champions League.

Jako tento zdroj neznam a porad tomu neverim ani na vterinu, ale kdyby ho nahodou fakt dotahli, tak se ti rad omluvim

Reagovat
10

za co by ses měl omlouvat? já jsem jen napsal hráče, o kterých se buď píše (Tchouaméni), nebo by mohli být dobrou příležitostí, protože jim buď končí smlouva (Camavinga), nebo nehrajou (De Beek)

Reagovat
Pettirosso

A jinak teda ciste hypoteticky. Kdyby fakt dotahli Tchouameniho, tak by mi na rok Pjanic nebo Witsel nevadil. Furt lepsi, nez se koukat na lempla Bentancura a ty dva predrazeny zoldaky bez zajmu.

Tchouameni - Witsel / Pjanic - Locatelli… to by mohl byt slusnej zaklad

Reagovat
10

Tím, že Max dává před obranu Danila, se dá tak nějak vyvodit, že tam chce někoho, kdo dokáže trošku něco filtrovat, což je dlouho zásadní problém Juventusu...a byl to obrovský problém i s Pjanićem.

Takže kdybych si měl vybrat mezi Pjanićem a Witselem, vyberu si druhou možnost. Škoda, že Sarri odpálil Emreho, ten by se teď hodil.

Reagovat
10

Pjanić mi nedává smysl ani z toho důvodu, že tam máme podobnýho softíka Arthura, kterej je technicky minimálně na stejný úrovni. Takže když už, ať na registu přijde defenzivnější Witsel, může tam hrát Loca, kterýho bych ale radši viděl na mezzale.

Arthur (Rabiot), Tchouaméni (Witsel), Loca (Benta) už by docela šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Neee, Manu prosím ne, taky ho preferuju na mezzale. Víc tam využije ten svůj drajv. Ten hráč před obranu je oříšek.

Reagovat
10

Je, ale chtělo by to fakt někoho fyzicky silovějšího a defenzivního, jako je v Realu Casemiro, protože jinak tu rovnováhu nenajdeme. Pjanić i Arthur jsou s Rabiotem největší softíci. Jenže první dva mají metr padesát, toho hovado francouzský má 190 cm a 80 kg, ale Insigne by s ním vymetl podlahu

Reagovat
Pettirosso

Mam takovej pocit, ze to budou chtit ted na posledni chvili jen “zalepit”. Myslim, ze letos neni kapital koupit nejaky delo. Proto se imho pose hlavne o Witselovi s Pjanicem.

Arthura prosim ne. Vim, ze je neprodejnej, tak si muze davat selficka z tribuny celou sezonu klidne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Ronaldo přece jen uvolnil docela zásadní částku. A neutratilo se zatím víceméně nic. Navíc se může podařit zbavit se Ramseyho a jeho 7m čistýho, prodat McKennieho za raketu...uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

A pak že já jsem optimista po Cristianově odchodu jsi optimističtější než já

Reagovat
Pettirosso

..a to vsechno za 3 dny

Reagovat
10

easy

Reagovat
DelPiero137

Nerobim si iluzie ze dame snuru 20 vyhier od prveho kola. Mna len serie ze ten odchod prisiel pred druhym kolom a nic tomu nenasvedcovalo. Ak by to Max vedel skorej, urcite by tomu prisposobil pripravu, taktiku asi aj prestupak by vyzeral inak. Zapas v Empoli mohol vyzerat inak.

Trocha som dufam ze skusi niekoho z dorastu kedze mame taku mizeriu na x-postoch. Aspon dat sancu, dostat tych hracov medzi dospelych a sledovat vyvoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Pocky.. a ty jsi co za debila?

Reagovat
Benfica

Uz vidime ten lepsi Juventus bez Ronalda

Reagovat
Petr20

Až United prohraje 1 zápas, tak uvidíme ten lepší United s Ronaldem

Reagovat
Benfica

Uvidime, dnes este ne, ale coskoro..

Reagovat
berliner

Juventus prohral doma Super zprava

Reagovat
smazaný uživatel

Prekonanie covidu môže chrániť pred deltou lepšie ako vakcína, naznačuje izraelská štúdia:

Podľa štúdie ľudia, ktorým boli podané obe dávky vakcíny od Pfizer-BioNTech, mali takmer šesťkrát väčšiu pravdepodobnosť nakaziť sa variantom delta a sedemkrát väčšiu pravdepodobnosť symptomatického ochorenia ako tí, ktorí sa z ochorenia zotavili, píše Bloomberg.

„Táto analýza ukázala, že prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciami, symptomatickými ochoreniami a hospitalizáciou v dôsledku variantu delta,“ uviedli podľa Bloombergu izraelskí vedci.

-----

Toto je jasný dôkaz toho, že štadióny sa musia čím skôr otvoriť na maximum svojej kapacity a neriešiť rúškovanie a podobné kraviny.

Reagovat
berliner

To abych se zacal bat mam Pfizera v sobe.

Reagovat
Muffi

Pokud ti je 50+ nebo mas raka(coz je pruser sam o sobe) ci jine rizikove faktory, tak ano. Pravdepodobnost na do zakrakat do 30 je nula nula prd.

Reagovat
berliner

50 a vic mi zatim neni, je mi 27 kazdopadne 1 rizikovej faktor mam a to vahu a raka snad zatim nemam ale z covidu mam respekt

Reagovat
Muffi

Me by zajimalo, zda vedci co tvrdili, ze po prodelani je imunita kratkodoba ztrati leedit jako treba Pekova.

Reagovat
Bayern +

Prehodiť Lazio s Interom a pískaj koniec!

Reagovat
Pinturicchio

WTF?

Reagovat
REPLIKATOR

Juvehnus

Reagovat
GEGE

Klasický Allegriho start do sezóny... doufám, že to bude ještě min dvě kola trvat

Reagovat
Jajinek

Mít po dvou kolech náskok 5 bodů a Juventus je k popukání. To, že Ronaldo odešel je samozřejmě pro Juve dobře. Tah s ním byla naprosto nenažraný epický přešlap vedení staré dámy z kterého se budou nějakou dobu sbírat. Jsem ale rád, že neodešel v červenci, kdy měl Juve čas reagovat, ale zachoval se jako klasickej sobec a odešel na poslední chvíli. Keane je samozřejmě terno, ale snad se nikoho podobně kvalitního už sehnat nepodaří. Jako rozhodně to budou mít s tím titulem těžké. Nejvíc mi ale zaráží, proč mají Juventini potřebu ten svůj názor na Ronalda a jeho působení v Juve neustále všem vysvětlovat. Musí to brát strašně moc sil a je to pořád dokola.

Jinak aktuálně, ruku na srdce, je Calcio asi nejslabší, co za posledních 25 let pamatuju. Juve bez superhvězdy v přestavbě se zálohou plnou Rabiotů, Inter bez dvou klíčových hráčů, AC veskrze průměrné a vlastně nejkrásnější fotbal v lize (vloni určitě), hraje provinční Atalanta s rozpočtem druhé anglické ligy (to nemyslím nijak hanlivě, naopak).

Vlastně jsem rád, jak u nás mercato dopadlo. Jsme plus 130 mega Euro. To je nejlepší bilance v Evropě. Correa, Hakan i ten Džeko si své odvedou a Holanďan mě může pouze překvapit. Poplatili jsme dluhy...klub navíc směřuje pryč z Čínských ruk pod západní fond, což by v budoucnu mohlo přinést stabilitu. Ve vztahu k tomu, že všichni víme, co se na nás valí, jen si to nikdo nechce přiznat, ještě můžeme být vítězem tohoto ekonomického klání a šance na úspěch stále je. Jsem na Inzaghiho zvědavej hlavně v Lize mistrů. Letos už se z té skupiny prostě musí postoupit. Těžké opravdu není.

Reagovat
Il Architetto

Plnou Rabiotů

Reagovat
10

Letos byl ten downgrade ligy vidět asi nejvíc, Covid tomu zasadil poslední hřebíček do rakve. Takhle špatný to nikde jinde v top ligách není.

Většina týmů ligy vlastně vůbec nikoho nekoupila, kdyby neměly opce z předchozích sezon, tak velká část týmů ligy má nejdražšího koupenýho hráče v tomhle okně do 2-3m, což aktuálně platí třeba i pro Juve a Neapol.

Pokud někdo vyletěl na top kvalitu, tak šel pryč (Romero, Hakimi, Lukaku, De Paul, Donnarumma...a další ještě můžou odejít do konce mercata).

Uvidíme, jestli jim vyhraný EURO pomůže uvědomit si, že domácí hráči možná nejsou tak špatný, jak se z nich dělá a začnou to tímhle směrem víc programovat...jinou možnost teď mít nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Nedoceňování domácích hráčů je děsivý. Nelíbí se mi koukat se na italskou ligu plnou přivandrovalců.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Tomanatura

A taky ty tymy ze spodku tabulky vypadaji uplne na rucnik. Jak Genoa, Venezia, Spezia nebo Hellas s DiFrancescem.

Reagovat
10

Njn, je tam až moc týmů na úrovni Serie B, kde naopak stačí nezbankrotovat během sezony a postoupíš do ligy...

Reagovat
Nuno čomes

Seria A je na tom finančně špatně, kluby prostě nemají prachy. A přitom mě ze všech lig stejně nejvíc baví. Jednak kvůli Interu, ale jednak mě to za ty roky tak nějak vtáhlo, což se o jiných ligách říct nedá. Tam sleduju max výsledky a co se týká LM, ta mě zajímá jen kvůli Interu. Škoda, že jen skupinu Jinak už mě ty zápasy přeplacených hvězd ani nelákají, nekoukám na to a využiju čas jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Pro mě to kouzlo ztratila většina lig, Serie A ale nejméně, přestože jí odjakživa sleduju nejvíc. Dřív jsem měl rád Valencii ve Španělsku, pustil jsem si rád v různých fázích těch let Barcelonu i Real, v Anglii Arsenal a United, ale třeba i Everton, protože měl svojí tvář. Teď už v těch ligách nevidím nic, ty týmy jsou všechny stejný jak přes kopírák, plastický bez nějaký duše.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Panděvova ofina

Přesný. PL úplně bez duše. Momentálně spíš takové divadlo v nóbl čtvrti, kam dvakrát stejný fanoušek nezajde. Hlediště plný šejků, rusů a selfie postojů.

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Ono aj PD pred rokmi isla tymto sposobom hore. Chcelo by to aj schopne vedenie v tych kluboch aby nastavili normalnu platovu politiku.

Reagovat
10

Ano, PD je jen o trošku míň v prdeli. Real i Barca dělají vlastně jen podpisy hráčů zdarma, jen Atletico je výjimka s De Paulem a Cunhou.

Mohlo se to trošku srovnat Superligou, teď se ty nůžky rozevřou ještě víc. Ale pro ty týmy to může být pozitivní výzva i poučení, protože ta platová politika v Juve, Barceloně i Realu byla mimo realitu. Teď je to o tom, aby se vrátili pár let zpátky a začali znovu budovat na těch správných základech, Itálie a Španělsko ty možnosti má, Anglie na vlastních hráčích postaví hovno.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to s tou Anglii myslis? Jako ze nemaji dostatek mladych hracu nebo ze ty kluby radeji utrati miliony liber za nekoho ciziho nez aby dali sanci svym odchovancum?

Reagovat
10

vlastně oboje, oni mají talenty, ale nepostaví z nich fungující konkurenceschopný tým, spíš jsou vždycky jen jako doplněk...United jsou asi nejdál, uvidíme co s tím dokážou

Reagovat
smazaný uživatel

Co se příchodů týče, tak je na tom Bundesliga stejně. Ale odliv tolika top hráčů má asi jen Seria A, Bundesliga přišla o Sancha, Baileyho, Konateho či Cunhu. La Liga zase přišla o Messiho, Varaneho, Gila, Ramose, to je hodně znát, ale narozdíl od SA mají zajímavé příchody ve větším množství plus pořád může přijít Mbapé.

Týmy SA fungují na bázi budoucího plnění ze všech nejvíc, to se prostě musí projevit s výpadky příjmů. Snad to lize i pomůže, týmy snižují náklady na platy, dost možná budou přes 100 M za sezónu jen Juve a Inter, snad se z toho stane dlouhodobý trend.

Jinak, co se týče dopadu Ronalda, Lukaka aspol. na ligu jako celek, nemyslím si, že dojde k nějakému rozdílu. Co se TV práv týče, žádný výrazný nárůst financí nepřišel při jarním podpisu na další roky a nevím, že by se díky nim objevil i nějaký zajímavý sponzor. Mají vliv na své kluby ale na ligu jako celek jsem osobně nic nepostřehl. Zisk z TV práv je/byl i s nimi převážně z tuzemska, zahraniční podíl je strašně malý. A co se herní stránky v ev. pohárech týče, tři směšná vypadnutí Juve v LM, 3. a 4. místo Interu ve skupině. Paradoxně na výsledky a čistě sportovní stránku it. týmů v ev. pohárech zmíněné odchody negativní vliv nemají. Na domácí scéně se dá naopak čekat liga vyrovnanější. Vlastně ty odchody ve výsledku nemusí italský fotbal vůbec bolet.

https://www.digitaltveurope.com/2021/06/03/broadcasters-in-top-five-european-leagues-to-make-us11-billion-from-football/

https://www.statista.com/statistics/627306/broadcasting-big-five-european-football-league-revenues/

Nevím, jak dobré zdroje jsou zrovna tyto, v různých článcích se hodnoty docela dost liší, ale poměr mezi ligami si zachovávají stejný.

Jinak co se týče domácích hráču, mládežnické repre Anglie, hlavně pak Španělska a Německa mají daleko vetší výběr zajímavých hráčů, v Itálii se najde pokaždé tak 5-6 zajímavých jedinců a zbytek je spíš balast. Klubům se celkově nedaří vychovávat hráče a úplně chybí kluby, které by na tom měli postavený byznys. Podle mě by mladí italští hráči dostali prostor, ale obvykle nemají potřebnou kvalitu. Jinak momentálně jim nenahrávají ani pravidla ohledně daní, takže změna v tomto směru nějakou dobu určitě nebude.

Reagovat
10

Taky si myslím, že z hlediska příjmů nebude mít odchod těch hráčů takový efekt. Ronaldo se bohužel trefil do období Covidu, takže bohužel nikdy nezjistíme, jaký mohl být jeho přínos v tomhle ohledu. Juventusu se zvedly příjmy ze sponzoringu, ale že by to bylo nějak zázračné s ohledem na ty náklady na něj, se říct nedá. Tady se pojede pořád v těch průměrných částkách a nějaký zlepšení těžko jen tak přijde.

Co se týče těch mladých hráčů, tak je Itálie dost specifická. Narozdíl od těch popsaných lig tam hráči dospívají dost později, platí to už delší dobu. Málokdy se stane, že tam vyletí někdo v 18 letech, spíš je to tak kolem 23-24 let, u těch top talentů kolem 20 let. Pak jsou ty výsledky v mládežnických kategoriích zavádějící, stejně jako síla těch sestav na papíře, protože u těch ostatních zemí ti hráči vylítnou brzo, ale pak už ten progres často není takovej. O tom svědčí i to, že hodně Italů vlastně vůbec neprojde třeba u19 a dolů. Na tom musí zapracovat asi nejvíc, aby ti hráči byli ready dřív, musí se ubrat taktika na úkor techniky.

Reagovat
Savi

Myslím si a doufám, že to s kvalitou SA a týmy v pohárech nebude tak zlé...a když nebudou prachy, tak se snad aspoň víc vyhrají mladí

Reagovat
sinter

Reagovat
DelPiero137

Zatial je pre mna Inter najsilnejsi a najzaujimavejsi tym v lige. Uvidime co nato Simone, ci dokaze prejst z tlaku/ambicii Lazia na vrchol.

Prekvapit moze AS s Josem. Neapol bohuzial neudrzala tu latku a tuto sezonu im neverim. AC je pre mna neznama, tak dufam ze prekvapit mozu.

Reagovat
stuff

Bude to zaujimava sezona.

Stale najviac verim nam, supiska mi pride stale uplne inde ako u konkurencie. Staci, ze sa vratia na zem. Chiesa aj Dybala maju na to byt svetovymi "superhviezdami".

Dalej je tu inter, ktoremy vzhladom na financie spravili super merkato. Potom atalanta, ktora tento rok musi utocit na titul.

Dalej rimske celky su velky otaznik pod novymi trenermi.

Jedine, koho, by som pokojne odpisal, je ac. Tam mi to pripade strasna nuda bez kusku kvality. Ci uz na lavicke alebo na supiske. Neverim, ze Pioli dokonci sezonu. Ale rad sa tu budem mylit.

Bude to super sezona. Forza juve!

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, díky

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Csaplárova past

Juve by melo hrat na 3 obrance, stopery. Ti tragedi typu Danilo a Sandro tam nemaji co delat

Reagovat
svkmd

Danilo sa minulý rok osvedčil na treťom stopérovi kde hral slušne ale dávať ho do zálohy je úlet naozaj

Reagovat
cresposuper

Esposito ma za 11 zapasov v Bazileji 4+4

Reagovat
smazaný uživatel

hezká práce, ale tam to asi bude tím Arthurem, ne? Ty jeho čísla jsou psycho

Reagovat
cresposuper

Arthur je brutal Co som pozeral zostrihy, tak Esposito urobil velky progres, este minulu sezonu sa trapil v Serii B, teraz si veri, v 19 rokoch kope standardky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

To zní dobře, snad pro reprezentaci vyroste další šikovný útočník

Reagovat
Dejwa

taky ho sleduju

Reagovat
Nuno čomes

Největší příslib z mladých za poslední roky.. Ale víme, jak to s něma dopadá. .

Reagovat
Nuno čomes

Chlapi nevite jak je to výhledově s listkama? Zatím jen pro season holders co?

Reagovat
smazaný uživatel

Chujventus

Reagovat
snuff24

Ty pičo to konečně aspoň dobrej fór řežu se smíchy zkus to poslat do vtip za stovku

Reagovat
10

co je tohle za dementa zase?

Reagovat
svkmd

Vtipalek..

Reagovat
10

joker z jedličkárny

Reagovat
Largo

Daje Roma!!!!

Reagovat
John Obi Mikel

Giroud

Reagovat
Talker

Tammy koukám produktivita slušná zatím, co herně, líbí se taky?

Reagovat
EXoRcIsT

hraje paradne

Reagovat
Largo

Úžasnej.

Reagovat
Talker

Já říkal, že vás překvapí. On je technicky na útočníka super, k tomu dává i goly .

Reagovat
Largo

Já jsem vždycky věděl, že je to kvalitní útočník. Jen ta cena mě v souvislosti se standardníma nákupama AS šokovala. Každopádně zatím hraje skvěle. Uvidíme, jak to bude s výpadkem formy, popřípadě zraněním a hlavně proti kvalitnějším obranám.

Reagovat
10

Když jsem tak koukal na AC, Lazio, AS, Inter, tak všichni hrajou jako tým, radujou se všichni dohromady jak kdyby vyhráli Stanley Cup, makají jeden za druhýho...tam je docela zásadní rozdíl oproti Juve

Reagovat
smazaný uživatel

On stačil ten jeho pohled než to řekl.

Reagovat
DelPiero137

Som rad aspon zato ze spicka SA ma formu, ma nadej. Aj to potesi V LM mam komu fandit.

U nas to bude chciet preradit par hracov na tribunu alebo rozviazat zmluvy aby to nadejne jadro mohlo dychat.

Reagovat
10

To jo, snad to lidi v klubu začínají vidět, ty kroky tomu docela nasvědčují. Ale to uzdravení nebude tak rychlý, jak jsme si možná mohli myslet, protože polovina toho kádru je neprodejná, část z nich kvůli platům ani zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

chybí hráči typu Storari, Padoin, Pepe, Marchisio, Buffon, Lichtsteiner, bez této mentality ten tým nepostavíš

Tohle mě hodně točí, když vedení přestalo brát ohledy na socio-kulturní vhodnost hráčů a celé to začalo příchodem Alvese, který odstartoval sestupnou tendenci a destrukci týmu, která se změnila v sebedestrukci.

Římské celky zatím nedocením, ale milánské týmy mě zatraceně baví.

Reagovat
cresposuper

z tohto pohladu budete este radi, ze ostal Chiellini

Reagovat
svkmd

No ja som rád z každého pohľadu. Je to líder a stále to v sebe má

Reagovat
smazaný uživatel

bez něho by to bylo tak ideálně zapálit a utéct

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Reagovat
johan14

José pekne ten druhý polčas krasota, som zvedavý či im to vydrží aj po repre pauze...

Reagovat
Rybinho85

Pár poznámek ke včerejšímu utkání a můj pohled na věc.

1) Maignan bude super, sice gólmansky horší než Gigi, ale dává nám nové možnosti rozehry díky kopací technice.

2) Za mě klidně Calabria kapitán i při přítomnosti Ibry na hřišti. Romagnoli asi nebude pravidelný starter.

3) Střed zálohy nyní za mě rozhodně Tonali - Kessie. Tonaliho výkony šly dost nahoru. Nabral sebevědomí a je to znát.

4) Na LW Rafael Leão ---> Rebič. Je fajn mít na hřišti nepředvídatelné technické křídlo, zvlášť když na druhé straně je (snad zatím) Alexis.

5) Konečně mohu fandit Giroudovi. Hrozný sympaťák, jen si bohužel dříve vybral nesympatické týmy.

Reagovat
Morgue

No, nevím. Těžko hodnotit po dvou zápasech s týmy z dolní poloviny tabulky...

Ad1) kopaci technikou me teda vubec nenadchnul. Spise byly pasaze kdy jsem si rikal, ze mozna ten Gigi nebyl tak spatny tema nohama..

Ad2) vice jako kapitana vidim Kjaer

Ad3) Tonali nehraje takovou bidu jak minulou sezonu a tak to ted vypada ze hraje skvele. Za me ale srale prumernak.

Ad4) Leao zatim prijemna zmena. Ale stale to jsou jen dva zapasy.

Ad5) Giroud hraje pekne, ale to Piatek hral taky prvnich 10 zapasu.. sand mu to vydrzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Milan !! This year’s lesgue title is ours !

Reagovat
John Obi Mikel

Tammy

Reagovat
Maritazzi

Jsem zvědavej, jestli nám tyhle výkony vydrží a jak budou vypadat zápasy s většími týmy. Zatím je to jízda, myslím, že v Římě jsou všichni zbláznění do fotbalu, trošku to připomíná začátek pod Rudim. Ten tým vypadá solidně poskládanej, Mourinhem propojenej do jednoho týmu - konečně. Některý hráče jako Villar odstřelí, ale snad to nebude mít výraznější vliv na fungování kabiny.

V útoku máme na naše poměry velkou sílu a teda z Abrahama jsem nadšenej. Tolik práce, tolik týmovosti, pozitivního přístupu, to je po letech s Džekem až zjevení. Takhle půjde za dva roky zpátky do Chelsea, protože zatím v každym zápase jeden z nejlepších na hřišti. Mám jenom strach, co se zálohou, tam za mě chybí jeden fyzicky nabušenej defenzivní záložník a protože se nedá zbavit Monchiho super nákupů jako je Nzoni, Pastore nebo Santon, tak se bojím, že ani nikdo nepřijde.

Každopádně to letos bude asi zase zajímavý, jen teda ten spodek bude tragickej. Nováčci vypadají tak strašně nefotbalově.. už by tu ligu fakt chtělo zeštíhlit.

Reagovat
10

Reagovat
Pipo123

Malo by sa niečo zmeniť, já chápem že kluby nemajú moc peňazí, týka sa to aj TOP klubov v lige, ale tá nekvalita dolu je obrovska a to nehovorím o Serii B, čo je momentálne súťaž na smiech, stále sa vymení polovica klubov lebo skrachujú, dobré futbalové značky ako Palermo a spol sa topia dolu a bohužiaľ na ich návrat to nevyzerá

Reagovat
Maritazzi

Je to tak, Serii B hraje každej kdo zvládne naplnit rozpočet. A nováčci do Serie A nepřináší absolutně nic, většinou sterilní beton fotbal, kluby bez nějaký tradice, nevytváří to tlak na dementně vedený týmy jako Torino nebo Genoa, a proto to vypadá jak to vypadá.

V týhle situaci je prostě 20 týmů moc, 16 by mohlo vytvořit nějakou zajímavější soutěž.

Reagovat
Pipo123

Tak tak asi jediným trénerom čo prišiel do ligy a hral niečo iné, niečo špecifické bol Italiano, ten tej lige aspoň niečo dal a Spezia bola zaujímavým spestrením.

Dlho som bol proti zníženiu počtu klubov, ale to som veril že sa do ligy vrátia kluby ako Catania, Palermo, Livorno atd. bohužiaľ tie kluby sú v prdeli, takže to zníženie je na mieste

Reagovat
zurix_new

Kdyby bylo 16 tak by bylo jenom 30 kol ne (pokud by teda nebylo play off/nádstavba). 18 jako v Německu by mi přišlo asi lepší (a 34 kol).

Reagovat
GEGE

spodek rok od roku horší...chybí mi ty časy,kdy měla Serie A nejsilnější druhou polovinu tabulky ze všech lig...

Reagovat
Largo

Reagovat
oli9

Lazio, AS snad jim to vydrží ať je v Itálii sranda co nejdéle

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore je konečně pryč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele